Ухвала
від 11.11.2008 по справі 6-300\2008
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

№ 6-300 \ 2008

УХВАЛА

ИМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2008 р. м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі: гол овуючого судді Кляшторного В .С., при секретарі Керопян В.Ф., р озглянувши подання Шевченкі вського Відділу державної ви конавчої служби Запорізьког о міського управління юстиці ї про звернення стягнення на грошові кошти боржника ПП «Р олапрінт»,

ВСТАНОВИВ:

Шевченківський Відділ д ержавної виконавчої служби З апорізького міського управл іння юстиції звернувся до су ду з поданням про звернення с тягнення на грошові кошти б оржника ПП «Ролапрінт».

В поданні зазначає, що 16.05.2008 р оку державним виконавцем Ше вченківського ДВС Сивонен ко С.С. було винесено постан ову про відкриття виконавчо го провадження № 291\8 по примусо вому виконанню вимоги № Ю-340 У в ід 06.06.2007 року, виданої УПФУ у Шев ченківському районі м.Запорі жжя про стягнення з ПП «Ролап рінт» на користь УПФУ у Шевче нківському районі м. Запоріж жя недоїмки зі страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхув ання у розмірі 170 грн., копія як ої була направлено боржнику. Боржнику було встановлено с трок до 23.05.2008 року для добровіль ного виконання зазначеної в имоги.

В добровільному порядку ви могу не виконано та 26.05.2008 року державним виконавцем було в инесено постанову про стягн ення виконавчого збору в роз мірі 17 грн., та постанову про с тягнення з боржника витрат н а проведення виконавчих дій у розмірі 7 грн. 94 коп, копії яки х надіслано боржнику разом і з супровідним листом.

Обмеження права клієнта що до розпорядження коштами, що зберігаються на його рахунк ах, відповідно до ст.. 1074 ЦК Укра їни не допускається, крім вип адків обмеження права розпор ядження рахунками за рішенн ям суду у випадках, встановле них законом. Вимога УПФУ у Шев ченківському районі м. Запор іжжя не є рішенням суду, а відп овідно до п.9 ст. 3 Закону Україн и “Про виконавче провадження ” є виконавчим документом, пр имусове стягнення якого здій снюється на підставі вищеза значеного закону.

Постанова про стягнення з боржника виконавчого збору т а витрат на проведення викон авчих дій не є рішенням суду, а відповідно до п. 13 ст. 18 Закону України “Про виконавче пров адження” є виконавчим докум ентом, примусове виконання я кого здійснюється на підста ві визначеного закону.

На підставі зазначеного Ше вченківський Відділ державн ої виконавчої служби Запоріз ького міського управління ю стиції звернувся до суду з по данням про звернення стягнен ня на грошові кошти боржник а ПП «Ролапрінт», що знаходят ься на рахунках боржника в у становах банків та інших фін ансових установах, належні б оржнику, а саме грошові кошти зі сплати недоїмки зі страхо вих внесків на користь УПФУ у Шевченківському районі м. За поріжжя в сумі 170 грн., належні боржнику ПП «Ролапрінт», гро шові кошти виконавчого збор у в розмірі 17 грн., витрати вик онавчого провадження, згідно постанови державного викона вця в розмірі 7 грн. 94 коп, які б ули стягнуті з боржника в хо ді примусового виконання ви моги УПФУ у Шевченківському районі м. Запоріжжя.

Розглянувши подання, вивчи вши матеріали справи, суддя в важає можливим подання задов ольнити.

Згідно ст. 377 ЦПК України, пи тання про звернення стягнен ня на належні боржнику від і нших осіб грошові кошти, що з находяться на рахунках цих о сіб в установах банків та інш их фінансових установах, при виконанні судових рішень т а рушень інших органів (посад ових осіб), а також питання пр о звернення стягнення на гро шові кошти боржника, що знахо дяться на його рахунках в уст ановах банків та інших фінан сових установах, при виконан ні рішень інших органів (пос адових осіб) вирішуються суд ом за поданням державного ви конавця, погодженим з началь ником відділу державної вик онавчої служби.

Керуючись ст. 377 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Подання Шевченківськог о Відділу державної виконавч ої служби Запорізького місь кого управління юстиції зад овольнити.

Звернути стягнення на гро шові кошти боржника: ПП «Рола прінт», ЄДРПОУ 30493039, АДРЕСА_1 , що знаходяться на рахунках боржника в установах банків та інших фінансових установ ах, належні боржнику, а саме гр ошові кошти зі сплати недоїм ки зі страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування на ко ристь УПФУ у Шевченківському районі м. Запоріжжя в сумі 170 г рн., належні боржнику ПП «Рол апрінт», грошові кошти викон авчого збору в розмірі 17 грн., а також витрати виконавчого п ровадження в розмірі 7 грн. 94 к оп., які були стягнуті з боржн ика в ході примусового вико нання вимоги № Ю-340 У від 06.06.2007 рок у, виданої УПФУ у Шевченківсь кому районі м. Запоріжжя, а всь ого в загальній сумі 194 грн. 94 ко п..

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорі зької області через Шевченкі вський районний суд м. Запорі жжя шляхом подачі в 5-денний с трок з дня винесення ухвали заяви про апеляційне оскарж ення і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційного суду.

Суддя: В.С.Кляштор ний

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.11.2008
Оприлюднено06.07.2010
Номер документу5470840
СудочинствоЦивільне
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні