Ухвала
від 25.12.2015 по справі 913/1273/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022, м. Харків, проспект Леніна, б.5, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

25 грудня 2015 року Справа № 913/1273/15

Провадження №5/913/1273/15

Суддя господарського суду Луганської області Вінніков С.В., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_1С.К. 99 , м. Київ

до відповідача ОСОБА_2 капітального будівництва Антрацитівської міської ради , м. Антрацит Луганської області

про стягнення 517649 грн. 26 коп.

визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Суть спору: позивачем заявлено вимогу про стягнення з Відповідача заборгованості за договором № 2-19/1 від 10.12.2012 в сумі 276834 грн. 00 коп., інфляційних втрат в сумі 216582 грн. 81 коп., 3% річних в сумі 24232 грн. 46 коп.

Відповідно до приписів ст. 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін . Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або підчас розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

В постанові Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» зазначено наступне: «Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому» .

Відповідач є бюджетною установою, яка фінансується за рахунок Державного бюджету України.

Відповідно до статті 48 Бюджетного кодексу України в державі застосовується казначейська форма обслуговування Державного бюджету України. Положенням про Державну казначейську службу України встановлені основні завдання казначейства, серед яких є розрахунково-касове обслуговування розпорядників бюджетних коштів, одним з яких є і відповідач - ОСОБА_2 капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

Основним завданням казначейства є контроль за здійсненням бюджетних повноважень при зарахуванні надходжень, прийнятті зобов'язань та проведенні платежів за цими зобов'язаннями. Головне управління юстиції у Луганській області Головне управління юстиції у Луганській області є розпорядником бюджетних коштів, тому Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області веде контроль за відповідністю платежів прийнятим зобов'язанням та бюджетним асигнуванням (стаття 112 Бюджетного кодексу України ).

Будь-які правовідносини з приводу складання, розгляду затвердження, виконання бюджетів, розгляду звітів про їх виконання, контролю за виконанням бюджетних повноважень регулюються виключно фінансовим законодавством України.

Таким чином, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області (м. Сєвєродонецьк Луганської області, вул. Науки, 5).

Керуючись статтями 27, 61, 64-65 Господарського процесуального кодексу України,

ухвалив:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 19 січня 2016 року об 11 годині 30 хвилин .

3. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 5, в каб. № 212 /суддя Вінніков С.В. /.

4. Залучити до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області (м. Сєвєродонецьк Луганської області, вул. Науки, 5).

5. Зобов'язати позивача надати:

- заперечення на відзив відповідача, документальне підтвердження і нормативне обґрунтування заперечень;

- провести з відповідачем звірення розрахунків за позовом на день розгляду справи, за результатами скласти акт, в якому відобразити вартість виконаних робіт, проведені оплати, суму боргу на дату звірення розрахунків, акт звірення і підтверджуючі документи надати у судове засідання.

6. Зобов'язати відповідача надати:

- відзив на позовну заяву з доказами надіслання позивачам, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів;

- положення, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (оригінали - до огляду у судовому засіданні, належним чином посвідчені копії - до справи);

- пояснення з документальним підтвердженням щодо виконання зобов'язань за договором;

- договір від 10.12.2012 № 2-19/1, акт форми КБ-2В (оригінали - для огляду в судовому засіданні, належним чином посвідчені копії - до матеріалів справи);

- прийняти участь у звіренні розрахунків з позивачем в порядку, визначеному цією ухвалою з наданням необхідних документів.

7. Зобов'язати третю особу надати:

- відзив на позовну заяву з доказами надіслання позивачам, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів;

- докази перерахування коштів за платіжним дорученням від 27.12.2012 № 442 на суму 276834 грн. 00 коп., платник - ВКБ Антрацитівської міської ради (код за ЄДРПОУ 04011578), отримувач - ТОВ ОСОБА_1С.К. 99 (код за ЄДРПОУ 37628614);

- інформацію щодо того, чи були виділені кошти з місцевого бюджету на виконання договору від 10.12.2012 № 2-19/1, який був укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю ОСОБА_1С.К. 99 (код за ЄДРПОУ 37628614) та ОСОБА_2 капітального будівництва Антрацитівської міської ради (код за ЄДРПОУ 04011578).

Явка у судове засідання повноважних та компетентних представників учасників процесу - на їх розсуд.

Не з'явлення повноважних та компетентних представників учасників процесу у судове засідання Господарського суду Луганської області не перешкоджає розгляду справи по суті.

Інформація про час і місце судового засідання додатково розміщена на сторінці суду (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет ( www.court.gov.ua/sudy/ ).

Суд доводить до відома учасників судового процесу , що вони мають право отримувати процесуальні документи в електронному вигляді відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31.05.2013 № 72 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу» .

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Суддя С.В.Вінніков

Надр. 4 прим.

1 - до справи

2-позивачу рекомендованим листом з повідомленням за адресою м. Київ, вул. Саперно-Слободська, 22/276

3 - відповідача рекомендованим листом з повідомленням за адресою м. Антрацит Луганської області, пл. Леніна, 1 не направляється у зв'язку з тим, відповідно до листа УДППЗ «Укрпошта» від 16.03.2015 №511-30-100 пересилання пошти до вказаного населеного пункту тимчасово не здійснюється

4 - третій особі рекомендованим листом з повідомленням за адресою м. Сєвєродонецьк Луганської області, вул. Науки, 5

Дата ухвалення рішення25.12.2015
Оприлюднено05.01.2016
Номер документу54680288
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 517649 грн. 26 коп. визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду

Судовий реєстр по справі —913/1273/15

Ухвала від 25.12.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Вінніков С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні