Ухвала
від 08.08.2014 по справі 757/22130/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22130/14-к

Примірник № ___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 серпня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого 1 відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

06 серпня 2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого 1 відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів (з можливістю їх вилучення) у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), що становлять банківську таємницю стосовно клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи у володінні якої знаходяться речі і документи в судове засідання не з`явився, про місце і час розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування №32013110060000418 від 12 грудня 2013 року, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_2 ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) має банківські рахунки № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_8 відкриття та використання яких здійснюється згідно документів, відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 № 2121-III, інструкції «Про порядок відкриття, використовування і закриття рахунків в національній і іноземних валютах», затвердженої ухвалою правління НБУ від 12.11.2003 №492, які повинні знаходитись у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

Згідно закону України Про банки та банківську діяльність від 07.12.2000 року банки зберігають документи, що містять інформацію про рахунки клієнта, операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди, інформацію про організаційно-правову структуру юридичної особи - клієнта, її керівників, напрями діяльності тощо.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів та можливості їх вилучення у копіях, які зберігаються у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), що становлять банківську таємницю стосовно клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), так як зазначені документи мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Разом з тим, доводи слідчого щодо надання дозволу на вилучення оригіналів документів у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), що становлять банківську таємницю стосовно клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) для проведення експертизи, не були належним чином обґрунтовані та підтверджені, адже посилання слідчого на експертизу є безпідставними, оскільки як вбачається з матеріалів клопотання, процесуальне рішення про доручення проведення експертизи не ухвалювалось, а встановити зазначені у клопотанні обставини кримінального провадження слідчий матиме на можливість на підставі копій, тому клопотання в цій частині не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого 1 відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому 1 відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві майору податкової міліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю стосовно клієнта банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (код НОМЕР_2 ), з можливістю їх вилучення у копіях, а саме: документів які знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують надходження та списання грошових коштів по рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_8 із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на паперовому та магнітному (електронному) носіях з 25.05.2011 р. по 31.06.2014.

В іншій частині клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/22130/14-к.

Примірник № 2 наданий слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.08.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/22130/14-к

Ухвала від 08.08.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні