Постанова
від 05.01.2016 по справі 314/29/16-п
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/29/16-п

Провадження № 3/314/24/2016

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 січня 2016 року м. Вільнянськ

Суддя Вільнянського районного суду Запорізької області Галянчук Н.М., розглянувши матеріал, який надійшов з Вільнянської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, відомості про дату народження відсутні, громадянки України, головного бухгалтера ПрАТ АЛЕРО , яка проживає за адресою:

АДРЕСА_1, паспорт серії СА № 039340, виданий 14 жовтня 1995 року Ленінським РВ УМВС України в Запорізькій області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, інші відомості суду не відомі,

за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 155-1 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

04 січня 2016 року до Вільнянського районного суду Запорізької області надійшов протокол про адміністративне правопорушення серії АА № 549200, складений 28 грудня 2015 року, відносно ОСОБА_1

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, ОСОБА_1 порушено порядок ведення обліку товарів за місцем реалізації на АГЗС за адресою: Запорізька область, Вільнянський район, с. Михайлівка, вул. Слободчикова, 2-б.

Згідно зі ст. 278 КпАП України, суддя при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує питання чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складання, посада, прізвище, ім'я, по-батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

У порушення вищевказаних вимог протокол про адміністративне правопорушення серії АА № 549200 від 28 грудня 2015 року відносно ОСОБА_1 складений з порушенням норм чинного законодавства.

Так, ч. 1 ст. 155-1 КУпАП передбачено відповідальність за порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Диспозиція сформульованої у ст. 155-1 КУпАП норми є бланкетною, тобто такою, що не називаючи конкретних ознак правопорушення або називаючи лише їх частину, відсилає для встановлення змісту ознак правопорушення до інших нормативних актів, які не є законами про адміністративну відповідальність, а отже у протоколі про адміністративне правопорушення має бути зазначена відповідна стаття певного нормативного акту (частина, пункт) та має бути викладено їх зміст. Таким чином, у вказаному протоколі про адміністративне правопорушення повинно бути посилання на відповідний нормативний документ, у якому передбачений порядок проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Слід звернути увагу, що ст. 155-1 КУпАП передбачає відповідальність за порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків, а не за порушення порядку ведення обліку товарів за місцем реалізації, як зазначено у протоколі.

Крім того, протокол про адміністративне правопорушення не містить вказівки на дату і час вчинення правопорушення.

Також у порушення вимог ч. 2 ст. 254 КУпАП копія протоколу не вручена особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, розписка про що не міститься у матеріалах, що надійшли до суду.

Таким чином, суддя встановив, що вказані матеріали, які надійшли до суду, підлягають поверненню до Вільнянської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області для доопрацювання.

На підставі вкладеного, керуючись ст.ст. 278, 283 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 155-1 КУпАП відносно ОСОБА_1 направити до Вільнянської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Запорізькій області для доопрацювання.

Суддя Н.М. Галянчук

05.01.2016 року

05.01.2016

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.01.2016
Оприлюднено12.01.2016
Номер документу54824176
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —314/29/16-п

Постанова від 05.04.2016

Адмінправопорушення

Вільнянський районний суд Запорізької області

Галянчук Н. М.

Постанова від 05.01.2016

Адмінправопорушення

Вільнянський районний суд Запорізької області

Галянчук Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні