Ухвала
від 05.03.2010 по справі 8/133 (28/588-09)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


УХВАЛА

05.03.10 Справа № 8/133 (28/588-09).

За позовом Закритого акціонерного товариства «Криворіжаглобуд»

До           Товариства з обмеженою відповідальністю «НВФ Проммонтажснаб»

Про           стягнення 26367,85 грн.           

Суддя Катрич В.С.

Представники сторін: не викликалися

Від позивача

Від відповідача

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До господарського суду Дніпропетровської області звернулося з позовом Закрите акціонерне товариство «Криворіжаглобуд»до Товариства з обмеженою відповідальністю «НВФ Проммонтажснаб»про стягнення 26367,85 грн.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 20.11.2009р. порушено провадження у даній справі та присвоєно № 28/588-09.

До прийняття рішення у справі позивач зменшив розмір позовних вимог, просив суд стягнути з відповідача 21380,55 грн. основного боргу, 535,98 грн. трьох відсотків річних, 2417,73 грн. збитків від інфляції.

Крім того, до прийняття рішення у справі позивач доповнив позовні вимоги, просив суд розірвати договір на будівельно-монтажні роботи № 23 від 02.06.2008р., укладений між ЗАТ «Криворіжаглобуд»та ТОВ «НПФ Проммонтажснаб», стягнути з відповідача вартість неповернутого товару в розмірі 21380,55 грн., інші позовні вимоги, викладені в заяві про зменшення розміру позовних вимог залишив без змін.

В ході судового розгляду справи встановлено, що при поданні позову, позивачем порушено встановлене ст. 15 ГПК України правило територіальної підсудності, так як місцезнаходження відповідача по справі - Товариства з обмеженою відповідальністю «НВФ Проммонтажснаб»є м. Київ, у зв'язку з чим господарський суд Дніпропетровської області ухвалою від 16.02.2010р. направив матеріали справи № 28/588-09 для розгляду за встановленою підсудністю у господарський суд міста Києва за місцезнаходженням відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю «НВФ Проммонтажснаб».

Справа № 28/588-09 відповідно до резолюції Голови господарського суду міста Києва передана на розгляд судді Катрич В.С.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до свого провадження справу № 28/588-09.

Присвоїти даній справі новий номер 8/133 (28/588-09).

Призначити розгляд справи № 8/133 (28/588-09) на 08.04.10 о 10:15.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва в залі судового засідання № 17 корпусу-Б.

Викликати для участі у судовому засіданні представників сторін. Представникам у судовому засіданні мати при собі належним чином оформлені довіреності (в оригіналі та в належно засвідчених копіях).

Сторонам надати суду оригінали і належні копії статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності –юридичної особи і довідку органів статистики про їх знаходження в ЄДРПОУ або в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на дату прийняття даної ухвали.

Позивачу надати суду довідку з обслуговуючого банку, що сума не була перерахована відповідачем в добровільному порядку; власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, нема справи зі спору між цими ж сторонами, про цей же предмет і з цих же підстав та нема рішення цих органів з такого спору; оригінали доданих до позовної заяви документів (на огляд суду); довідки з Держказначейства про зарахування державного мита до Державного бюджету України; письмові пояснення з приводу того, чи є заява про доповнення позовної заяви одночасною зміною предмету та підстав позову; письмові пояснення та документальні підтвердження того, що матеріали на які посилається позивач, як на неповернуті відповідачем, не були використані відповідачем при виконанні договору субпідряду № 23 на будівельно-монтажні роботи від 02.06.2008р.

Відповідачу надати суду письмовий відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України; документи в обгрунтування заперечень; докази складання звіту про використання матеріалів; документальні підтвердження повернення невикористаних матеріалів на суму 21380,55 грн. або докази перерахування позивачу 21380,55 грн.

Зобов'язати сторін обопільно скласти акт звірки взаєморозрахунків та подати його на розгляд суду, в разі з'ясування розбіжностей в сумах, надати мотивоване обґрунтування і документальне підтвердження цих позицій.

Учасникам процесу - письмові докази, представлені суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України.

Звернути увагу відповідача на те, що у відповідності до положень ст. 75 ГПК України, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Звернути увагу сторін на слідуюче:

Відповідно до частини другої статті 22 ГПК сторони мають право, зокрема, подавати докази та брати участь в їх дослідженні.

Водночас частиною першою статті 33 ГПК передбачено обов'язок доказування кожною стороною тих обставин, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, а статті 38 і 65 названого Кодексу уповноважують господарський суд в разі недостатності доказів витребувати їх, у тому числі в порядку підготовки справи до розгляду.

До того ж згідно з частиною третьою статті 22 ГПК сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Неподання або несвоєчасне подання доказів з неповажних причин, спрямоване на штучне затягування судового процесу, суперечить, зокрема, вимогам статті 6 Конвенції про захист праві людини і основоположних свобод 1950 року, учасником якої є Україна, стосовно права кожного на розгляд його справи судом упродовж розумного строку.

Відповідні дії або бездіяльність з урахуванням обставин конкретної справи може розцінюватись господарським судом як зловживання процесуальними правами і тягти за собою, зокрема, такі наслідки:

- покладення на особу, що припустилася зловживання, державного мита незалежно від результатів вирішення спору (частина друга статті 49 ГПК);

- стягнення штрафу з винної сторони в доход Державного бюджету України (пункт 5 статті 83 ГПК);

- винесення у встановленому порядку окремої ухвали (стаття 90 ГПК).

Примірники даної ухвали направити сторонам.

Суддя                                                                                 В.С. Катрич

Дата ухвалення рішення05.03.2010
Оприлюднено05.01.2016
Номер документу54678558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/133 (28/588-09)

Ухвала від 05.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні