Ухвала
від 25.10.2013 по справі 201/13034/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/13019/13-к

провадження № 1кс/201/4380/2013

УХВАЛА

25 жовтня 2013 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Галічий В.М., розглянувши клопотання старшого прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_1, про тимчасового доступу до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2013 року прокурор звернувся до суду з клопотанням про дозвіл здійснення тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що група осіб - Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради здійснює розкрадання бюджетних коштів шляхом внесення неправдивої інформації, щодо ціноутворення товарів та послуг на підставі яких будуть здійснюватись закупівлі товарів та послуг. Так при підготовці ряду бюджетних програм (національна програма інформатизації, програма стабілізації та соціально-економічного розвитку територій, загальна міська програма «Соціальне житло» ), які затверджуються на сесії Дніпропетровської міської ради, учасники групи в продовж тривалого часу надають на затвердження міської ради розрахунки з завищеними цінами на придбання товарів та надання послуг. Розкрадання проводяться шляхом перерахування коштів на суб'єкти підприємницької діяльності, з якими находяться у довірчих стосунках, та подальшого переведення у готівку через фіктивні підприємства.

Під час проведення досудового розслідування було отримано інформацію від Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області, щодо руху бюджетних грошових коштів з контрагентами за 2011-2013 роки по Управлінню внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради.

При здійсненні аналізу отриманих документів вбачається, що посадовими особами значно були завищені ціни на послуги та товари при взаємодії з наступними підприємствами: ТОВ ІТЦ «Основа» (ЕДРПОУ 33384816), РФ «Громадські ініціативи» (ЕДРПОУ 25724673), ПП «Приватна фірма «Світовид» (ЕДРПОУ 20286547), ПП ОСОБА_2 (код 31076055500), ТОВ «ДСМ» (ЕДРПОУ 35042552), ДОГО «Інститут суспільних технологій «ІТС» (ЕДРПОУ 37539776), ФОП ОСОБА_3 (код НОМЕР_1), ПП «Терек» (ЕДРПОУ 32748769), ТОВ «Телеміст» (ЕДРПОУ 34823863), ТОВ «Розвиток плюс» (ЕДРПОУ 32548660), ТОВ «ІТ Техносервіс» (ЕДРПОУ 38361877), ТОВ «Бізнеспром ТК» (ЕДРПОУ 36962424), ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_2).

Таким чином посадові особи Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, вступаючи в взаємовідносини з суб'єктами підприємницької діяльності, чи інсценуючи з ними підприємницьку діяльність, діючи навмисно своїми діями нанесли матеріальну шкоду інтересам держави.

Для подальшого розслідування справи, планується проведення економічних, бухгалтерських та почеркознавчих експертиз за документами, що відображають взаємовідносини з суб'єктами підприємницької діяльності. Також при подальшому розслідуванні потрібно встановлювати чи складались у дійсності договори та чи виконувались угоди з вищезазначеними підприємствами.

Згідно матеріалів справи, та документів, що здобуто в ході розслідування, Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (ЕДРПОУ 26371722) мало господарські на фінансові взаємостосунки з суб'єктом підприємницької діяльності РФ «Громадські ініціативи» (ЕДРПОУ 25724673).

На підставі викладеного, слідчий просив суд тимчасовий доступ до речей та документів та можливість їх вилучення, а саме документів, які знаходяться в Управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (ЕДРПОУ 26371722) за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 75 по взаємовідносинам між Управлінням внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (ЕДРПОУ 26371722) та РФ «Громадські ініціативи» (ЕДРПОУ 25724673), зокрема: рішення та взаємні програми, договори з додатками, доповненнями та специфікаціями; накладні; довіреності, копії з журналу видачі довіреностей; акти прийому-передачі товару; платіжні документи, документи щодо відгрузки та транспортування товару (товаро-транспортні накладні, накази, акти тощо); акти звірки взаєморозрахунків; журнали ордерів за отриману продукцію, послуги та розрахунків за них; документи листування; документи що відображають подальше використання отриманих від РФ «Громадські ініціативи» товарно-матеріальних цінностей та послуг, (використання на нужди підприємства, передачу на баланс іншої організації, перерахування на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності), акти про здачу-приймання виконаних робіт та надання послуг; документів про проведення конкурсних закупівель; документів про результати процедури конкурсних закупівель.

Особа у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні речі та документи у судове засідання не викликалась на підставі ч.2 ст.163 КПК України, у зв'язку з наявністю загрози зміни або знищення речей чи документів.

Дослідивши за участю прокурора матеріали кримінального провадження № 12013040000000504, вважаю клопотання прокурора обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв'язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163- 166, 309, 369- 372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_1, тимчасовий доступ до речей і документів та можливість їх вилучення, документів, які знаходяться в Управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (ЕДРПОУ 26371722) за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 75 по взаємовідносинам між Управлінням внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (ЕДРПОУ 26371722) та РФ «Громадські ініціативи» (ЕДРПОУ 25724673), зокрема: рішення та взаємні програми, договори з додатками, доповненнями та специфікаціями; накладні; довіреності, копії з журналу видачі довіреностей; акти прийому-передачі товару; платіжні документи, документи щодо відгрузки та транспортування товару (товаро-транспортні накладні, накази, акти тощо); акти звірки взаєморозрахунків; журнали ордерів за отриману продукцію, послуги та розрахунків за них; документи листування; документи що відображають подальше використання отриманих від РФ «Громадські ініціативи» товарно-матеріальних цінностей та послуг, (використання на нужди підприємства, передачу на баланс іншої організації, перерахування на рахунки інших суб'єктів підприємницької діяльності), акти про здачу-приймання виконаних робіт та надання послуг; документів про проведення конкурсних закупівель; документів про результати процедури конкурсних закупівель.

Доручити проведення тимчасового доступу до речей та документів оперуповноваженому в ОВС УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області, підполковнику міліції ОСОБА_5

Строк дії цієї ухвали 25 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: В.М. Галічий

Дата ухвалення рішення25.10.2013
Оприлюднено31.12.2015

Судовий реєстр по справі —201/13034/13-к

Ухвала від 25.10.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Галічий В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні