Ухвала
від 24.12.2015 по справі 712/14078/15-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів,

які містять охоронювану законом таємницю

Справа № 712/14078/15-к

Провадження № 1-кс/712/5672/15

м. Черкаси « 24 » грудня 2015 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_4 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №32014250000000120, слідчим СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 і погоджене прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та додані до клопотання матеріали,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_4 з клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання мотивує тим, що в слідчому управлінні ФР ГУ ДФС у Черкаській області розслідується кримінальне провадження №32014250000000120 від 11.09.2014 року за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) на загальну суму 3 200 тис. грн., при здійсненні імпортування на митну територію України хімічних продуктів з Європейського союзу на підставі документів, які викликають сумніви щодо їх легітимності, протягом 2011 - 2014 років, чим призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах, та вчинення правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

При проведенні досудового розслідування, з`ясовано, що вказані товариства підконтрольні гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_5 , та гр. ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Крім того, в ході досудового слідства стало відомо, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювали фінансово-господарську діяльність з СПД, які мають ознаки фіктивності, а саме: ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

Крім того встановлено, що в 2014 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » було перереєстроване на ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_9 , який, за свідченнями колишньої дружини ОСОБА_9 , є тяжко хворим та невиїзним та перебуває на тимчасово окупованій території.

Слідством було встановлено, що попереднім директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » був ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , який зареєстрований у смт. Козин Київської області. ОСОБА_10 неодноразово викликався слідчим на допит повісткою, в результаті чого ОСОБА_10 телефонував та відмовлявся прибути на допит до слідчого стверджуючи, що він знаходиться за межами України.

Слідчий вказав, що ОСОБА_10 користується мобільним телефоном з абонентським номером НОМЕР_8 оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

Для встановлення місцезнаходження та допиту в якості свідка ОСОБА_10 , у слідчого виникла необхідність опрацювати інформацію про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, маршрути передавання, тощо, кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг з абонентським номером НОМЕР_8 оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », у період з 01.01.2014 по теперішній час.

В зв`язку з неможливістю, отримати відомості про місцезнаходження ОСОБА_10 в інший спосіб, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, маршрути передавання тощо, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

В судовому засіданні прокурор та слідчий СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Заслухавши пояснення прокурора, слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 , вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Оскільки для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, з метою встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, а також враховуючи неможливість отримати необхідні відомості в інший спосіб, а також те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, маршрути передавання тощо та інформацію щодо СМС повідомлень, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

Керуючись ст. ст. 110, 159-165, 309, 369-372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 ..

Надати дозвіл на розкриття охоронюваної законом таємниці та тимчасовий доступ до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживача телекомунікаційних послуг, з прив`язкою до базових станцій, з зазначенням номерів мобільних терміналів, які використовувались абонентським номером НОМЕР_8 оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », у період часу з 01.01.2014 по теперішній час.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » виготовити на паперовому та/або електронному носії документ за вказаним вище абонентським номером та періодом часу з прив`язкою до місцевості.

Ухвала підлягає до безумовного виконання службовими особами ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », в противному разі до них можуть бути застосовані санкції, передбачені ст. 166 КПК України.

Виконання даної ухвали покласти на слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 або на іншу особу за її дорученням.

Термін дії ухвали становить 30 діб з моменту прийняття.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54816232
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —712/14078/15-к

Ухвала від 24.12.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

Ухвала від 24.12.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні