Ухвала
від 29.08.2013 по справі 757/18574/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18574/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 серпня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Вовк С. В., розглянувши матеріали скарги громадянина ОСОБА_1 Хорватія Гранатир Желько,-

В С Т А Н О В И В :

29.08.2013 громадянин ОСОБА_1 Хорватія Гранатир Желько звернувся до суду зі скаргою в порядку ст. 303 КПК України.

Вивчивши матеріали скарги, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 14 Закону України Про засади державної мовної політики , сторони, які беруть участь у справі, подають до суду письмові процесуальні документи і докази, викладені державною мовою. У межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, допускається подача до суду письмових процесуальних документів і доказів, викладених цією регіональною мовою (мовами), з перекладом, у разі необхідності, на державну мову без додаткових витрат для сторін процесу.

Згідно з ч. 1 ст. 29 КПК України, кримінальне провадження здійснюється державною мовою. Сторона обвинувачення, слідчий суддя та суд складають процесуальні документи державною мовою.

Як вбачається з матеріалів скарги, остання подана громадянином ОСОБА_1 Хорватія Гранатир Желько, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 та котрий утримується під вартою з 16.01.2011 у Київському слідчому ізоляторі, про що зазначено у тексті вказаної скарги російською мовою, проте, зміст вказаної скарги викладено іноземною мовою, яка не є регіональною.

З огляду на викладене, вважаю, що дана скарга підлягає поверненню особі, яка подала скаргу - Гранатир Желько, на підставі ст. 304 КПК України для подання у відповідності до вимог чинного законодавства.

На підставі викладеного, керуючись ч. 3 ст. 14 Закону України Про засади державної мовної політики , ст. ст. 29, 304 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Скаргу повернути особі, яка її подала - Гранатир Желько - громадянину ОСОБА_1 Хорватія.

Повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченому КПК України.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя С. В. Вовк

Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено05.01.2016
Номер документу54673497
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/18574/13-к

Ухвала від 29.08.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні