Ухвала
від 06.11.2015 по справі 813/3680/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

06 листопада 2015 року№ 876/10970/15

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Макарик В.Я., перевіривши апеляційну скаргу Самбірської житлово-експлуатаційної контори №1 на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 11.08.2015р. у справі за адміністративним позовом Самбірської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області до Самбірської житлово-експлуатаційної контори №1 про надання дозволу на погашення суми податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 11.08.2015р. задоволено повністю адміністративний позов.

Не погоджуючись із даною постановою, апелянт подав апеляційну скаргу.

Однак, подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ч.6 ст. 187 КАС України, а саме апелянт до поданої апеляційної скарги не долучив документ про сплату судового збору у розмірі встановленому законом.

Перевіривши матеріали апеляційної скарги, вважаю, що вона не відповідає вимогам ст. 187 КАС України, а саме:

- до апеляційної скарги не додано документ про сплату судового збору, однак згідно Закону України «Про судовий збір» (в редакцій, чинній на момент подання апеляційної скарги), апелянт повинен заплатити 5359,20 грн., оскільки не звільнений законодавством від сплати такого.

Скаржником не надано достатніх доводів та обставин, що дають підстави для задоволення заяви про відстрочення сплати судового збору за подачу апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 2 ст. 87 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно із ч. 1 ст. 4 Закон України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Частиною 2 статті 4 вказаного Закону визначено ставки судового збору, відповідно до якої, за подання до адміністративного суду апеляційної скарги на рішення суду, ставка судового збору становить 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Відповідно до ст. 8 Закону України Про Державний бюджет на 2015 рік мінімальна заробітна плата станом на 1 січня 2015 року становить 1218 грн.

Із позовної заяви та постанови суду першої інстанції вбачається, що адміністративний позов є майнового характеру, розмір майнових вимог якого становить 1175697,62 грн. поданий суб'єктом владних повноважень.

Таким чином, розмір судового збору, що підлягає сплаті за подання до адміністративного суду апеляційної скарги становить 5359 грн. 20 коп.

Відповідно до ч.3 ст. 189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу.

Зазначені недоліки мають бути усунені шляхом надіслання на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду оригіналу документа про сплату апелянтом судового збору за подання до адміністративного суду апеляційної скарги, у розмірі 5359 грн. 20 коп. за реквізитами: отримувач коштів - УДКСУ у Галицькому районі м.Львова, код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38007573, банк отримувача - ГУДКСУ у Львівській області, код банку отримувача (МФО) - 825014, рахунок отримувача - 31219206781004, код класифікації доходів бюджету - 22030001, призначення платежу - судовий збір за подання апеляційної скарги


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Львівський апеляційний адміністративний суд.

Відповідно до вимог ст. 186 КАС України апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Із матеріалів справи вбачається, що 11 серпня 2015 року судом першої інстанції у відкритому судовому засіданні проголошено короткий текст оскаржуваної постанови, копію повного тексту якої апелянтом отримано 20.08.15 , що підтверджується наявним у матеріалах справи повідомленням про вручення поштового відправлення. Апеляційна скарга відповідачем подана до суду першої інстанції 16.10.15 року відповідно до штампу на конверті, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження в якій не ставиться питання про поновлення цього строку.

Згідно абз. 1 ч. 4 ст. 189 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи те, що особою, яка подала апеляційну скаргу пропущено строк на апеляційне оскарження , та не порушено питання про його поновлення, таку апеляційну скаргу слід залишити без руху, для подання апелянтом протягом 30 днів, з моменту отримання копії цієї ухвали, заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із наведенням в ній інших причин пропуску строку цього строку .

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу слід роз'яснити, що у разі неподання у визначений строк заяви (клопотання) про поновлення строку на апеляційне оскарження, у відповідності до абз. 2 ч. 4 ст. 189 КАС України за даною апеляційною скаргою буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 87, 108, 187, 189 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В :

апеляційну скаргу Самбірської житлово-експлуатаційної контори №1 на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 11.08.2015р. у справі за адміністративним позовом Самбірської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області до Самбірської житлово-експлуатаційної контори №1 про надання дозволу на погашення суми податкового боргу -залишити без руху .

Зазначені в ухвалі недоліки апелянту слід усунути в 30-денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали.

Роз'яснити особі яка подала апеляційну скаргу, що у разі не усунення зазначених недоліків щодо сплати судового збору відповідно до ч. 3 ст. 108 КАС України апеляційна скарга буде повернута, а щодо неподання у визначений строк заяви (клопотання) про поновлення строку на апеляційне провадження відповідно до абз. 2 ч. 4 ст. 189 КАС України буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Копію ухвали направити апелянту.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до Вищого адміністративного суду.

Суддя Макарик В.Я.

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79005, м. Львів, вул. Саксаганського,13 телефон /факс (032) 261-45-14

06 листопада 2015 року № 876/10970/15Самбірська житлово-експлуатаційна контора №1 вул. Б.Хмельницького, 11,Самбір,Львівська область,81400

Направляємо Вам копію ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 06 листопада 2015 року про залишення апеляційної скарги без руху, - для виконання.

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду ОСОБА_1

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.11.2015
Оприлюднено11.01.2016
Номер документу54788796
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3680/15

Ухвала від 06.11.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Постанова від 11.08.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 15.07.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні