Ухвала
від 24.11.2014 по справі 757/34379/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34379/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слічого слідчої групи Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання доступу до документів та інформації, що перебуває у водінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судовому засіданні слідчий, обґрунтовуючи клопотання, послалася на те, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014100100003176 від 03.04.2014, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.3,5 ст.191, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України. Установлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересів служби, упродовж 2012-2014 років вчинили правочини, які не спричинили реального настання юридичних наслідків з рядом підприємств, чим завдали матеріальних збитків державним інтересам, які у 250 разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян, а також вчинили розтрату державних коштів на суму 56 803 257,30 грн. В ході слідства встановлено, що 26.12.2013 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » стало переможцем відкритих торгів, замовником яких виступало ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у результаті чого між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договори щодо проведення робіт з розробки проектно-кошторисної документації, будівельно-монтажних та пусконалагоджувальних робіт на загальну суму 189,3 млн. грн. та у подальшому, згідно з умовами договору, перераховано на рахунки TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » авансовий платіж у сумі 56 803 257,30 грн., які після цього з рахунків товариства перераховані на рахунки підприємств з ознаками фіктивності або які належать до категорії «ризикових» (ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »). Водночас роботи з боку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » виконані не були. При цьому також встановлено, що під час вказаних торгів єдиним конкурентом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_1 ). У клопотанні зазначено, що відповідно до проведених Міністерством доходів і зборів України перевірок вказаних підприємств, не здобуто будь-яких фактичних даних, які б підтверджували зайняття ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » законною господарською діяльністю, а вчинені ними фінансові операції містять ознаки нікчемних правочинів. Установлено, що засновником, директором та головним бухгалтером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_1 ) є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , яка користується абонентським номером НОМЕР_2 .

З метою повного, швидкого та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, підтвердження чи спростування факту наявності корупційних зв`язків між службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ряду суб`єктів господарювання, в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_6 , перевірки її на причетність до вчинення розтрати коштів, а також встановлення усіх осіб, причетних до вчинення розтрати коштів та осіб, яким можуть бути відомі будь-які обставини досліджуваного злочину, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що становлять охоронювану законом таємницю та містять інформацію про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, яким користувався (користується) ОСОБА_6 .

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,160-164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та за їх дорученням оперативним підрозділам - дозволу на тимчасовий доступ до документів (тобто можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх), які перебувають у володінні оператора зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до інформації в електронному та паперовому вигляді, що стосується абонента номера НОМЕР_2 за період часу з 01.01.2013 по 18.11.2014, а саме: адреса розташування базової станції; тип з`єднання (вхідні та вихідні дзвінки, SМS, ММS, ОРЯS, переадресація); дата, час та тривалість з`єднання; адреса місцеперебування абонента телефонного номера в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з`єднання та вхідних і вихідних SМS і ММS повідомлень; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання, (абонента А) (абонентський, серійний, ІССГО, ІМSІ номери сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувається сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості; за наявності контрактної угоди надати відомості про абонента.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/34379/14-к

прим.2 слідчий ОСОБА_3

копія ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

виконавець: ОСОБА_1

24.11.2014

Дата ухвалення рішення24.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54850401
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/34379/14-к

Ухвала від 24.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 24.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні