Ухвала
від 15.01.2014 по справі 757/1354/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/1354/14-к

примірник № ____

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанта юстиції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

15 січня 2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанта юстиції ОСОБА_3 за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку житла житла, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 та яка на праві власності належить ОСОБА_5 .

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство по кримінальному провадженню, внесеному 21 листопада 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22012110000000003, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205 та ч. 2 ст. 366 КК України.

З матеріалів вказаного провадження вбачається, що ОСОБА_6 на пропозицію невстановлених осіб, за грошову винагороду, створив суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Комвітек» (ЄДРПОУ 37449824) з метою прикриття незаконної діяльності.

В подальшому в 2011 році вищевказані невстановлені особи разом з ОСОБА_7 придбали ТОВ «Ліга Груп» (код ЄДРПОУ 36449011), з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з наданням незаконних послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємств контрагентів шляхом документального збільшення їх валютних витрат та формування незаконного податкового кредиту, зареєструвавши його на громадянина України ОСОБА_8 , якого призначили і директором вказаного товариства.

Згідно з актом про результати документальної невиїзної позапланової перевірки ТОВ «Ліга Груп» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2011 по 31.08.2011, проведеного Державної податковою інспекцією у Києво - Святошинському районі Київської області від 03.10.2011 року №1075/23-3/36449011 встановлено, що за адресою: Київська область, Києво - Святошинський район, смт. Чабани, вул. Машинобудівників, буд. 1, ТОВ «Ліга Груп» не знаходиться, а в ході опитування громадянки ОСОБА_9 , яка є директором ТОВ «Техномеблі» та власником приміщення за вищевказаною адресою, остання повідомила, що ТОВ «Ліга Груп» їй не відоме, ніяких договорів оренди приміщення із вказаним товариством вона не укладала та за вказаною адресою ТОВ «Ліга Груп» ніколи не знаходилось. Аналізом додатків №5 (розділ податкові зобов`язання) до декларації ПДВ «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», поданих службовими особами ТОВ «Ліга Груп» до ДПІ у Києво - Святошинському районі за липень 2011 року серпень 2011 року встановлено взаємовідносини та розбіжності з окремими контрагентами на загальну суму 583011,71 грн. В ході проведення перевірки не встановлено факту передачі товарів (послуг) від ТОВ «Ліга Груп» до підприємств покупців, у зв`язку з відсутністю (не наданням для перевірки) актів приймання-передачі товару, довіреностей, документів, що засвідчують транспортування, зберігання товарів, а також інших первинних документів, що вказує на те, що правочин між ТОВ «Ліга Груп» та зазначеними суб`єктами господарської діяльності здійсненні без мети настання реальних наслідків.

Разом з ОСОБА_7 до діяльності вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності причетні також: ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ; ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ; ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , кожний з яких виконує свою функцію.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_17 повідомив, що ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , причетний до діяльності вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності, а саме останній виконує роль кур`єра (розвозить по користувачам послуг підприємств з ознаками фіктивності грошові кошти), отримує від посередників та користувачів вищевказаних послуг документи для підпису від імені підприємств, що задіяні у зазначеній вище незаконній діяльності, після чого привозить дані документи до офісного приміщення «конвертаційного центру» та залишає їх для підпису, після чого підписані директором та пропечатані печатками підприємства документи, а також грошові кошти передає або посередникам або клієнтам зазначених вище незаконних послуг.

Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно № 13363453 право власності на квартиру розташовану за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_5 .

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_5 , можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанта юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанту юстиції ОСОБА_3 на проведення обшуку житла житла, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 та яка на праві власності належить ОСОБА_5 , яка є дружиною ОСОБА_14 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкових обліків, договорів купівлі-продажу, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, інших документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, документів, що підтверджують транспортування продукції, надання робіт (послуг), розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг ПП «Стрим» (код ЄДРПОУ 32312337), ТОВ «Ді-Некс» (код ЄДРПОУ 37922377), ТОВ «Дінекс-2012» (код ЄДРПОУ 373110622) та ТОВ «Гросс» (код ЄДРПОУ 30729660), ТОВ «Господарсько-комерційний центр українського реєстрового козацтва» (код ЄДРПОУ 33156874), ТОВ «КП «Добробут» (код ЄДРПОУ 32925834), ТОВ «Виробнича фірма «Будкомплекс» (код ЄДРПОУ 24747554), ТОВ «Екобудмонтаж» (код ЄДРПОУ 33636815), ТОВ «Виробнича фірма «Будконтракт» (код ЄДРПОУ 14285986), ТОВ «Будівництво та інвестиції» (код ЄДРПОУ 32849649), ТОВ «Гроссенергосервіс» (код ЄДРПОУ 38021528), ТОВ «Обсерваторна-4» (код ЄДРПОУ 38060857) та Обслуговуючий кооператив «Гаражно-будівельний кооператив «Автопаркінг» (код ЄДРПОУ 37642204), печаток вищевказаних підприємств та печаток підприємств, які можуть використовуватися у протиправній діяльності, носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних підприємств, електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, а також платіжних банківських карток, документів щодо відкриття і обслуговування вказаних банківських карток та розрахункових рахунків, на які перераховуються грошові кошти, одержані злочинним шляхом.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/1354/14-к.

Примірник № 2 наданий старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області лейтенанту юстиції ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.01.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/1354/14-к

Ухвала від 15.01.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні