Ухвала
від 05.03.2014 по справі 757/4739/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4739/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 березня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження № 22012110000000003 від 21.11.2012 року, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 321 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м.Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) щодо клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 посилався на достатність підстав вважати, що отримання вказаних документів має суттєве значення для кримінального провадження, без встановлення якої неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство по кримінальному провадженню, внесеному 21 листопада 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22012110000000003, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 321 КК України.

Встановлено, що ОСОБА_5 на пропозицію невстановлених осіб, за грошову винагороду, створив суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

В подальшому в 2011 році вищевказані невстановлені особи разом з ОСОБА_6 придбали ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з наданням незаконних послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємств контрагентів шляхом документального збільшення їх валютних витрат та формування незаконного податкового кредиту, зареєструвавши його на громадянина України ОСОБА_7 , якого призначили і директором вказаного товариства.

Згідно з актом про результати документальної невиїзної позапланової перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.07.2011 по 31.08.2011, проведеного ІНФОРМАЦІЯ_5 від 03.10.2011 року №1075/23-3/36449011 встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не знаходиться, а в ході опитування громадянки ОСОБА_8 , яка є директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та власником приміщення за вищевказаною адресою, остання повідомила, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » їй не відоме, ніяких договорів оренди приміщення із вказаним товариством вона не укладала та за вказаною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ніколи не знаходилось. Аналізом додатків №5 (розділ податкові зобов`язання) до декларації ПДВ «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», поданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » до ІНФОРМАЦІЯ_7 за липень 2011 року серпень 2011 року встановлено взаємовідносини та розбіжності з окремими контрагентами на загальну суму 583011,71 грн. В ході проведення перевірки не встановлено факту передачі товарів (послуг) від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » до підприємств покупців, у зв`язку з відсутністю (не наданням для перевірки) актів приймання-передачі товару, довіреностей, документів, що засвідчують транспортування, зберігання товарів, а також інших первинних документів, що вказує на те, що правочин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та зазначеними суб`єктами господарської діяльності здійсненні без мети настання реальних наслідків.

13 листопада 2013 року на адресу слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області надійшло повідомлення з ГВ КЗЕ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, з якого слідує, що особа, яка організовувала діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) - ОСОБА_6 , наразі причетний до діяльності підприємств з ознаками фіктивності ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ) та Обслуговуючий кооператив « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ).

Вищевказані підприємства у своїй діяльності використовують незаконну схему так званих «зустрічних потоків». Тобто, отримуючи безготівкові грошові кошти за виконання будівельних робіт та послуг з реконструкції, постачання обладнання, комплектуючих тощо, ОСОБА_6 разом зі своїми спільниками, з метою обготівкування грошових коштів, перераховують їх на рахунки фіктивних комерційних структур, на рахунки підприємств з неконтрольованою готівковою масою, на особисті та корпоративні рахунки підконтрольних підприємств, а також на рахунки співробітників своїх компаній, які зареєстровані як фізичні особи підприємці.

Згідно відповіді на доручення в порядку ст. 40 КПК України з ГВ КЗЕ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) використовувало для своєї незаконної діяльності відкриті в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) банківські рахунки № НОМЕР_17 та № НОМЕР_18 .

Тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до ч. 1 ст. 159 КПК України полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу з наданням можливості вилучення документів, оскільки вказана слідча дія дійсно спрямована на отримання доказів та перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадженні і слідчому судді надано достатньо відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети - з`ясування усіх обставин, щодо створення фіктивних підприємства, привласнення та розтрати майна.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159-164 ,ст. 309, 372 КПК України 2012 р. слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ГУ СБУ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять відомості про клієнта ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та рахунків даного підприємства № НОМЕР_17 та № НОМЕР_18 , а також інших рахунків, які були використані для перерахування в період з 01.01.2011 р. по 10.01.2014 р. грошових коштів даного підприємства, та про проведення у приміщенні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) вилучення наступних документів:

-виписки руху коштів по рахункам № НОМЕР_17 та № НОМЕР_18 , а також інших рахунків в національній та іноземних валютах, з обов`язковим зазначенням дат, часу, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, у період з 01.01.2011 р. по 10.01.2014 р. (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з наданням інформації в електронному вигляді;

-копію юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в тому числі документів, на підставі яких були відкриті, закриті та обслуговувались розрахункові рахунки вказаного підприємства, документів які надавались в ході обслуговування рахунку.

-копій документів як в печатному так і електронному вигляді, що містять інформацію про укладення між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) договору про банківське обслуговування в режимі віддаленого доступу «клієнт-банк», а також документів які містять дані про комп`ютер клієнта та контрагентів (з зазначенням ІР-адрес комп`ютерів клієнта та контрагентів, та всієї наявної інформації з логфайлів), з якого здійснювалось управління проведенням відповідних розрахунків.

-копій документальних матеріалів щодо ідентифікації клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в системі клієнт-банк ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/4739/14-к

Примірник 2- наданий старшому слідчому СВ ГУ СБУ у м. Києва та Київській області лейтенанта юстиції ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.03.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/4739/14-к

Ухвала від 05.03.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

Ухвала від 05.03.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні