Ухвала
від 02.12.2014 по справі 757/35382/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/35382/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 грудня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у кримінальному провадженні прокурор відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , індивідуальний податковий номер НОМЕР_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

В судовому засіданні слідчий, обґрунтовуючи клопотання, послався на те, що ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні № 42014230280000008, розпочатому 09.07.2014 щодо службових осіб ПП « ОСОБА_5 » та ПП « ОСОБА_6 » за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Крім того слідчими діями у ході розслідування цього кримінального провадження встановлено, що упродовж січня-квітня 2014 року керівництвом ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в ІНФОРМАЦІЯ_3 подано заявки-декларації про проведення робіт з підтвердження походження товару (насіння соняшника) з України, за результатами розгляду яких отримано відповідні сертифікати.

У вказаних заявках-деклараціях посадовими особами ПП « ОСОБА_5 » зазначено, що товар виготовлено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ). До заявок додано довідку від 18.11.2013 про те, що товариство поставило ПП « ОСОБА_5 » товар, який вирощений сільгосппідприємствами на територіях Миколаївської та Одеської областей, у якій відомості про виготовлення продукції відсутні.

Також, упродовж березня-квітня 2014 року керівництвом ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) в ІНФОРМАЦІЯ_3 подано заявки-декларації про проведення робіт з підтвердження походження товару (насіння соняшника) з України, за результатами розгляду яких отримано відповідні сертифікати. Серед документів, поданих до ІНФОРМАЦІЯ_5 міститься, аналогічна довідка ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », але вже від 31.03.2014, у якій зазначено, що товариство поставило ПП « ОСОБА_6 » товар, який вирощений сільгосппідприємствами на територіях Миколаївської та Одеської областей, відомості про виготовлення продукції у ній також відсутні.

Перевіркою встановлено, що ПП « ОСОБА_6 » та ПП « ОСОБА_5 » у визначений час очолювали одні й ті ж самі особи.

Разом з тим, за інформацією органів ІНФОРМАЦІЯ_6 земельні ділянки за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не зареєстровані, відомості про здійснення підприємством сільськогосподарської діяльності, - відсутні.

Відповідно до інформації ІНФОРМАЦІЯ_7 основним видом діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, інші види діяльності зазначеного товариства не передбачають вирощування сільськогосподарської продукції.

Згідно з інформацією, наданою ІНФОРМАЦІЯ_8 , ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) є клієнтом ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), де підприємством відкрито банківський рахунок № НОМЕР_7 (валюта рахунку українська гривня).

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання частково, а саме: надати можливість ознайомитися з документами, зробити їх копії.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,160-164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , чи за його дорученням слідчому, працівнику оперативного підрозділу, тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю ознайомитися з документами, зробити їх копії, які перебувають у володінні Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , індивідуальний податковий номер НОМЕР_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- документів щодо відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_7 (валюта рахунку українська гривня) ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), а саме: заяви про відкриття рахунку, статутних документів, протоколів загальних зборів учасників, наказів про призначення і звільнення службових осіб, договорів про відкриття рахунку та банківське обслуговування тощо;

- виписок (на паперовому носії та в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel) руху коштів по рахунку № НОМЕР_7 за період з 04.09.2014 до 10.11.2014 із зазначенням назв та ідентифікаційних номерів підприємств, установ і організацій, призначень платежів, номерів рахунків, назв банків, дат проведення операцій, розміру грошових коштів, відомостей про стан рахунку за період з 04.09.2014 до 10.11.2014;

- документів, на підставі яких здійснювався переказ та зняття грошових коштів з рахунку № НОМЕР_7 за період з 04.09.2014 до 10.11.2014 (платіжних доручень, чеків, заяв на видачу готівки тощо).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/35382/14-к,

прим.2 слідчий ОСОБА_3 ,

копія ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,

виконавець: ОСОБА_1

02.12.2014

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.12.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54850503
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/35382/14-к

Ухвала від 02.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 02.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні