Ухвала
від 13.09.2013 по справі 201/11061/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВЫЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/11061/13-к

провадження № 1-кс/201/3475/2013

УХВАЛА

13 вересня 2013 года м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Галічий В.М., розглянувши клопотання слідчого СВ Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_1, погоджене з прокурором прокуратури Жовтневого району м. Дніпропетровська ОСОБА_2, про здійснення тимчасового доступу до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

13 вересня 2013 року слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про здійснення тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що в провадженні СВ Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12012040650000271 від 06 грудня 2012 року про вчинення кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 06.12.2012 року з заявою до Жовтневого РВ ДМУ звернувся голова правління ВАТ «Дніпроекскавація» (код ЄДРПОУ 01241415) ОСОБА_3 про те, 23.02.2010 року невідомі особи шляхом обману заволоділи чужим майном, що належить ВАТ "Дніпроекскавація", а саме майном оціночна вартість якого складає 800 000 доларів США, чим завдали матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Також встановлено, що 02.06.2010 року між керівництвом ВАТ «Дніпроекскавація» та ТОВ «Евентусгруп» було укладено договір купівлі-продажу згідно якого, все нерухоме майно ВАТ «Дніпроекскавація» було продано ТОВ "Евентусгруп" (ЄРДПОУ 37006322) за 158 023 грн. 94 коп., після чого з метою отримання грошових коштів за вказане нерухоме майно 06.07.2010 року керівництвом ТОВ «Евентусгруп» вказане майно було передано в іпотеку за договором поручительства по договору банківського кредиту (кредитна лінія) №09-КЛ/10-Д від 06.07.2010 р. на суму 800 000 доларі США, укладеного ТОВ «Виробничо-комерційна фірма СТРОЙІНВЕСТ» (код ЄДРПОУ 35112268) із ПАТ «Укргазпромбанк» (МФО 320843).

Кредитна справа за договором банківського кредиту (кредитна лінія) №09-КЛ/10-Д від 06.07.2010 року, а також документи за розрахунковим рахунком відкритим на виконання вказаного договору, та документи за розрахунковими рахунками, відкритими в ПАТ «Укргазпромбанк» (МФО 320843), в тому числі документи, що містять інформацію щодо відкриття та функціонування вказаних рахунків, в тому числі юридична справа, установчі та реєстраційні документи, заяви на відкриття (закриття) рахунків в національній та іноземній валютах, заяви та інші документи на видачу пластикових карт, карток із зразками підписів і відбитками печаток, договорів на розрахунково-касове обслуговування, договорів на обслуговування в системі "Клієнт-банк", актів прийому-передачі програмного продукту, копій документів особистості засновників та посадових осіб фірми, довіреностей на право керування рахунками і розпорядження грошовими коштами, що знаходяться на них; платіжні документи, що відображають рух грошових коштів за період з моменту відкриття рахунку до моменту пред'явлення постанови, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ОКПО, сума, призначення платежу по рахунку на паперовому та магнітному носіях; документи, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунку (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.), мають доказове значення та необхідні як докази у даному кримінальному провадженні.

Вказані документи знаходяться у володінні юридичної особи - відділенні ПАТ «Укргазпромбанк» у м. Дніпропетровськ, що розташована за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Ливарна, 17.

На підставі викладеного слідчій для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, просив суд надати тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - відділенні ПАТ «Укргазпромбанк» у м. Дніпропетровськ, МФО 320843 (м. Дніпропетровськ, вул. Ливарна, 17), а сааме до документів, що стосуються укладення договору банківського кредиту (кредитна лінія) №09-КЛ/10-Д від 06.07.2010 року, в тому числі кредитна справа за вказаним договором, а також документи, щодо відкриття та функціонування розрахункового рахунку відкритого на підставі вказаного договору банківського кредиту, та документів, щодо відкриття та функціонування, всіх інших відкритих ТОВ «Виробничо-комерційна фірма СТРОЙІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 35112268) розрахункових рахунків, тобто інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним, в тому числі: юридичної справи, установчих та реєстраційних документів ТОВ «Виробничо-комерційна фірма СТРОЙІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 35112268), заяви на відкриття (закриття) рахунків в національній та іноземній валютах, заяв та інших документів на видачу пластикових карт, карток із зразками підписів і відбитками печаток, договорів на розрахунково-касове обслуговування, договорів на обслуговування в системі "Клієнт-банк", актів прийому-передачі програмного продукту, копій документів особистості засновників та посадових осіб фірми, довіреностей на право керування рахунками і розпорядження грошовими коштами, що знаходяться на них; платіжних документів, що відображають рух грошових коштів за період з моменту відкриття рахунку до моменту пред'явлення постанови, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ОКПО, сума, призначення платежу по рахунках; документів, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунків (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.).

Особа у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні речі та документи у судове засідання не викликалась на підставі ч.2 ст.163 КПК України, у зв'язку з наявністю загрози зміни або знищення речей чи документів.

Дослідивши за участю слідчого матеріали кримінального провадження №12012040650000271, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв'язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163- 166, 309, 369- 372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому СВ Жовтневого РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_1, тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні юридичної особи - відділенні ПАТ «Укргазпромбанк» у м. Дніпропетровськ, МФО 320843 (м. Дніпропетровськ, вул. Ливарна, 17), а сааме до документів, що стосуються укладення договору банківського кредиту (кредитна лінія) №09-КЛ/10-Д від 06.07.2010 року, в тому числі кредитна справа за вказаним договором, а також документи, щодо відкриття та функціонування розрахункового рахунку відкритого на підставі вказаного договору банківського кредиту, та документів, щодо відкриття та функціонування, всіх інших відкритих ТОВ «Виробничо-комерційна фірма СТРОЙІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 35112268) розрахункових рахунків, тобто інформації, яка стала відома банку в процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним, в тому числі: юридичної справи, установчих та реєстраційних документів ТОВ «Виробничо-комерційна фірма СТРОЙІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 35112268), заяви на відкриття (закриття) рахунків в національній та іноземній валютах, заяв та інших документів на видачу пластикових карт, карток із зразками підписів і відбитками печаток, договорів на розрахунково-касове обслуговування, договорів на обслуговування в системі "Клієнт-банк", актів прийому-передачі програмного продукту, копій документів особистості засновників та посадових осіб фірми, довіреностей на право керування рахунками і розпорядження грошовими коштами, що знаходяться на них; платіжних документів, що відображають рух грошових коштів за період з моменту відкриття рахунку до моменту пред'явлення постанови, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ОКПО, сума, призначення платежу по рахунках; документів, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунків (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.).

Строк дії цієї ухвали 20 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя В.М. Галічий

Дата ухвалення рішення13.09.2013
Оприлюднено31.12.2015
Номер документу54585245
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —201/11061/13-к

Ухвала від 13.09.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Галічий В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні