Рішення
від 05.01.2016 по справі 624/935/15-ц
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кегичівський районний суд Харківської області

Справа № 624/935/15-ц

№ провадження 2/624/44/16

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

смт. Кегичівка 05 січня 2016 року

Кегичівський районний суд Харківської області в особі головуючої судді Куст Н.М., за участю секретаря Лебідь Л.В., у відсутність осіб, які беруть участь у справі, розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду справу за позовом ОСОБА_1 до Павлівської сільської ради Кегичівського району Харківської області про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась із позовом про визнання за нею права власності в порядку спадкування за заповітом на земельну ділянку площею 6,4685 гектарів, кадастровий номер НОМЕР_2, на території Павлівської сільської ради Кегичівського району Харківської області, визначену Державним актом серії НОМЕР_3, що належала померлому брату позивача, ОСОБА_2, який проживав і помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Павлівка Кегичівського району Харківської області.

Сторони, належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, у судове засідання не з'явились, подали заяви про розгляд справи без їх участі, а також повідомили: позивач - про підтримання позову, відповідач - про його визнання, а також додатково повідомив що ОСОБА_2 на день смерті у шлюбі не перебував, дітей не мав.

Згідно з викладеними в позовній заяві обставинами ОСОБА_2, який проживав і помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Павлівка Кегичівського району Харківської області, був братом позивача. За життя він 23 серпня 2013 року склав заповіт про спадкування його майна, і позивач є спадкоємцем за заповітом. До складу спадщини включена земельна ділянка площею 6,4685 гектарів на території Павлівської сільської ради Кегичівського району Харківської області, визначена Державним актом серії НОМЕР_3. Позивач своєчасно звернулась до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини та про видачу свідоцтва про право на спадщину, але отримала відмову від нотаріуса у зв'язку із тим, що відділ Держгеокадастру у Кегичівському районі змінено кадастровий номер земельної ділянки. Нотаріусом надано роз'яснення про можливість звернення до суду із позовною заявою для встановлення права власності на земельну ділянку.

Суд виходить із того, що правовідносини по справі регулюються ст.ст.1220,1225,1233-1235, 1258, ч.1 ст. 1268 ЦК України, щодо порядку відкриття спадщини, спадкування за заповітом.

У судовому засіданні досліджені наступні письмові докази: постанова про відмову ОСОБА_1 у вчиненні нотаріальної дії, у зв'язку з наявністю дописки в Державному акті щодо площі земельної ділянки, зроблене кульковою ручкою чорного кольору, а також у зв'язку з невідповідністю кадастрового номеру земельної ділянки внесеного до автоматизованої системи Державного земельного кадастру, кадастровому номеру зазначеному в Державному акті (а.с.4); копія паспорта та картки платника податків позивача (а.с.5-6,7); копії свідоцтв про народження ОСОБА_3 батьками якої є ОСОБА_4, ОСОБА_5, а також про укладення шлюбу між ОСОБА_6 та ОСОБА_3 (а.с.9); свідоцтво про народження ОСОБА_2, батьками якого є ОСОБА_4, ОСОБА_5 (а.с.9); копія свідоцтва про смерть ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.10); копія Державного акту на право приватної власності на землю, відповідно до якого ОСОБА_2 на праві приватної власності передана земельна ділянка площею 6,4685 гектарів, розташована на території Павлівської сільської ради, для сільськогосподарського виробництва (а.с.11); копія витягу про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, що становить 153346,23 грн. (а.с.12); копія заповіту за яким ОСОБА_2 заповідав все своє майно ОСОБА_1 (а.с.13); копія витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (а.с.14-15); довідки Павлівської сільської ради про те, що на день смерті ОСОБА_2 проживав в с.Павлівка, один, був неодружений (а.с.16); копія витягу про реєстрацію в спадковому реєстрі (а.с.17); копія свідоцтва про смерть ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.18); копія свідоцтва про смерть ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с.19); копія спадкової справи №109/2014 відносно ОСОБА_2

З'ясовані у судовому засіданні обставини щодо повного визнання позову дають підстави для висновку про його задоволення на підставі ч.4 ст. 174 ЦПК України.

Дослідивши наведені докази, суд доходить до висновку, що позивачем надано достатньо доказів для визнання за нею права власності на зазначену земельну ділянку.

Позивачем заявлено про залишення за нею судових витрат, у зв'язку з цим підстав для їх розподілу не вбачається.

Керуючись ч.4 ст. 174, ст.ст. 213-215 ЦПК України-

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1, яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Павлівка Кегичівського району Харківської області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, право власності на земельну ділянку площею 6,4685 гектарів, кадастровий номер НОМЕР_2, для сільськогосподарського виробництва, на території Павлівської сільської ради Кегичівського району Харківської області, визначену Державним актом серії НОМЕР_3, що належала ОСОБА_2, який проживав і помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Павлівка Кегичівського району Харківської області.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Харківської області, через Кегичівський районний суд, протягом 10 днів з дня отримання його копії

Суддя Н.М. Куст

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення05.01.2016
Оприлюднено13.01.2016
Номер документу54841306
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —624/935/15-ц

Рішення від 05.01.2016

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 05.01.2016

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 24.11.2015

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні