Ухвала
від 29.12.2015 по справі 908/6155/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 25/80/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.12.2015 Справа № 908/6155/15

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» , м. Запоріжжя, 69002, вул. Грязнова, 56, код ЄДРПОУ 39917285

Суддя Дьоміна А.В.

Присутні у судовому засіданні:

Арбітражний керуючий ОСОБА_1

18.12.2015. до господарського суду Запорізької області надійшла заява директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» про порушення провадження у справі про банкрутство в порядку, визначеному статтею 94 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі Закон про банкрутство).

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 21.12.2015. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 29.12.2015.

Представник боржника в судове засідання 29.12.2015. не з'явився, про час та місце проведення судового засідання був повідомлений відповідно до вимог законодавства.

Справа розглядається відповідно до приписів ст. 75 ГПК України - за наявними матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд

ВСТАНОВИВ :

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 14.12.2015., Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» , зареєстроване за адресою: м. Запоріжжя, 69002, вул. Грязнова, 56, код ЄДРПОУ 39917285. Керівником товариства є ОСОБА_2.

18.12.2015. до господарського суду Запорізької області звернувся директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» ОСОБА_2 із заявою про порушення справи про банкрутство з метою проведення процедури санації в порядку ст. 94 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Відповідно до п. 13.3 статуту боржника, товариство ліквідується зокрема за рішенням зборів учасників.

п. 1.2 статуту передбачено, що єдиним учасником Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» є ОСОБА_2.

14.12.2015. учасником боржника були проведені позачергові загальні збори на яких ОСОБА_2 повідомлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» має заборгованість, перед двома кредиторами (ТОВ «ГЗС Техніка» - 500 000,00 грн.; ТОВ «Меткомтрейд» - 600 000,00 грн.), яка перевищує суму 300 мінімальних заробітних плат, що загрожує блокадою підприємницької діяльності через можливий арешт банківських рахунків у виконавчому провадженні, а також через застосування процедур передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та запропонував скористатись правом наданим ст. 94 Закону про банкрутство звернувшись до суду з приводу порушення провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене зборами учасників товариства прийнято рішення:

- затвердити план санації; термін процедури санації встановити у три місяці; санаційними заходами визначити збільшення статутного фонду, отримання банківського кредиту, стягнення дебіторської заборгованості;

- звернутися до кредиторів з приводу погодження плану санації, отримання згоди на проведення санації, згоди на призначення керуючим санацією ОСОБА_2, пропозиції щодо кандидатури розпорядника майна;

- звернутись до господарського суду Запорізької області з заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 94 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Дане рішення оформлено протоколом позачергових загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» №14-П від 14.12.2015.

На впровадження зазначеного плану санації та призначення керуючим санацією директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» ОСОБА_2, за умови призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3 письмову згоду надав кредитор - ТОВ «Меткомтрейд» заборгованість боржника перед яким складає 54,55 % від загальної суми кредиторської заборгованості.

Відповідно до статті 94 Закону про банкрутство підготовче засідання суду, у якому здійснюється перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, проводиться у місячний строк з дня винесення ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство.

За результатами розгляду обґрунтованості вимог заявника до боржника господарський суд виносить ухвалу про:

- порушення провадження у справі про банкрутство і відкриття процедури санації;

- введення мораторію на задоволення вимог кредиторів та призначення розпорядника майна в порядку, встановленому цим Законом, та керуючого санацією - керівника боржника, які діють відповідно до вимог цього Закону з урахуванням особливостей, передбачених цією статтею;

- відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Господарський суд, дослідивши заяву боржника та проаналізувавши поданий план санації, вважає заяву боржника обґрунтованою та такою, що відповідає вимогам, установленим ст. 94 Закону з огляду на таке.

Відповідно до положень Закону про банкрутство під санацією розуміється система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом реструктуризації підприємства, боргів і активів та/або зміни організаційно-правової та виробничої структури боржника.

Планом санації, поданим боржником, передбачено погашення кредиторської заборгованості за рахунок збільшення внесків учасника товариства до статутного капіталу, залучення кредитних коштів та повернення дебіторської заборгованості.

План санації передусім ставить на меті фінансове оздоровлення підприємства-боржника та запобігання визнання його банкрутом, кредитор боржника - ТОВ «Меткомтрейд» , вимоги яких перевищують п'ятдесят відсотків загальної заборгованості ТОВ «Дніпрофінсервіс» , надав свою згоду на здійснення заходів, визначених цим планом.

А тому господарський суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство та ввести процедуру санації боржника керівником.

Крім того, з метою забезпечення інтересів кредиторів, господарський суд вважає за необхідне призначити розпорядника майна.

Кредитором ТОВ «Меткомтрейд» відповідно до положень п. 2 статті 94 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , запропоновано кандидатуру розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_3, який надав свою згоду на призначення його розпорядником майна боржника.

Враховуючи викладене розпорядником майна боржника слід призначити арбітражного керуючого ОСОБА_3, а керуючим санацією - керівника боржника - ОСОБА_2.

У відповідності до ч. 4 статті 94 Закону «Про відновлення платоспроможності...» слід здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення і відкриття процедури санації на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Попереднє засідання суду слід призначити на 10.02.2016. о 10-15 год.

Керуючись статтями 2, 16, 94 та 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» , м. Запоріжжя, 69002, вул. Грязнова, 56, код ЄДРПОУ 39917285.

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відкрити процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпрофінсервіс» , м. Запоріжжя, 69002, вул. Грязнова, 56, код ЄДРПОУ 39917285.

Керуючим санацією призначити директора боржника - ОСОБА_2 (ідент. номер НОМЕР_1, адреса: м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області, пр-т Аношкіна, 115/10).

Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво Міністерства Юстиції України №107 від 04.02.2013р., ідентифікаційний код НОМЕР_2, адреса для листування: 49027 м. Дніпропетровськ, а/с 1784).

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про порушення справи про банкрутство і відкриття процедури санації відповідно до статті 94 Закону «Про відновлення платоспроможності...» .

Зобов'язати керуючого санацією разом з розпорядником майна розглянути вимоги кредиторів і скласти реєстр вимог кредиторів, який подати до господарського суду у строк 10.02.2016.

Попереднє засідання суду, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м.Запоріжжя вул.Тюленіна, 21/вул.Шаумяна, 4 корпус 2 к. 101, призначити на 10.02.2016. о 10-15 год .

Зобов'язати розпорядника майна боржника ОСОБА_3 повідомити усіх кредиторів у справі про дату і час попереднього засідання суду.

Копію ухвали надіслати боржнику, керуючому санацією, розпоряднику майна, Державному реєстратору ВДРЮОФОП РС Запорізького МУЮ, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області, ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС, ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС, Жовтневому районному суду м. Запоріжжя, Жовтневому ВДВС Запорізького МУЮ.

Суддя А.В. Дьоміна

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.12.2015
Оприлюднено05.01.2016
Номер документу54678393
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/6155/15

Ухвала від 25.07.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні