Ухвала
від 23.12.2015 по справі 924/356/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"23" грудня 2015 р.Справа № 924/356/15 Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Радченя Д.І., розглянувши звіт ліквідатора про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та ліквідаційний баланс по справі порушеній

за заявою голови ліквідаційної комісії ТОВ "Зерно-Транс", м.Славута Хмельницької області

про визнання банкрутом ТОВ "Зерно-Транс", м.Славута Хмельницької області

Представники сторін:

Від кредиторів : ОСОБА_1 - представник Славутської ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області

Від боржника: не з'явився

За участю: ліквідатор - ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 24 березня 2015р. порушено провадження у справі про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс" (м.Славута Хмельницької області, вул.Привокзальна, 66А, код ЄДРПОУ 38201659) відповідно до норм ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, заборонено боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Постановою від 02.04.15р. ТОВ "Зерно-Транс" (м.Славута Хмельницької області, вул.Привокзальна, 66А, код ЄДРПОУ 38201659), визнано банкрутом відкрито ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, тобто до 02 жовтня 2015 року, ліквідатором боржника ТОВ "Зерно-Транс", який визначений відповідно до автоматизованої системи, за його письмовою згодою, призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2 (вул.Величковського, 44/24, м.Львів, Україна, 79002, свідоцтво №1122 від 07.06.2013 року, E-mail 2980201691@mail.gov.ua). Повідомлення про визнання боржника банкрутом оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 02.04.2015 року.

Ліквідатора зобов'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , скласти ліквідаційний баланс та подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс боржника та докази на його обґрунтування.

Про час і місце судового засідання, у якому має розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та членів комітету кредиторів.

30.11.2015 р. за вхідним номером №05-06/1079/15 на розгляд господарського суду надійшов звіт ліквідатора про проведену ліквідаційну процедуру та ліквідаційний баланс ТОВ "Зерно-Транс", м.Славута Хмельницької області, які ухвалою суду від 04.12.2015 року призначено до розгляду в судовому засіданні з викликом повноважних представників сторін та ліквідатора.

Повноважний представник кредитора в судовому засіданні поданий звіт підтримує та просить суд винести ухвалу, якою затвердити звіт ліквідатора про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та ліквідаційний баланс ТОВ „Зерно-Транс» , м.Славута Хмельницької області.

Ліквідатор в судовому засіданні просить суд затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора про проведену роботу, провадження по справі №924/356/15 припинити.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд встановив наступне:

Відповідно до п.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» на веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення від 02.04.2015 про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

На виконання постанови господарського суду Хмельницької області та у відповідності до вимог Закону України ''Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим під час проведення ліквідаційної процедури здійснено наступні заходи:

З метою виявлення майна та майнових активів підприємства ліквідатором надіслані запити до відповідних реєструючих установ про підтвердження наявності майна та майнових активів підприємства - банкрута, зокрема надіслано запити до Головного управлінню Міндоходів у Хмельницькій області - про надання копій фінансової, податкової звітності Боржника за останні 3 роки, інформації про наявність відкритих банківських рахунків Боржника, чи є Боржник засновником (учасником) інших юридичних осіб, якщо є - яких саме, а також юридичні адреси керівника, головного бухгалтера та засновників банкрута. Ліквідатором отримано відповідь з переліком банківських установ, де було відкрито рахунки Боржника, інформацією про те, що Боржника не зазначено засновником інших юридичних осіб, а також юридичні адреси керівника та головного бухгалтера.

Ліквідатором на виконання своїх повноважень також направлено наступні запити :

Управлінню ОСОБА_3 України у Хмельницькій області - про надання інформації щодо наявності на обліку в ДАІ транспортних засобів, що належать боржнику. Отримано відповідь про те, що згідно баз даних за боржником транспортних засобів не виявлено;

Головному управлінню Дефжземагентства у Хмельницькій області - про надання інформації щодо наявності земельних ділянок, що належать боржнику. Отримано відповідь з інформацією про те, що реєстрація земельних ділянок здійснювалась відомством до 01.01.2013р., станом на яке земельних ділянок, зареєстрованих за боржником, не виявлено;

КП "Хмельницьке бюро технічної інвентаризації" - про надання інформації щодо наявності будівель і споруд, що належать Боржнику. Згідно отриманої відповіді від 11.09.2015р. вбачається, що згідно даних архіву Хмельницького БТІ прав власності на нерухомість не зареєстровано ;

Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області - про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Отримано відповідь з переліком нормативно-правових актів, відповідно до яких здійснюється отримання інформації з Державного реєстру;

Державній інспекції сільського господарства України у Хмельницькій області - про надання інформації щодо наявності на обліку транспортних засобів та механізмів, що належать боржнику. Отримано відповідь від 31.07.2015р. про те, що згідно уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи за ТзОВ "Зерно-Транс" тракторів та с/г техніки не зареєстровано;

Національній комісії з цінний паперів та фондового ринку - про надання інформації щодо наявності або відсутності інформації про те, чи Боржник власником значних пакетів акцій емітентів, а також надати копії відповідних документів. Отримано відповідь про те, що за наявними даними серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 % і більше статутного капіталу) боржник відсутній;

Відділу ДВС Славутського міськрайонного управління юстиції - з проханням надати інформацію щодо наявності або відсутності виконавчих проваджень, в яких однією з сторін є боржник, а також надати копії відповідних документів. Отримано відповідь про те, що у відділі не перебували та станом на момент підготовки відповіді та не перебувають виконавчі документи, в яких однією з сторін є боржник;

Управлінню державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області - з проханням надати інформацію щодо наявності або відсутності дозвільних документів на виконання будівельних робіт боржником, а також надати копії реєстраційних документів. Отримано відповідь про те, що документів дозвільного характеру на будівництво, замовником якого виступає боржник в Єдиному реєстрі дозвільних документів немає;

ТУ Держгірпромнагляду у Хмельницькій області - з проханням надати інформацію щодо наявності або відсутності на обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів та механізмів підвищеної небезпеки, що належать ТзОВ "Зерно-Транс" (ЄДРГІОУ 38201659 ) та всі зміни у реєстрації протягом останніх трьох років. Отримано відповідь про те, що реєстраційні дії щодо механізмів підвищеної небезпеки, великотоннажних та інших технологічних транспортних заходів вказаний суб'єкт не проводив.

На звернення ліквідатора до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області отримано інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо Боржника від 04.11.2015р.. Відповідно до вказаної довідки у перелічених реєстрах відомості щодо нерухомого майна боржника відсутні.

На звернення ліквідатора до Львівської Філії ДП Національні інформаційні системи отримано Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 02.11.2015р., відповідно до якого в реєстрі інформація щодо рухомого майна боржника відсутня. На звернення ліквідатора до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області отримано інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо боржника від 04.11.20]5р.. Відповідно до вказаної довідки у перелічених реєстрах відомості щодо нерухомого майна боржника відсутні.

На звернення ліквідатора до головного Управління статистики у Хмельницькій області - про надання інформації про керівництво та засновників банкрута, а також копій балансу, фінансової звітності та іншої статистичної звітності боржника отримано відповідь від 19.10.2015р. з інформацією про керівника, реєстраційними даними підприємства.

Ліквідатором розглянуто отриману заяву кредитора - Славутської ОДП1 ГУ ДФС у Хмельницькій області на підставі поданих кредитором документів. Ліквідатором надіслано повідомлення кредитору про визнання вимог в розмірі, наявному станом на момент визнання ТОВ "Зерно-Транс" банкрутом.

Враховуючи ухвалу господарського суду Хмельницької області від 15.09.2015р. ліквідатором визнано грошові вимоги Славутської ОДШ ГУ ДФС у Хмельницькій області до боржника в розмірі 552245,26 грн. (п'ятсот п'ятдесят дві тисяч двісті сорок п'ять грн. 26 коп.), з яких: податок на додану вартість - 412853,26 грн. - основний борг, 97972,00 грн. - штрафні санкції; податок на прибуток - 41420,00 грн. - основний борг.

Ліквідатором проведено аналіз фінансового стану банкрута, результатом якого є висновок про те, що для погашення кредиторської заборгованості у нього відсутні кошти та активи. Пропозицій про фінансове оздоровлення підприємства від фізичних або юридичних осіб не надходило. На підставі наявної інформації, отриманої під час ліквідаційної процедури, сформовано ліквідаційний баланс.

Згідно протоколу №01/15 проведення загальних зборів кредиторів утворено комітет кредиторів ТОВ "Зерно-Транс» , м. Славута Хмельницької області у складі Славутської ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області та виконавчого комітету Славутської міської ради.

Комітетом кредиторів в межах своєї компетенції вирішено (протокол №01/14 проведення засідання комітету кредиторів) затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ „Зерно-Транс» , а також вирішено затвердити звіт арбітражного керуючого про нарахування грошової винагороди арбітражного керуючого (ліквідатора) ТОВ „Зерно-Транс» у подвійному розмірі мінімальної заробітної плати за період з 02.04.2015 року по 30.11.2015 р. в сумі 20448,00 грн..

Оскільки майно та кошти необхідні для задоволення вимог виявлених кредиторів у товариства з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс» м.Славута, відсутні, то відповідно до п. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними. Сума погашених вимог становить 553146,3 грн., а саме: Славутська ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області - 552245,26 грн., Виконавчий комітет Славутської міської ради - 901,04 грн..

Ліквідаційний баланс, звіт та додані до нього довідки свідчать про відсутність у банкрута майна, необхідного для задоволення вимог виявлених кредиторів, а тому, зважаючи на те, що банкрутом - товариством з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс" м.Славута припинено господарську діяльність і його діяльність неможлива через відсутність активів, банкрут підлягає ліквідації.

Керуючись ст.45, п. 6 ст. 83, ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Ліквідаційний баланс боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс» , м. Славута Хмельницької області, вул.Привокзальна, 66А, код ЄДРПОУ 38201659, станом на 17.11.2015 року, який є невід'ємною частиною даної ухвали та звіт ліквідатора про проведену роботу затвердити.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування грошової винагороди арбітражного керуючого (ліквідатора) ТОВ „Зерно-Транс» за період з 02.04.2015 року по 30.11.2015 р. в сумі 20448,00 грн. затвердити.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс» , м. Славута Хмельницької області, вул.Привокзальна, 66А, код ЄДРПОУ 38201659 - ліквідувати.

Провадження у справі №924/356/15 припинити.

Вимоги кредиторів : Славутської ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області - 552245,26 грн., виконавчого комітету Славутської міської ради - 901,04 грн., не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Зобов'язати державного реєстратора Реєстраційної служби Славутського міськрайонного управління юстиції виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців товариство з обмеженою відповідальністю "Зерно-Транс» , м.Славута Хмельницької області, вул.Привокзальна, 66А, код ЄДРПОУ 38201659.

Ухвалу надіслати на адреси: ліквідатору, боржнику, кредиторам, головному управлінню юстиції у Хмельницькій області, державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Славутського міськрайонного управління юстиції, ВДВС Славутського МРУЮ, Хмельницького обласного управління статистики в Хмельницькій області.

Суддя Д.І. Радченя

Віддрук. 8 прим.

1. головному управлінню юстиції у Хмельницькій області,

2. боржнику - ТОВ „Зерно-Транс» , м. Славута, вул. Привокзальна, 66-А;

3. ліквідатору ОСОБА_2, 79002, м.Львів, а/с 771 ;

4. Славутська ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області;м.Славута, вул.Козацька, 26;

5. Виконавчому комітету Славутської міської ради;м.Славута, вул.Соборності, 7.

6. державному реєстратору Реєстраційної служби Славутського міськрайонного управління юстиції;вул. Шевченка, 8, м. Славута,

7. ВДВС Славутського МРУЮ, 33000 Хмельницька обл. м. Славута, вул. Козацька, 2,

8. Хмельницькому обласного управління статистики в Хмельницкій області.

Дата ухвалення рішення23.12.2015
Оприлюднено31.12.2015
Номер документу54579314
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "Зерно-Транс", м.Славута Хмельницької області

Судовий реєстр по справі —924/356/15

Ухвала від 23.12.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 04.12.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 26.08.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Постанова від 02.04.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні