Постанова
від 04.04.2007 по справі 16-08/683а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16-08/683а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                      Справа №  16-08/683а

"04" квітня 2007 р.,  16 год.  45 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Волна С.В.,  за участю представників сторін:

позивача: не з'явився;

відповідача:  не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом управління  Пенсійного  фонду  України  в Монастирищенському районі до Багатопрофільного приватного малого підприємства „VICTOR” про  стягнення 340,00 грн.

                                       ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про  стягнення  з відповідача штрафу  в сумі 340,00 грн. за несвоєчасне подання розрахунків зобов'язань зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за липень 2006 року на підставі Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058.  Позивача направив клопотання про розгялд спраив без йчасті його представника, яке підялгає до задоволення.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи рекомендованим листом, відзиву на позов суду не надав, свого представника в судове засідання не направив, про причин його неявки суду не повідомив. А також не направив суду клопотання про відкладення розгляду справи.

Суд вважає за можливе проводити розгляд справи за відсутності представників сторін за наявними документами згідно ст. 128 КАС України.

        Дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

         Відповідач по справі, як суб'єкт підприємницької діяльності, є платником страхових внесків у відповідності до Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.1997 року № 400/97 та до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058 від 09.07.2003 року.  Згідно положень цих Законів, страхові внески відповідачем сплачуються з суми фактичних виплат на оплату праці та інших виплат, в порядку, передбаченому даним Законом.        

           У відповідності до  Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Пенсійного Фонду України № 16-6 від 19.10.2001 року ( зі змінами та доповненнями),  визначення сум страхових внесків платниками здійснюється на підставі  даних у річних розрахунках; даних у розрахунку авансових сум страхових внесків. Цією ж інструкцією передбачено строки подання розрахунків зобов‘язань для платників збору -  не пізніше 20 числа наступного за звітним місяця.

           У відповідності до п. 5 ч. 9 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058, за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

               За доводами позивача, відповідач у 2006 році двічі не подав щомісячну звітність до Пенсійного Фонду.          

           У відповідності до рішення позивача  № 68 від 13 вересня 2006 року про застосування фінансових  санкцій,  за неподання розрахунку сум страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування у строки, визначені законодавством, до відповідача було застосовано штраф у сумі 340,00 грн., який повинен бути сплачений в 10-денний строк з часу отримання рішення.

           Заперечень щодо неодержання рішення відповідач суду не надав. Рішення вручено відповідачу 18.09.2006 року. що підтверджується наявною у справі копією поштового повідомлення.

           Рішення про накладення штрафних санкцій відповідачем у встановленому порядку не оскаржувало ся.                    

           Заперечень проти доводів та розрахунків позивача відповідач суду не надав, штраф на користь позивача  не сплатив.

               Правомірність і обґрунтованість позовних вимог позивачем доведені, а тому вимоги підлягають до повного задоволення.

               На підставі статті 89, 94 КАС України з відповідача на корись державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір  в розмірі 3,40 грн.

Керуючись статтями 89,94, 162, 163 КАС України, суд, -

                                                        ПОСТАНОВИВ:

1.  Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути з Багатопрофільного малого приватного підприємства „VICTOR”, ідентифікаційний  код 21376086, Черкаська область, Монастирищенський район, м. Монастирище, вул. Щорса, 52:

-          на користь Управління Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі Черкаської області, ідентифікаційний код 21366685, Черкаська область, Монастирищенський район, м. Монастирище, вул. Леніна, 125, рахунок № 256043121739 в Черкаському обласному управлінні ВАТ "Ощадбанку", МФО 354507 ---  340,00 грн. штрафу ;

         -    в дохід державного бюджету України через місцеві  органи  ДПІ –3,40 грн. судового збору.

Виконавчий документ видати.

          Постанова набуває чинності після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження. Оскарження проводиться в  порядку ст. 186 КАС України до Київського  апеляційного  адміністративного суду.  

        

                    СУДДЯ                                                                                                         Н.М. Спаських                              

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення04.04.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу546504
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16-08/683а

Постанова від 04.04.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні