Рішення
від 21.12.2015 по справі 917/2227/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.12.2015 р. Справа №917/2227/15

за позовом Карлівського колективного будівельно-монтажного об"єднання "Райагорбуд", Полтавська область, м.Карлівка, вул. Комарова, 21, код 03585745

до Полтавського обласного міжгосподарського виробничого об"єднання по агропромисловому будівництву "Полтавоблагробуд", м.Полтава, вул.Шевченка, 52, код ЄДРПОУ 03089348

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 міське управління юстиції в особі відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби (36000, м. Полтава, вул. Жовтнева, 36, к. 23)

про зобов'язання вчинити дії

Суддя Ореховська О.О.

За участю представників сторін:

від позивача: ліквідатор ОСОБА_2

від відповідача: ОСОБА_3, довіреність від 12.01.2015р.,

ОСОБА_4, довіреність від 03.04.2015р. № 25

від третьої особи: не з"явився

В судовому засіданні 21.12.2015р. оголошено вступну та резолютивну частини рішення згідно ст. 85 Господарського процесуального кодексу України.

Суть справи: розглядається позовна заява про зобов'язання Полтавського обласного міжгосподарського виробничого об'єднання по агропромисловому будівництву "Полтавоблагробуд" (далі по тексту - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" - відповідач) вчинити дії, а саме: провести державну реєстрацію змін до установчих документів ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", якими внести в перелік засновників (учасників) останнього Карлівське колективне будівельно-монтажне об'єднання "Райагорбуд" (далі по тексту - Карлівське КБМО "Райагорбуд" - позивач).

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 23.10.2015 р. вищевказану позовну заяву прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 917/2227/15, справу призначено до розгляду на 17.11.2015р.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 17.11.2015р. залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_1 міське управління юстиції в особі відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби (36000, м. Полтава, вул. Жовтнева, 36, к. 23).

Третя особа явку свого уповноваженого представника в судове засідання не забезпечила, про причини неявки суд не повідомила, хоча про час, дату та місце проведення судового засідання повідомлена належним чином, що підтверджується наявним в матеріалах справи (а.с. 98) повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення - копії ухвали суду від 17.11.2015р.

Також, ухвала господарського суду Полтавської області від 17.11.2015 р. по даній справі розміщена в Єдиному Державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua). Відповідно до Закону України "Про доступ до судових рішень" судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України. Загальний доступ до судових рішень на офіційному веб-порталі судової влади України забезпечується з дотриманням вимог статті 7 цього Закону. Для реалізації права доступу до судових рішень, внесених до Реєстру, користувачу надаються можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування судових рішень або їхніх частин. Отже, третя особа була обізнана про дату, час та місце проведення судового засідання по даній справі.

Через канцелярію господарського суду Полтавської області від Полтавського міського управління юстиції надійшов лист від 02.12.2015р. за № 01-03/671 (вх.№ 17742 від 07.12.2015р.), в якому повідомляється, що в реєстраційній справі ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (код ЄДРПОУ 03089348) інформація про учасників юридичної особи міститься лише в реєстрі учасників загальних зборів об'єднання "Полтавоблагробуд" , який подавався державному реєстратору 05.02.2014р. при проведенні реєстраційної дії "державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи". В той же час, як зазначається, будь-яка інформація про засновників юридичної особи в реєстраційних картках відсутня.

В якості додатку до зазначеного листа додано завірені копії реєстрів учасників загальних зборів об"єднання "Полтавоблагробуд" від 17.01.2014р.

Вищевказаний лист з додатком до нього залучено судом матеріалів справи.

Враховуючи те, що нез'явлення представника третьої особи не перешкоджає розгляду справи по суті, а матеріали справи є достатніми для вирішення спору в даному судовому засіданні, суд вважає за можливе розглянути позов за відсутності представника третьої особи, за наявними у справі матеріалами згідно приписів ст. 75 Господарського процесуального кодексу України.

Представник позивача в судовому засіданні заявлені вимоги підтримує, на їх задоволенні наполягає. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що Карлівське КБМО "Райагробуд" знаходиться у процедурі банкрутства - ліквідації, введеної постановою господарського суду Полтавської області від 16.10.2012 р. по справі № 18/1916/12. В ході ліквідаційної процедури ліквідатором з'ясовано, що позивач - Карлівське КБМО "Райагробуд" є засновником (учасником) відповідача - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд". Для проведення оцінки частки Карлівського КБМО "Райагробуд" у статутному фонді ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" з метою її подальшої реалізації, необхідної для задоволення вимог кредиторів підприємства-банкрута, позивач звертався до відповідача з проханням надати необхідні для цього документи: баланси, звіти товариства про фінансовий результат (ф. 2); протоколи зборів учасників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" за останні роки; засвідчену копію Статуту ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" ; перелік всіх засновників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" на день звернення). Проте, за повідомленням позивача, запитувані документи відповідачем не надано. Зазначає, що згідно інформації щодо ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", отриманої позивачем з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, такі відомості як перелік засновників у відповідному реєстрі відсутні, що на думку позивача, є порушенням Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", зокрема, п. 2 ст. 17 вказаного Закону. Зазначає, що невнесення до Єдиного державного реєстру запису, про те, що позивач є засновником відповідача є порушенням прав позивача, оскільки відповідно до п. 1 ст. 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців" у спорі з третьою особою можуть бути використані тільки відомості, які внесені до Єдиного державного реєстру.

Відповідач у відзиві на позовну заяву (вх. 16573 від 13.01.2015р. - а.с. 20-35) та його представник в судовому засіданні проти позову заперечує з підстав, викладених у відзиві на позовну заяву. Зокрема, у своєму відзиві відповідач не заперечує щодо наявності у позивача статусу засновника (учасника) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд". Проте, вказує, що Карлівським КБМО "Райагробуд" суду не надано жодних документів на підтвердження наявності у останнього майнових прав у ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", а сам факт участі не надає підприємству - учаснику права на пред'явлення майнових вимог, оскільки дане право не передбачено ані главою 12 Господарського кодексу України, ані чинною редакцією Статуту Об'єднання. Також, в обґрунтування своїх заперечень відповідач зазначає, що державна реєстрація ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" проводилась у 1993р. згідно Закону України " Про підприємництво" від 07.02.1991р., ще за довго до набрання чинності Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003р. Також, вказує, що під час проведення реєстрації об'єднання у виконавчому комітеті ОСОБА_1 міської ради, реєстратору надавався реєстр засновників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" , де міститься інформація і про Карлівське КБМО "Райагробуд" , який до теперішнього часу зберігається у виконавчому комітеті ОСОБА_1 міської ради і який, як зазначає відповідач, особисто було отримано ліквідатором Карлівського КБМО "Райагробуд".

Розглянувши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні представників сторін, суд встановив:

В провадженні господарського суду Полтавської області знаходиться справа № 18/1916/12 про банкрутство Карлівського колективного будівельно-монтажного об"єднання "Райагробуд", м. Карлівка Полтавської області ( код 03585745) (позивача у даній справі), порушена за заявою Управління Пенсійного фонду України в Карлівському районі, м. Карлівка Полтавської області відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченого цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.11.2011 р. № 4212-VІ, який набрав чинності 19.01.2013р., внесено зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 р. № 2343-XII (зі змінами і доповненнями) та викладено його в новій редакції.

З огляду на приписи п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону України № 4212-VІ від 22.12.2011 р.) розгляд справи про банкрутство Карлівського КБМО "Райагробуд" здійснюється судом за нормами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 14.05.1992 р. № 2343-XII (зі змінами і доповненнями).

Суд встановив, що постановою господарського суду Полтавської області від 16.10.2012 р. у справі № 18/1916/12 (а.с. 8) Карлівське КБМО "Райагробуд" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2 з наданням йому повноважень відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ведення ліквідаційної процедури передбачає реалізацію всіх активів підприємства-банкрута в рахунок погашення його боргу перед кредиторами.

Згідно ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.1992 р. № 2343-XII (зі змінами і доповненнями) ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; реалізує майно банкрута у порядку, передбаченому цим Законом; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону про банкрутство усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Матеріали справи свідчать, що в ході ліквідаційної процедури ліквідатором Карлівського КБМО "Райагробуд" - арбітражним керуючим ОСОБА_2 з"ясовано, що Карлівське КБМО "Райагробуд" є засновником (учасником) Полтавського обласного міжгосподарського виробничого об"єднання по агропромисловому будівництву "Полтавоблагробуд" ( ід. код 03089348). Для проведення оцінки частки Карлівського КБМО "Райагробуд" у статутному фонді ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" з метою її подальшої реалізації, необхідної для задоволення вимог кредиторів підприємства-банкрута, позивач звертався до відповідача - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" з проханням надати необхідні для цього документи: баланси, звіти товариства про фінансовий результат (ф. 2); протоколи зборів учасників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" за останні роки; засвідчену копію Статуту ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" ; переліку всіх засновників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" на день звернення). Запитувані документи ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" ліквідатору не надано.

Зазначені обставини стали підставою для звернення ліквідатором Карлівського КБМО "Райагробуд" - арбітражним керуючим ОСОБА_2 до господарського суду в межах справи № 18/1916/12 про банкрутство Карлівського КБМО "Райагробуд" з клопотаннями про витребування доказів. Ухвалою господарського суду Полтавської області від 26.05.2015р. (а.с.104-108) у задоволенні вищевказаних клопотань відмовлено.

21.10.2015р. Карлівське КБМО "Райагорбуд" в особі ліквідатора ОСОБА_2 (позивач у даній справі) звернулось до господарського суду з позовною заявою до ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (відповідач у даній справі) з вимогою про зобов'язання ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" вчинити дії, а саме: провести державну реєстрацію змін до установчих документів ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", якими внести в перелік засновників (учасників) останнього позивача - Карлівське КБМО "Райагорбуд". В обґрунтування позовних вимог посилається на відсутність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців переліку засновників (учасників) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", до яких належить і Карлівське КБМО "Райагорбуд", що, на думку позивача, є порушенням приписів Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та порушенням його прав, оскільки відповідно до п. 1 ст. 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців" у спорі з третьою особою можуть бути використані тільки відомості, які внесені до Єдиного державного реєстру.

Дослідивши матеріали справи, надані сторонами в обґрунтування своїх позицій у справі докази, з'ясувавши усі фактичні обставини спору та надавши їм правову кваліфікацію, суд дійшов висновку про відмову у позові з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 118 Господарського кодексу України (далі по тексту - ГК України) об'єднанням підприємств є господарська організація, утворена у складі двох або більше підприємств з метою координації їх виробничої, наукової та іншої діяльності для вирішення спільних економічних та соціальних завдань. Об'єднання підприємств утворюються підприємствами на добровільних засадах або за рішенням органів, які відповідно до цього Кодексу та інших законів мають право утворювати об'єднання підприємств. В об'єднання підприємств можуть входити підприємства, утворені за законодавством інших держав, а підприємства України можуть входити в об'єднання підприємств, утворені на території інших держав. . Об'єднання підприємств утворюються на невизначений строк або як тимчасові об'єднання. Об'єднання підприємств є юридичною особою. Державна реєстрація об'єднання підприємств здійснюється відповідно до ст. 58 цього Кодексу.

За приписами ч. 1, 2, 3 ст. 119 ГК України залежно від порядку заснування об"єднання підприємств можуть утворюватися як господарські об'єднання або як державні чи комунальні господарські об'єднання. Господарське об'єднання - об'єднання підприємств, утворене за ініціативою підприємств, незалежно від їх виду, які на добровільних засадах об'єднали свою господарську діяльність. Господарські об'єднання діють на основі установчого договору та/або статуту, який затверджується їх засновниками.

Матеріали справи свідчать, що ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" в розумінні ст. 119 ГК України є господарським об'єднанням і здійснює свою діяльність на підставі Статуту в новій редакції, зареєстрованого державним реєстратором виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради 19.06.2008 p., номер запису 15881050004005312 (а.с. 37-46). 06.02.2014р. проведено державну реєстрацію змін та доповнень до Статуту ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (а.с. 47-52), затверджених зборами учасників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (протокол № 3 від 17.01.2014р.).

Згідно статуту ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (зі змінами і доповненнями) об"єднання створено на добровільних засадах загальними зборами учасників підприємств та організацій і є правонаступником об'єднання "Облміжколгоспбуд".

На даний час до складу учасників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" входить в т.ч. і Карлівське КБМО "Райагорбуд", про що свідчить надана Відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстрації служби Полтавського міського управління юстиції копія Реєстру учасників загальних зборів об"днання "Полтавоблагробуд" (а.с. 102 ).

Відповідач у своєму відзиві та його представник в судовому засіданні щодо наявності у позивача - Карлівського КБМО "Райагорбуд" статусу учасника (засновника) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" не заперечує.

Матеріали справи, зокрема, Детальна інформація про юридичну особу (а.с. 22-23 ) , розміщена на сайті Міністерства юстиції України, а також витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (а.с. 24-25) свідчать, що державна реєстрація юридичної особи - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" проведена 21.06.1993р. на підставі Закону України "Про підприємництво" від 07.02.1991р. № 698-ХІІ, що діяв в спірний період.

У зв'язку з прийняттям Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003р. № 755-ІV, який набув чинності 01.07.2004р., відомості про юридичну особу - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (дата запису в Єдиному державному реєстрі про включенні відомостей про юридичну особу - 28.08.2006р. , номер запису - 1 588 120 0000 005312).

В обґрунтування позовної заяви позивач посилається на відсутність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців переліку засновників відповідача - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", до яких належить і Карлівське КБМО "Райагорбуд", що на думку позивача, порушує його права як учасника (засновника) відповідача і унеможливлює використання відомостей, які внесені до відповідного реєстру, у спорі з третьою особою.

Суд встановив, що згідно наявних в матеріалах справи Детальної інформації про юридичну особу (а.с. 22-23 ) та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців" (а.с. 24-25) у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомості про засновників ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" відсутні.

На вимогу суду ОСОБА_1 міське управління юстиції листом від 02.12.2015р. за № 01-03/671 (а.с.100) повідомив, що в реєстраційній справі ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" (код ЄДРПОУ 03089348) інформація про учасників юридичної особи міститься лише в реєстрі учасників загальних зборів об"єднання "Полтавоблагробуд" , який подавався державному реєстратору 05.02.2014р. при проведенні реєстраційної дії "державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи". В якості додатку до зазначеного листа додано завірену копію реєстрів учасників загальних зборів об"єднання "Полтавоблагробуд" від 17.01.2014р.

Відповідно до ст. 1 ГПК України, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності, мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Реалізуючи передбачене статтею 64 Конституції України право на судовий захист, звертаючись до суду, особа вказує в позові власне суб'єктивне уявлення про порушене право чи охоронюваний інтерес та спосіб захисту.

Вирішуючи спір, суд повинен надати об'єктивну оцінку наявності порушеного права чи інтересу на момент звернення до господарського суду, а також визначити, чи відповідає обраний позивачем спосіб захисту порушеного права тим, що передбачені законодавством, та чи забезпечить такий спосіб захисту відновлення порушеного права позивача.

Відсутність порушеного права встановлюється при розгляді справи по суті та є підставою для прийняття судового рішення про відмову в позові.

Суд встановив, що позивачем не обґрунтовано, яке його право порушено та яким чином буде відновлено з огляду на те, що відповідачем - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" не заперечується факт наявності у позивача статусу учасника (засновника) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд".

Також суд вважає, що позивачем обрано не належний спосіб захисту. При цьому судом прийнято до уваги позицію Верховного суду України, викладену в його постанові від 11.11.2014р. (справа № 21-405а14), в якій Верховний суд України дійшов висновку, що спосіб захисту має оцінюватися у ракурсі не тільки законності, а й ефективності. Тобто щодо наявності конкретних правових наслідків розгляду відповідного спору.

В даному випадку, приймаючи до уваги перебування позивача - Карлівського КБМО "Райагробуд" у процедурі банкрутства - ліквідації та огляду на приписи ст. 26 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , вбачається наявність спору щодо наявності та виділу частки позивача у статутному фонді відповідача - ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд".

Відсутність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців переліку учасників (засновників) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", з огляду на наявність інших документальних доказів наявності у позивача статусу учасника (засновника) ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд", та відсутність заперечень з цього приводу з боку відповідача, не унеможливлює звернення позивача за захистом своїх прав до господарського суду шляхом подання корпоративного позову.

Одночасно слід зауважити, що в ухвалі господарського суду Полтавської області від 26.05.2015р. у справі № 18/1916/12 про банкрутство Карлівського КБМО "Райагробуд" (а.с.104-108) суд звертав увагу ліквідатора ОСОБА_2 на наявність в матеріалах даної справи про банкрутство переліку учасників загальних зборів підприємств і організацій, які входять до складу об"єднання "Полтавоблагробуд", наданого ПОМВОАБ "Полтавоблагробуд" для залучення до матеріалів справи.

Стаття 4-3 Господарського процесуального кодексу України визначає, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

Відповідно до ст.ст. 33, 34 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи, обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Проаналізувавши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін в судовому засіданні, оцінивши надані сторонами докази, суд дійшов висновку, що позивачем не доведено наявність порушеного права, обраний позивачем спосіб захисту не є ефективним, а тому у задоволенні позову слід відмовити.

Понесені позивачем при пред'явленні позову судові витрати з оплати судового збору відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України покладаються на позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 43, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

В И Р І Ш И В :

У позові відмовити.

Повне рішення складено 25.12.2015р.

Примітка: Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, а у разі, якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу . Рішення може бути оскаржено протягом десяти днів з дня прийняття рішення, а у разі якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення - з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу . У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційною інстанцією.

Суддя О.О. Ореховська

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено31.12.2015
Номер документу54599140
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/2227/15

Судовий наказ від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Судовий наказ від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Постанова від 08.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Рішення від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні