Постанова
від 28.02.2011 по справі 2а-5633/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2010 р. Справа № 2а-5633/10/0470 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 без участі представників сторін розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ніагара» (код ЄДРПОУ 31537878) про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська звернулася з позовом до суду, в якому просить припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Ніагара» (код ЄДРПОУ 31537878).

В обґрунтування позову ДПІ зазначила, що товариство з обмеженою відповідальністю «Ніагара» перебуває на обліку в ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська у як платник податків та інших обов'язковий платежів, проте документи податкової звітності не подавали з 13.01. 2009 року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Представник позивача в позовній заяві зазначив про розгляд справи за його відсутністю.

Відповідач до суду не з'явився. Судом було направлено на адресу відповідача копію ухвали про відкриття провадження у справі, судову повістку, а також копію позовної заяви та доданих до неї документів, проте конверт повернувся до суду з відміткою поштового відділення, яка свідчить, що відповідач не знаходиться за вказаною адресою. Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, яка надана позивачем в якості доказу по справі, юридична адреса відповідача не змінена. З урахуванням викладеного суд доходить висновку про належне повідомлення відповідача про дату судового розгляду справи.

Дослідивши письмові докази, наявні у матеріалах справи, суд приходить до наступних висновків.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ніагара» перебуває на обліку в ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно з довідкою ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська підприємство не подає податкову звітність з 13.01. 2009 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ніагара» заборгованості перед бюджетом зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) не має.

Також позивачем надано розпорядження начальника ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська від 29.04.2010 року № 164-р про звернення з відповідним позовом до суду.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України Про систему оподаткування платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців встановлено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 №80, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись ст. 4 Закону України Про систему оподаткування , ст. ст. 1, 19, 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців , ст. ст. 2, 10, 11, 12, 86, 94, 160-162, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Ніагара» (код ЄДРПОУ 31537878).

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 15.05.2003 № 755-IV направити дану постанову державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження через Дніпропетровський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, а апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

Повний текст постанови складений 06.07.10р.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2011
Оприлюднено13.01.2016
Номер документу54829113
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5633/10/0470

Постанова від 28.02.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 01.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні