Ухвала
від 04.11.2015 по справі 175/4470/15-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/4470/15-к

Провадження № 1-кс/175/1146/15

Ухвала

Іменем України

04 листопада 2015 року смт. Ювілейне

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши погоджене з прокурором прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області клопотання старшого слідчого СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування №12015040440002155, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03листопада 2015року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199 України,

встановив:

04 листопада 2015року старший слідчий СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області звернувся до суду з погодженим із прокурором прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтуванні клопотання зазначається, що до Дніпропетровського РВ від СБ України надійшли матеріали щодо фактів порушень вимог чинного законодавства у сфері виробництва і реалізації підакцизних товарів з боку окремих суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які здійснюють розповсюдження лікеро-горілчаної продукції сумнівної якості з підробленими марками акцизного збору через торгівельні мережі Дніпропетровського району Дніпропетровської області.

За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015040440002155, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 199 КК України.

У ході виконання покладених на СБ України чинним законодавством завдань щодо забезпечення продовольчої безпеки, Управлінням здійснюється комплекс заходів, спрямованих на виявлення та недопущення впровадження протиправних схем з необлікованого виробництва та реалізації асортименту підакцизної групи товарів (спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів), що створює передумови до виникнення загрози життю та здоров`ю людей, а також недоотримання значних сум обов`язкових платежів до цільових бюджетних фондів України.

Так, отримано інформацію щодо фактів порушень вимог чинного законодавства та можливих протиправних дій у сфері обігу підакцизних товарів з боку окремих суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які здійснюють розповсюдження лікеро - горілчаної продукції торгівельної марки «Пшенична» (виробник - ПрАТ«Люботинський завод «Продтовари», код ЄДРПОУ 24486154, Харківська область, м. Люботин) та цигарки торгівельної марки «Філіп Морріс Україна» сумнівної якості з підробленими марками акцизного збору через торгівельні мережі Дніпропетровського району Дніпропетровської області, що знаходяться за адресами:

-с. Братське, вул. Запорізька, 1 Б (торгівельний центр);

- АДРЕСА_1 (магазин);

- АДРЕСА_2 (магазин);

- АДРЕСА_3 (магазин);

- АДРЕСА_4 (павільйон) тощо.

При цьому, як встановлено, що одним з основних каналів надходження контрафактних підакцизних товарів до визначених точок збуту являється оптовий продовольчий ринок, що знаходиться у АДРЕСА_5 (а саме торгівельні приміщення за літерами 6Д, 6У, 6Р, 6М1,6Ф, 6Г, 6С).

При цьому, як встановлено, що одним з основних каналів надходження контрафактних підакцизних товарів до визначених точок збуту являється підпільний цех з виготовлення у великих об`ємах (2 тис. пляшок на добу) контрафактної продукції, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , який організував громадянин України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Новомосковськ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_7 , спільно з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженцем м. Новомосковськ, зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_7 .

В ході допиту в якості свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 показали, що їм відомо, як у підпільному цеху, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , відбувається виробництво підробного алкоголю з етикетками різних марок, які там же виготовляються. Та вказану готову продукцію розвозять на продаж в торгівельні точки за вказаними адресами.

Як пояснили ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 їм відомо, що у вказаних торгівельних приміщеннях, розташованих за адресою АДРЕСА_5 , продаються спиртні напої, а саме: горілка з ознаками підробки, вартість однієї пляшки марки «Пшенична» 20 грн. Навіть, були люди, які отруїлися ними. Вказаною продукцією торгує ПП Аванесян, ФОП ОСОБА_11 , ПП ОСОБА_12 .

В ході досудового розслідування встановлено, що за адресою: АДРЕСА_5 (торгівельне приміщення за літерою с) веде оптово-роздрібну реалізацію вищезазначеної продукції ТОВ ТК «Мегаполіс Україна» ЄДРПОУ 30622532.

На підставі зазначеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення старший слідчий СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_5 .

Заслухавши прокурора, який просив задовольнити клопотання та надати старшому слідчому СВДніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_5 , з метою відшукування інформації, яка може сприяти встановленню осіб, винних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення, та яка має значення для досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч.1ст.234КПКУкраїни обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В судовому засіданні встановлено, що до Дніпропетровського РВ від СБ України надійшли матеріали щодо фактів порушень вимог чинного законодавства у сфері виробництва і реалізації підакцизних товарів з боку окремих суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які здійснюють розповсюдження лікеро-горілчаної продукції сумнівної якості з підробленими марками акцизного збору через торгівельні мережі Дніпропетровського району Дніпропетровської області.

За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015040440002155, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 199 КК України.

Згідно інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно об`єкт нерухомого майна, який розташований за адресою: АДРЕСА_5 , є будівлею, яке належить на праві власності ТОВ «Ольга і К-1» ЄДРПОУ 13427800.

За таких обставин є підстави, передбачені ст.234КПКУкраїни, на надання дозволу на обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виявлення слідів та знаряддя злочину, речей та документів, що свідчать про злочинну діяльність та допоможуть слідству у розкритті кримінального правопорушення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.110, 234, 235 КПК України,

постановив:

Клопотання старшого слідчого СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області про проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_5 , яка є будівлею, та належить на праві власності ТОВ «Ольга і К-1» ЄДРПОУ 13427800, де веде оптово-роздрібну реалізацію вищезазначеної продукції ТОВ ТК «Мегаполіс Україна» ЄДРПОУ 30622532, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: гроші, лікеро-горілчані, тютюнові вироби, видаткові накладні на вказану продукцію, договори оренди на займане приміщення, дозвільної документації щодо здійснення господарської діяльності, іншої документації та речей, які можуть сприяти встановленню осіб, винних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення.

Обшук провести у час та спосіб, що завдасть найменшої шкоди володільцям приміщення, без вилучення речей і документів, що посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності або інших, за відсутності яких юридична особа буде позбавлена можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала діє протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення, тобто, до 05 грудня 2015 року.

Відповідно до ч.3ст.309КПКУкраїни ухвала суду про дозвіл на проведення обшуку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.11.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54626420
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках досудового розслідування №12015040440002155, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03листопада 2015року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199 України

Судовий реєстр по справі —175/4470/15-к

Ухвала від 04.11.2015

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні