Ухвала
від 23.12.2015 по справі 712/13979/15-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову у проведенні обшуку

Справа №712/13979/15-к

Провадження №1-кс/712/5647/15

м. Черкаси 23 грудня 2015 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_4 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №320152500000000122 від 18.12.2015 року, слідчим з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області старшим лейтенантом податкової міліції ОСОБА_4 , і погоджене прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області розслідується кримінальне провадження №32015250000000122, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.12.2015 року за ч. 1 ст. 212 КК України.

Слідчий вказав, що в ході розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ «Євро Інвест Стар» (код ЄДРПОУ 39733387) в період з 01.07.2015 по 30.11.2015 здійснювали реалізацію за готівкові кошти тютюнові вироби, без проведення по касовому апарату та без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліках даних підприємств. Отримана виручка не обліковується, а тому відповідно не сплачується акцизний податок, в результаті чого службові особи вищевказаного підприємства ухилились від сплати податків на суму 865,3 тис. грн., що є у значних розмірах.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що на території м. Черкаси діє ряд підприємств, які здійснюють реалізацію тютюнових виробів ТОВ «Євро Інвест Стар» в мілких та середніх оптових партіях без ліцензії на оптову торгівлю, занижуючи при цьому об`єкт оподаткування акцизного податку. Так, встановлено, що до вказаних СГД, окрім ТОВ «Євро Інвест Стар», входять наступні підприємства: ТОВ «Металопттрейдінг» та ПП «Петролекс».

Крім того, в ході проведення досудового розслідування вищевказаного кримінального провадження, отримано рапорт оперативних працівників, згідно якого місце фактичної реалізації тютюнових виробів ТОВ «Євро Інвест Стар» є торгівельна площадка за адресою: м. Черкаси, вул. Р.Люксембург 177, а відвантаження середньо-оптових партій проводиться за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська 149 склад № 44.

Також, згідно рапорту старшого оперуповноваженого ОУ ДПІ у м. Черкасах ОСОБА_5 від 18.12.2015, ТОВ «Металопттрейдінг» (код ЄДРПОУ 39855233, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Боголюбова, буд. 4) в період з 16.11.2015 до 16.12.2015 в єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано податкові накладні з придбання тютюнових виробів у ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна"(код ЄДРПОУ 30622532) на загальну суму 4800 тис.грн. в т.ч.800 тис.ПДВ.( в подальшому, ТОВ «Металопттрейдінг» реєструє податкові накладні з нібито реалізації тютюнових виробів на інші фіктивні СГД, при цьому фактично реалізація здійснюється за готівкові кошти на території Черкаської області та м.Черкаси).

Як зазначено у клопотанні, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Металопттрейдінг» отримано роздрібну ліцензію з реалізації тютюнових виробів за адресою: 18001, Черкаська область, м.Черкаси, вул.Р.Люксембург,177, терміном дії на 1 рік.- до 21.10.2016 р.

Слідчий вказав, що з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, перешкоджання можливості знищення первинних документів та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що тютюнові вироби, оригінали первинних бухгалтерських документів (договорів, додатків до договорів, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, актів прийому-передачі, рахунків фактури, довідок, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, банківських документів, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, реєстру виданих та отриманих податкових накладних, шляхових листів, сертифікатів якості та технічної документації на перевезення ТМЦ), чорнові записи, блокноти, комп`ютерна техніка, магнітні носії на яких міститься вищевказана інформація ТОВ «Євро Інвест Стар», ТОВ «Металопттрейдінг» та ПП «Петролекс», підтверджуюча продаж та придбання тютюнових виробів, грошових коштів отриманих від реалізації тютюнових виробів, які мають важливе значення для розслідування кримінального провадження, знаходяться в приміщенні за адресою: м.Черкаси, вул. Рози Люксембург,177, а також враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з вилученням цих документів, предметів та речей будуть створені можливості для їх знищення чи переховування, в зв`язку з чим, виникла необхідність у проведення обшуку.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, приміщення, які знаходяться на території за адресою: АДРЕСА_1 на праві приватної власності належать ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ).

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали.

Дослідивши матеріали, матеріали кримінального провадження заслухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання не підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Судом встановлено, що слідчим та прокурором, необґрунтовано необхідність проведення обшуку в приміщенні за адресою: м.Черкаси, вул. Рози Люксембург, 177, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Металопттрейдінг», оскільки виходячи з матеріалів клопотання, кримінальне провадження №320152500000000122, відкрите по факту ухилення від сплати податків у значних розмірах, службовими особами ТОВ «Євро Інвест Стар» (код ЄДРПОУ 39733387).

Крім того, до клопотання не надані матеріали, які б підтверджували обставини, на які посилається слідчий. Кримінальне провадження, суду також пред`явлено не було.

Матеріали додані до клопотання, не містять відомостей, про те, що прокурор, який погодив клопотання, має повноваження на здійснення процесуального керівництва у даному кримінальному провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_4 про проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54856242
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/13979/15-к

Ухвала від 23.12.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Калашник В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні