Ухвала
від 15.11.2014 по справі 757/33297/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33297/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого групи слідчих третього слідчого відділу управляння з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та надання можливості їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого групи слідчих третього слідчого відділу управляння з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором другого відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у приміщенні Київської філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Донецьк МФО НОМЕР_1 розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , із вилученням їх оригіналів.

В судовому засіданні слідчий, обґрунтовуючи клопотання, послалася на те, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені, внесеному 09.10.2014 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014000000001108, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 (далі - Держгірпромнагляд) та Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » шляхом зловживання службовим становищем, під час здійснення закупівлі у одного учасника уніфікованих телекомунікаційних систем диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (далі УТАС) протягом 2012-2013 років, вчинили розтрату грошових коштів в сумі 5 180 000 грн., що в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та становить особливо великий розмір.

Так 12.03.2013 за результатами проведення держаної закупівлі у одного учасника між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі ОСОБА_5 та «Держгірпромнагляд» в особі Голови ОСОБА_6 укладено договори № № 1/03-13, 2/03-13, 3/03-13, 4/03-13, 5/03-13, 6/03-13, 7/03-13 на придбання систем (УТАС) на загальну суму160 млн. грн.

З поданої звітності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вбачається, що протягом 2013 року з державного бюджету України на рахунки ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було перераховано державних коштів на суму 160 млн. грн., які в подальшому на підставі укладених договорів підряду були перераховані на рахунки комерційної структури ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ", директором та бухгалтером якого за сумісництвом є перший заступник директора ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_7 та головний бухгалтер ОСОБА_8 . Протягом 2013 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 " здійснило перерахунки, одержаних від ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » бюджетних коштів на ряд підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " - 16 млн. грн., ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " - 20 млн. грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » - 50 млн. грн.

Слідством встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_8 , діючи за попередньою змовою з службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_10 », шляхом зловживання службовим становищем, 14.10.2013 здійснили купівлю бази відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_11 » за адресою: АДРЕСА_2 , за штучно завищеною ціною, чим вчинили розтрату з державного бюджету грошових коштів в сумі 5 382 922 грн., що є особливо великим розміром. Таким чином злочинними діями службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_8 , державному бюджету протягом 2012-2013 років завдано шкоди на загальну суму 10562922 грн.

Реалізуючи свої злочинні наміри, спрямовані на розтрату грошових коштів службові особи « ІНФОРМАЦІЯ_8 », з метою тіньового виводу грошових коштів та подальшої їх легалізації, використовували ряд банківських рахунків за якими перераховувались вказані грошові кошти. В ході досудового розслідування встановлено, що при перерахуванні грошових коштів використовувались банківські рахунки підприємств ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ДП " ІНФОРМАЦІЯ_12 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , які є клієнтами ряду банківських установ, в приміщеннях яких можуть міститися відомості, що мають доказове значення у кримінальному провадженню. Зокрема встановлено, що у приміщенні Київської філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в м. Донецьк МФО НОМЕР_1 розташованої за адресою: АДРЕСА_1 ,, клієнтом якої являється НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « НОМЕР_7 », знаходяться документи, які становлять банківську таємницю і містять в собі відомості стосовно перерахунку коштів іншим суб`єктам господарювання за безтоварні операції..

У клопотанні зазначено, що з метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення вказані документи та відомості мають значення для встановлення обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення, а також самостійно і в сукупності з іншими відомостями можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні. За таких обставин у слідства виникла необхідність в одержанні дозволу на тимчасовий доступ з подальшим вилученням оригіналів документів, які містять банківську таємницю щодо клієнта банку НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 і знаходяться у приміщенні банку за вказаною адресою.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,160-164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню № 42014000000001108 управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та, за їх дорученням в порядку ст. 40 КПК України, оперативним підрозділам, тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю з можливістю їх вилучення, а саме:

- усіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, установчих договорів, статутів, свідоцтв про реєстрацію, договорів, повідомлень про відкриття рахунків НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_10 , НОМЕР_14 в т. ч. інформацію щодо ІР - адрес з яких відбувалося управління зазначеним розрахунковим рахунком за допомогою системи «Клієнт-Банк» інших документів, які надавалися банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунком);

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахункам НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_10 , НОМЕР_14 з дня відкриття рахунку по 15.11.2014 р.;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративних рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів щодо отримання грошових коштів із рахунків НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_10 , НОМЕР_14 з дня відкриття рахунку по 15.11.2014 р.;

- депозитні, кредитні справи НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 з наявними договорами, додатковими угодами, заявами і дорученнями, анкетами, договорами застави і іншими документами справи;

- документів, щодо здійснення операцій з цінними паперами: договорів на придбання бланків векселів, реєстру виданих-погашених векселів, договорів купівлі-продажу цінних паперів, актів приймання-передачі цінних паперів, актів виконаних зобов`язань, розпоряджень щодо зарахування-списання цінних паперів, документів про відкриття рахунків в цінних паперах, інших документів, щодо здійснення НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , операцій з цінними паперами із моменту відкриття рахунків по 15.11.2014 р.;

- документів щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " МФО НОМЕР_15 банківських операцій по рахунках НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_10 , НОМЕР_14 , а саме реєстр фінансового моніторингу, файлів-повідомлення, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта (відповідно Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу), тощо з дня відкриття рахунку по 15.11.2014 р.;

- документів про рух грошових коштів по рахункам № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_10 , НОМЕР_14 , які відкрито для НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суму коштів, повних даних платника та одержувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), з моменту відкриття рахунків по 15.11.2014 р. ;

- виписок з номерами телефонів, з яких проходило з`єднання системи «Клієнтбанк» між комп`ютером банку і комп`ютером вказаного підприємства, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з`єднань на паперовому та магнітному (електронному) носіях з моменту відкриття рахунків по 15.11.2014 р..

Зазначені документи перебувають у приміщенні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 ", МФО НОМЕР_15 за адресою: АДРЕСА_3 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/33297/14-к

прим.2 слідчий ОСОБА_3

копія ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_14 "

виконавець: ОСОБА_1

15.11.2014

Дата ухвалення рішення15.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54850423
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та надання можливості їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/33297/14-к

Ухвала від 15.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 15.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні