Ухвала
від 03.06.2015 по справі 201/8978/15-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/8978/15-к

провадження № 1кс/201/56173/2015

УХВАЛА

03 червня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погодженого з старшим прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

03 червня 2015 року слідчий звернувся з клопотанням погодженим з прокурором про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що невстановлені особи, з метою прикриття незаконної діяльності без мети ведення фінансово-господарської діяльності підприємства, здійснили державну реєстрацію підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

Крім того встановлено, що невстановлені особи, з метою прикриття незаконної діяльності без мети ведення фінансово-господарської діяльності підприємств, здійснили державну реєстрацію на підставних осіб ряду підприємств на території Дніпропетровської, Харківської, Київської та інших областей, в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), та в теперішній час надають зацікавленим юридичним особам-клієнтам послуги з мінімізації податкових зобов`язань та вчиняють пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Таким чином, вищевказані службові особи вчинили кримінальні правопорушення передбачені ст. 205 ч. 1, ст. 27 ч.5 ст. 212 ч.З КК України.

За даним фактом в Сдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження №32014040000000090 від 05.08.2014 року про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ст. 205 ч. 1, ст. 27 ч.5 ст. 212 ч.З КК України.

Встановлено, що одним з підприємств-клієнтів центру мінімізації податків є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), яке мало безтоварні взаємовідносини з СГД, маючими ознаки фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), завдяки чому безпідставно сформовано податковий кредит на суму близько 1,5 млн. грн. (ПДВ).

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення мають документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) по юридичному оформленню (відкриттю) рахунків, документи (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахунках зазначеного підприємства в прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу і документи, що послужили підставою для видачі готівки коштів з рахунків.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості' розслідування вищезазначеного факту, просив суд про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні AT " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (МФО НОМЕР_8 ) для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, які полягають у встановленні осіб, які мали доступ до розпорядження рахунками, встановлення розміру перерахованих коштів.

Особа у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні речі та документи у судове засідання не викликалась на підставі ч.2 ст. 163 КПК України, у зв`язку з наявністю загрози зміни або знищення речей чи документів.

Дослідивши матеріали клопотання по даному кримінальному провадженню № 32014040000000090, вважаю клопотання обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163-166, 309, 369-372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), що містять банківську таємницю, в AT " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (МФО НОМЕР_8 ), а саме:

оригіналів документів обліково-реєстраційної юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ) по юридичному оформленню (відкриттю) рахунку № НОМЕР_10 за весь період діяльності підприємства;

оригіналів документів кредитної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 );

документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахунку № НОМЕР_10 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, їх кодів ОКПО, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття по теперішній час;

оригіналів всіх платіжних документів та чеків (квитанцій, видаткових ордерів, договорів) вказаного підприємства за період часу з моменту відкриття рахунку № НОМЕР_10 по теперішній час;

документів (роздруківки) з електронних реєстрів чи файлів, в яких містяться/збережені відомості та інші контактні або ідентифікаційні дані клієнта (номери телефонів, IP-адреси, ПІБ та інше), за допомогою яких передавалися дані по вищевказаному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ) про зміну залишків на ньому по системі «Клієнт-Банк» за період часу з моменту відкриття по теперішній час.

У випадку об`єктивних причин не видачі оригіналів або нотаріально засвідчених копій вищевказаних документів, зобов`язати банк надати належно засвідчені копії вищевказаних документів.

Дозволити тимчасовий доступ до зазначених документів слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню № 32014040000000090 - ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , іншим слідчим або оперативним співробітникам за дорученням слідчого, в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України чи постановою про проведення процесуальних дій на іншій території в порядку ст. 218 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54792126
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —201/8978/15-к

Ухвала від 03.06.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

Ухвала від 03.06.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні