Ухвала
від 18.12.2015 по справі 757/44756/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/44756/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 грудня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві скаргу ТОВ «Техінвест Проект» на бездіяльність слідчого в ОВС ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна,

В С Т А Н О В И В :

ТОВ «Техінвест Проект» звернулось до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва зі скаргою, в якій просить зобов`язати слідчих СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області повернути належне даному товариству тимчасово вилучене під час обшуку майно. В обгрунтування скарги вказує, що на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва проведено обшук у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 23, які на праві власності належать ТОВ «Українсько-європейська консалтингова група». Під час обшуку неправомірно вилучено належне ТОВ «Техінвест Проект» майно. Посилаючись на те, що вилучене майно не має відношення до розслідуваного кримінального провадження, не арештоване за правилом ч.5 ст. 171 КПК України, а відтак вилучене майно підлягає поверненню його володільцю ТОВ «Техінвест Проект».

В судовому засіданні адвокат ОСОБА_4 скаргу підтримав, просив скаргу задовольнити.

Слідчий ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 заперечував проти скарги, просив відмовити в її задоволенні.

Заслухавши думку учасників провадження, вивчивши скаргу та долучені до неї документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22015101110000187 за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.10.2015 надано дозвіл на обшук нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, бул. Т. Шевченка, 23, які на праві власності належать ТОВ «Українсько-європейська консалтингова група» (код ЄДРПОУ 37268335) та фактично використовуються учасниками та працівниками компанії «КВВ груп».

Зі змісту даної ухвали обшук надано з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення і їх вилучення, зокрема: документальних матеріалів щодо створення, придбання та фінансово-господарської діяльності суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, зокрема, ТОВ «Дойтчес фляйш Україна» (ЄДРПОУ 39233629), ТОВ «Посейдон-Трейд» (код ЄДРПОУ 37884138), ТОВ «Техінвест-Проект» (код ЄДРПОУ 38690809).

12.11.2015 на підставі даних ухвал проведено обшук та вилучено серед іншого належне ТОВ «Техінвест Проект» майно.

Відповідно до ст.169 КПК України тимчасово вилучене майно повертається особі, у якої воно було вилучено за постановою прокурора, якщо він визнає таке вилучення майна безпідставним; за ухвалою слідчого судді чи суду, у разі відмови у задоволенні клопотання прокурора про арешт цього майна; у випадках, передбачених частиною п`ятою статті 171, частиною шостою статті 173 цього Кодексу.

Разом з тим, дозвіл на вилучення під час обшуку даного майна ТОВ «Техінвест Проект» надано у відповідному пункті резолютивної частини ухвали про дозвіл на обшук, а саме «документальних матеріалів щодо створення, придбання та фінансово-господарської діяльності суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності: ТОВ «Техінвест-Проект» (код ЄДРПОУ 38690809), печаток та штампів вказаних суб`єктів господарювання, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, установ, організацій, які можуть використовуватися у протиправній діяльності, договорів про банківське обслуговування в режимі віддаленого доступу «клієнт-банк» вказаних суб`єктів господарювання; персональних електронно-обчислювальних машин та інших електронних приладів, на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення розслідуваного злочину, що неможливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи, записників, блокнотів, зошитів, чорнових записів з відомостями, що свідчать про вчинення вищевказаних злочинів».

Таким чином, майно, яке є предметом розгляду у даному провадженні, не має статусу тимчасово вилученого майна, яке повинно бути арештовано в порядку ч.5 ст.171 КПК України, а тому стверджувати про наявність підстав для його повернення володільцю, не представляється можливим.

Таким чином, відсутні підстави для задоволення скарги.

Керуючись ст.ст.169, 171, 173, 236, 303, 307, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні скарги ТОВ «Техінвест Проект» - відмовити.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54672504
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/44756/15-к

Ухвала від 18.12.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

Ухвала від 18.12.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні