Вирок
від 14.12.2015 по справі 760/21556/15-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-кп/760/1227/15

760/21556/15-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2015 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

та обвинуваченої ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, громадянки України, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України,-

в с т а н о в и в :

в квітні 2015 року ОСОБА_4 , в денний час доби, біля станції метро «Позняки» у м. Києві, зустрілася з невстановленою слідством особою з метою внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи протиправний характер дій, запропонованих їй невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 з корисливих спонукань погодилась на таку пропозицію. Реалізовуючи свій злочинний намір, ОСОБА_4 надала невстановленій досудовим розслідуванням особі копію паспорту серії НОМЕР_1 виданого Дарницьким РВ ГУДМС України в м. Києві та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , яка на підставі цих документів виготовила протокол №3 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" від 25.04.2015 та Статут ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" (код за ЄДРПОУ 39674992) в яких обвинувачена була зазначена як співзасновник.

25.04.2015 ОСОБА_4 підписала зустрівшись з невстановленою слідством особою поблизу площі Космонавтів у м. Києві проткол №3 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" від 25.04.2015, а 05.05.2015 у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за адресою м. Київ, вул. Володимира Сосюри, буд. 5, підписала статут вказаного товариства, в який були внесені неправдиві відомості щодо наміру здійснення господарської діяльності передбаченої цим статутом.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу № 3 Загальних зборів Учасників ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" та Статуту ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ", остання розуміла, що вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" і вона в подальшому до діяльності товариства не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ "ШИФТІНГ- ТЕХНОЛОГІЇ" будуть займатись інші особи.

05.05.2015 на підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як співзасновника товариства, невстановлена досудовим слідством особа здійснила державну реєстрацію ТОВ "ШИФТІНГ-ТЕХНОЛОГІЇ" у державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Солом`янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві.

Крім того, у квітні 2015 року ОСОБА_4 в денний час доби біля станції метро «Позняки» у м. Києві, повторно зустрілася з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, усвідомлюючи протиправний характер таких дій, з корисливих спонукань погодилась та надала копію свого паспорту та реєстраційний номер облікової картки платника податків, яка на підставі цих документів виготовила додаток №1 до протоколу №2 від 24.04.2015 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «ТУРАНЛАРИ» (код за ЄДРПОУ 39644051) від 24.04.2015 та Статут ТОВ «ТУРАНЛАРИ» в якому вона була зазначена як співзасновник.

В подальшому, 24.04.2014, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 зустрілася поблизу площі Космонавтів у м. Києві та підписала додаток № 1 до протоколу № 2 Загальних зборів Учасників ТОВ «ТУРАНЛАРИ» від 24.04.2015, в який були внесені неправдиві відомості щодо придбання нею 50% статутного капіталу цього товариства та договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі.

07.05.2015, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою обвинувачена у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 за зазначеною вище адресою підписала статут ТОВ «ТУРАНЛАРИ», в який були внесені неправдиві відомості щодо наміру здійснення господарської діяльності передбаченої статутом.

На час підписання ОСОБА_4 додатку № 1 до протоколу № 2 Загальних зборів Учасників ТОВ «ТУРАНЛАРИ» та Статуту ТОВ «ТУРАНЛАРИ», остання розуміла, що вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації цього товариства і вона в подальшому до діяльності ТОВ «ТУРАНЛАРИ» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням вказаного товариства будуть займатися інші особи.

07.05.2015 на підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 як співзасновника товариства, невстановлена досудовим слідством особа подала установчі документи ТОВ «ТУРАНЛАРИ», які містили завідомо неправдиві відомості, до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві.

Крім того у квітні 2015 ОСОБА_4 в денний час доби біля станції метро «Позняки» у м. Києві знов зустрілася з невстановленою досудовим розслідуванням особою з тих же підстав, якій надала копію свого паспорту та реєстраційний номер облікової картки платників податків

В свою чергу невстановлена досудовим розслідуванням особа виготовила на підставі цих документів протокол № 2 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» від 24.04.2015, наказ № 3 від 24.04.2015, в якому обвинувачена була зазначена як директор та співзасновник товариства та Статут ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» , в якому була зазначена співзасновником разом із ОСОБА_6 .

В подальшому зустрівшись з невстановленою досудовим розслідуванням особою 29.04.2015 поблизу площі Космонавтів у м. Києві, обвинувачена підписала додаток № 1 до протоколу № 2 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» від 24.04.2015, в якому були внесені неправдиві відомості щодо придбання нею 50% статутного капіталу товариства та договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі цього товариства.

07.05.2015 за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 у зазначеного вище приватного нотаріуса підписала статут ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» (код за ЄДРПОУ 39644122), в який були внесені неправдиві відомості щодо наміру здійснення господарської діяльності передбаченої статутом. З даного приводу вона розписалася в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій.

На час підписання ОСОБА_4 додатку № 1 до протоколу № 2 Загальних зборів Учасників ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» та Статуту ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» остання розуміла, що вона вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК», оскільки вона та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено саме її і вона в подальшому до діяльності ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням даного товариства будуть займатися інші особи.

Також 07.05.2015 ОСОБА_4 достовірно знаючи, що внесла неправдиві відомості в установчі документи ТОВ «ФЕНІКС МАГНЕТИК», діючи умисно, підписала довіреність для подачі вищевказаних документів від 25.04.2015 на ім`я ОСОБА_7 , які були подані до державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, таким чином здійснила умисне подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості державному реєстратору.

Допитана в ході судового розгляду ОСОБА_4 свою вину в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні визнала повністю, розкаялась та підтвердила фактичні обставини, як вони викладені в обвинувальному акті.

За згодою учасників судового провадження, згідно з ч.3 ст.349 КПК України, після допиту обвинуваченої, суд визнав недоцільним дослідження доказів зібраних в ході досудового розслідування стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, крім матеріалів, що характеризують особу обвинуваченої.

При цьому судом з`ясовано, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, суд переконався у добровільності їх позиції, а також роз`яснив, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

З урахуванням викладеного суд приходить висновку, що винуватість ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого їй правопорушення доведена повністю, і її умисні дії, які виразились у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості державному реєстратору, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, суд кваліфікує за ч.2 ст.205-1 КК України.

Обираючи обвинуваченій ОСОБА_4 вид та міру покарання, суд враховує тяжкість вчиненого нею кримінального правопорушення та дані про її особу, яка раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності, на обліку у лікарів нарколога і психіатра не перебуває, має постійне місце реєстрації та проживання.

Згідно зі ст. 66 КК України обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченої ОСОБА_4 , є її щире каяття.

Згідно зі ст.67 КК України обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_4 , судом не встановлено.

Отже, з урахуванням наведеного, суд вважає необхідним призначити обвинуваченій покарання у виді обмеження волі, оскільки саме таке покарання буде необхідним для її виправлення та попередження вчинення нею нових правопорушень.

Разом з тим, враховуючи дані про особу ОСОБА_4 , її критичне ставлення до вчиненого і щире каяття, суд дійшов висновку про можливість виправлення останньої без відбування покарання, а тому на підставі ст. 75 КК України звільнити її від відбування покарання з випробуванням, якщо вона протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на неї обов`язки відповідно до ст. 76 КК України.

Цивільний позов у кримінальному провадженні, судові витрати та речові докази відсутні.

Керуючись ст.ст.368, 374 КПК України, суд,-

з а с у д и в:

ОСОБА_4 визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України та призначити покарання у виді 3 (трьох) років обмеження волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік та покласти на неї обов`язки, передбачені п.п.2,3,4 ст.76 КК України: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально - виконавчої інспекції; повідомляти кримінально - виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи та періодично з`являтися для реєстрації.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_4 не обирався.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва через Солом`янський районний суд м. Києва протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.12.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54785549
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/21556/15-к

Вирок від 14.12.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

Вирок від 14.12.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні