Ухвала
від 02.10.2014 по справі 757/27479/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27479/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України - старшого слідчого слідчого відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи Генеральної прокуратури України - старшого слідчого слідчого відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить:

Надати дозвіл на проведення огляду місцевості, приміщення генеруючої електростанції на сонячних батареях «Лиманська», що розташована на території Ренійського району, Одеської області, яка належить ТОВ «Лиманська Енерджи 1» (код ЄДРПОУ 36881398, Одеська область, Ренійський район, м. Рені, вул. Дунайська, 88-а) та ТОВ «Лиманська Енерджи - 2» (код ЄДРПОУ 36881382, Одеська область, Ренійський район, м. Рені, вул. Дунайська, 88-а).

Дозвіл на проведення огляду місцевості, приміщення, прошу надати усім слідчим слідчої групи, створеної для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №42014000000000368 - старшому слідчому в ОВС Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , старшому слідчому в ОВС Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , старшому слідчому відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС 2 відділу СУ ФР ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_6 ; старшому слідчому 1 відділу СУ ФР ДПІ у Подільському районі міста Києва ОСОБА_7 або за їх дорученням.

В обґрунтування клопотання зазначає:

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014000000000368 від 08.05.2014 за фактом заволодіння державним майном в особливо великому розмірі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Установлено, що у 2007 році відбулася приватизація державного відкритого акціонерного товариства «Завод напівпровідників» (місто Запоріжжя) в подальшому реорганізованого у ПрАТ «Завод напівпровідників» код ЄДРПОУ 31792555, в результаті чого його власником стало товариство з обмеженою відповідальністю «СІ-Інвест», яке отримало у власність 99% статутного капіталу товариства.

У жовтні 2008 року ТОВ «СІ-Інвест» продало 74,99% статутного капіталу ВАТ «Завод напівпровідників» австрійській компанії «Актив Солар Холдінг ГмбХ», засновником якої на той час була австрійська компанія «Слав Бетайлігунг ГмбХ». В свою чергу, засновником австрійської компанії «Слав Бетайлігунг ГмбХ» являлася австрійська компанія «Слав Хандель, Фертретунг унд Бетайлігунг Акцієнгезельшафт».

Власниками контрольного пакету акцій австрійської компанії «Слав Хандель, Фертретунг унд Бетайлігунг Акцієнгезельшафт» являються ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

В подальшому, у період з жовтня 2008 року по листопад 2008 року засновником та генеральним директором австрійської компанії «Актив Солар Холдінг ГмбХ» став ОСОБА_10 , який являється зятем рідного брата ОСОБА_11 ОСОБА_12 . В цей же період, австрійська «Актив Солар Холдінг ГмбХ» змінила назву на «Актив Солар ГмбХ».

Впродовж 2008-2010 років ВАТ «Завод напівпровідників» від комерційного ВАТ в подальшому реорганізованого у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ 26253000 та державного ВАТ в подальшому реорганізованого у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» код ЄДРПОУ 00032112 на підставі укладених кредитних договорів отримано кредити на суму понад 230 мільйонів євро, залучені під реалізацію інноваційного проекту ВАТ«Завод напівпровідників» зі створення виробництва полікристалічного кремнію, що використовується для виробництва фотогальванічних пластин та модулів сонячних електростанцій.

11.03.2010 ОСОБА_8 призначено на посаду Першого віце - прем`єр -міністра України.

Впродовж жовтня 2010 року, конкурсною комісією з відбору інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки для їх державної підтримки у 2010 році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, ухвалено висновок щодо надання державної підтримки ВАТ «Завод напівпровідників» для реалізації інноваційного проекту «Створення вертикально-інтегрованої компанії з виробництва фотогальванічної продукції» шляхом компенсації сум відсоткових ставок за користування кредитами за період 2009-2010 років в обсязі 200842254, 20 грн., та передано зазначені матеріали на розгляд Комісії з координації здійснення заходів, пов`язаних з реалізацією інвестиційних проектів.

Комісію з координації здійснення заходів, пов`язаних з реалізацією інвестиційних проектів, створеною на підставі постанови Кабінету Міністрів України № 415 від 17.05.2010 у формі дорадчого постійно діючого органу Кабінету Міністрів України та її головою відповідно до вказаної постанови призначено Першого віце-прем`єр-міністра України, яким у вказаний період часу був ОСОБА_8 .

Задля виконання функцій, Комісія уповноважена розглядати за поданням Державного агентства з інвестицій та розвитку (далі Держінвестицій) діяльність якого у вказаний період спрямовувалася і координувалася Кабінетом Міністрів України через Першого віце-прем`єр-міністра України, тобто ОСОБА_8 , проекти, яким передбачається надання державної фінансової підтримки, готувати пропозиції по наданих Держінвестицій інвестиційних проектах щодо доцільності надання їм державної фінансової підтримки.

26.10.2010 на засіданні Комісії з координації здійснення заходів, пов`язаних з реалізацією інвестиційних проектів, прийнято рішення про визнання за доцільне надання державної підтримки ВАТ «Завод напівпровідників» у сумі 200842254, 20 грн. за рахунок коштів Стабілізаційного фонду (Державного бюджету України).

27.10.2010 конкурсною комісією з відбору інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки для їх державної підтримки у 2010 році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, з урахуванням рішення Комісії з координації здійснення заходів, пов`язаних з реалізацією інвестиційних проектів, ухвалено рішення про надання державної підтримки ВАТ «Завод напівпровідників» для реалізації інноваційного проекту «Створення вертикально-інтегрованої компанії з виробництва фотогальванічної продукції» шляхом компенсації сум відсоткових ставок за користування кредитами за період 2009-2010 років в обсязі 200842254,20 грн. за рахунок коштів Стабілізаційного фонду. Цього ж дня між Держінвестицій та ВАТ «Завод напівпровідників» укладено договір № 18 про компенсацію відсоткових ставок за користування кредитами залученими для реалізації інноваційного проекту на суму 200842254, 20 грн.

В подальшому, впродовж листопада-грудня 2010 року на підставі рішень вказаних вище Комісій, договору та платіжних доручень поданих Держінвестицій до Державного казначейства України, вказаним казначейством на користь ВАТ«Завод напівпровідників» перераховано державні кошти (кошти Стабілізаційного фонду) в розмірі 170081071,7 грн.

Таким чином, за сприяння колишнього Першого віце - прем`єр міністра України ОСОБА_8 , державні кошти, а саме кошти Стабілізаційного фонду були спрямовані на підтримку бізнесу родини ОСОБА_13 .

Крім цього встановлено, що 2013 році австрійською компанією «Актив Солар ГмбХ» директором та співвласником якої є Кавех Ертефаи, завершено будівництво генеруючої електростанції на сонячних батареях, що розташована на території Ренійського району, Одеської області. Власниками зазначеної сонячної електростанції є ТОВ «Лиманська Енерджи 1» та ТОВ «Лиманська Енерджи - 2», яким відповідно до Закону України «Про електроенергетику» та Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу для суб`єктів господарської діяльності, затверджено «зелений» тариф на електричну енергію, вироблену на об`єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії.

Окрім того встановлено, що з 2011 року до початку 2013 року проводились роботи щодо підключення об`єктів сонячної енергетики групи компаній «Актив Солар» до державної мережі за рахунок бюджетних коштів.

На даний час, з метою перевірки обставин щодо підключення об`єктів енергетики до державної мережі за бюджетні кошти, виникла необхідність у проведенні огляду місцевості, приміщення генеруючої електростанції на сонячних батареях «Лиманська», що розташована на території Ренійського району, Одеської області, яка належить ТОВ «Лиманська Енерджи 1» та ТОВ «Лиманська Енерджи - 2», оскільки іншим шляхом перевірити факт виконання зазначених робіт не має можливості.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч.2 ст. ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, дослідивши додані до клопотання матеріали, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання, з зазначених у ньому підстав, оскільки наявні достатні підстави вважати, що відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення можуть бути виявлені та зафіксовані під час огляду місцевості та приміщень зазначених у клопотанні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 234-236, 237, 309 КПК України , слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду місцевості, приміщення генеруючої електростанції на сонячних батареях «Лиманська», що розташована на території Ренійського району, Одеської області, яка належить ТОВ «Лиманська Енерджи 1» (код ЄДРПОУ 36881398, Одеська область, Ренійський район, м. Рені, вул. Дунайська, 88-а) та ТОВ «Лиманська Енерджи - 2» (код ЄДРПОУ 36881382, Одеська область, Ренійський район, м. Рені, вул. Дунайська, 88-а).

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах справи №757/27479/14-к.

Примірник №2 наданий слідчому слідчої групи Генеральної прокуратури України - старшому слідчому слідчого відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54673924
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/27479/14-к

Ухвала від 02.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні