Постанова
від 01.10.2015 по справі п/811/2732/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 жовтня 2015 року Справа № П/811/2732/15

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кравчук О.В. розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Долинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області

до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Захист-Агро-Плюс

про припинення юридичної особи.

До Кіровоградського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Долинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області (далі - позивач) про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю Захист-Агро-Плюс (далі - відповідач).

Позовні вимоги ґрунтуються на тому, що ТОВ Захист-Агро-Плюс не подавало протягом року до контролюючого органу податкову звітність, а відтак - наявні підстави для припинення такої юридичної особи у судовому порядку.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду від 31 серпня 2015 року по справі було відкрито скорочене провадження.

Зазначену ухвалу було направлено відповідачеві, однак, 14 вересня 2015 року до суду повернулась кореспонденція, яка направлялась йому за адресою, зазначеною у ЄДРЮОФОП, з відміткою «за зазначеною адресою не проживає» (а.с.16).

Разом з тим, згідно з частиною одинадцятою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідно до пункту 3 частини п'ятої статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно і неупереджено оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Захист-Агро-Плюс 05 лютого 2009 року зареєстроване Бобринецькою районною державною адміністрацією Кіровоградської області, ідентифікаційний код ЄДР - 36077392 (а.с.6), підприємство з того часу перебуває на обліку як платник податків (а.с.2), протягом року податкова звітність відповідачем до контролюючого органу не подавалась, що підтверджується актом податкового органу від 20 серпня 2015 року (а.с.8) та податковою декларацією платника єдиного податку - юридичної особи за ІІІ квартал 2013 року (а.с.9-10). Заборгованість у відповідача перед Державним бюджетом України відсутня (а.с.7).

Відповідно до частини першої статті 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Податковий кодекс України регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов'язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов'язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства (пункт 1.1 статті 1 Податкового кодексу України).

Підпунктом 16.1.3. Податкового кодексу України зазначено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Частиною другою статті 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» визначено, що державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця проводиться у разі неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Так, відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Враховуючи встановлені обставини справи та вищезазначені положення чинного законодавства України, суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 7-11, 71, 86, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю Захист-Агро-Плюс (ідентифікаційний код 36077392).

Копію постанови направити державному реєстратору Реєстраційної служби Бобринецького районного управління юстиції (27200, Кіровоградська обл., м. Бобринець, вул. Леніна, 56) для виконання вимог статті 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців« від 15 травня 2003року № 755-IV.

Постанову суду звернути до негайного виконання.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 10- денний строк з дня отримання копії цієї постанови, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.10.2015
Оприлюднено31.12.2015
Номер документу54595596
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/2732/15

Постанова від 01.10.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 31.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні