Ухвала
від 13.02.2015 по справі 530/236/15-к
ЗІНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Зіньківський районний суд в Полтавській області


38100, м. Зіньків, вул. Комунарська, 2а. Тел.3-24-41/факс 3-11-95

Справа № 530/236/15-к

Номер провадження 1-кс/530/26/15

У Х В А Л А

13.02.2015 року слідчий суддя Зіньківського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , при секретарі Стрілець, за участю прокурора ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Зіньківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 про надання тимчасового дозволу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

В С Т А Н ОВ И В :

Матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170170000008 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.190 ч.1 КК України. Клопотання старшого слідчого СВ Зіньківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене із старшим прокурором прокуратури Зіньківського району ОСОБА_2 . В клопотанні ставиться питання про надання тимчасового дозволу до документів, а саме тимчасового доступу з подальшим вилученням документів, які міститься у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В ході досудового розслідування встановлено, що на початку грудня 2014 року на номер мобільного телефону, який належить директору ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із номеру НОМЕР_1 зателефонувала невідома особа, яка представилася менеджером ПП « ОСОБА_4 » та запропонувала придбати у його підприємства мінеральні добрива. Після отримання даної інформації директор ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » переказав дану інформацію директорам ФГ « ОСОБА_5 » та ФГ « ОСОБА_6 », представником яких являється ОСОБА_7

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 » та ФГ « ОСОБА_6 » заключили договори із ПП « ОСОБА_4 » на купівлю продаж мінеральних добрив.

Згідно даних договорів ФГ « ОСОБА_5 » та ФГ « ОСОБА_6 » здійснили передплату по договорам в розмірі 50 відсотків загальної вартості замовлення, що становить по 95286 гривень 40 копійок, про що свідчать платіжні доручення № 131 від 15.12.2014 року (ФГ « ОСОБА_8 ») та № 254 від 15.12.2014 року (ФГ « ОСОБА_6 »). Кошти були надіслані на банківський рахунок, який вказаний в договорах та належить ПП « ОСОБА_4 », а саме: юридична адреса: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розрахунковий рахунок НОМЕР_3 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_4 .

Станом на 05.01.2015 року мінеральні добрива за Договорами купівлі-продажу до ФГ « ОСОБА_8 » та ФГ « ОСОБА_6 » не поставлені, дзвінки від зазначених вище осіб припинились, вищевказані телефонні номери відключені. Внаслідок незаконних дій вказаних осіб ФГ « ОСОБА_8 » зазнало збитків на загальну суму 95 286,40 грн. та ФГ « ОСОБА_6 » зазнало збитків на загальну суму 95 286,40 грн.

Заявленим клопотанням слідчий посилається на те, що із метою повного та всебічного проведення досудового слідства виникла необхідність у встановленні фіксації обігу (руху) грошових коштів по вказаному розрахунковому рахунку НОМЕР_3 .

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання .

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий, прокурор довели, що клопотання містить наявність достатніх підстав вважати, що документи які знаходяться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , можуть підтвердити факт відкриття та користування розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 , факт перерахування 15.12.2014 року на вказаний рахунок грошових коштів в сумі 95286,40 грн. з ФГ « ОСОБА_6 » ЄДРПОУ № НОМЕР_5 . Вказані документи нададуть інформації про фізичну чи юридичну особу, яка користується чи користувалась розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », нададуть інформацію про наявність на вказаному рахунку коштів в сумі 95286,40 грн., переведених 15.12.2015 року з ФГ « ОСОБА_6 » ЄДРПОУ № НОМЕР_5 , , зняття вказаних коштів чи переведення їх з вказаного рахунку на інший рахунок, а також про фізичну чи юридичну особу, яка здійснила зняття вказаних коштів або їх перевід з зазначенням дати та місця виконання даної операції, а також надання даних про місце знаття коштів з вказаного рахунку.

Перераховані документи і інформація, що міститься них може бути використане як докази в кримінальному провадженні і немає можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст. 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та яка підтверджує факт відкриття та користування розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 , факт перерахування 15.12.2014 року на вказаний рахунок грошових коштів в сумі 95286,40 грн. з ФГ « ОСОБА_6 » ЄДРПОУ № НОМЕР_5 , надання інформації про фізичну чи юридичну особу, яка користується чи користувалась розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », надання інформації про наявність на вказаному рахунку коштів в сумі 95286,40 грн., переведених 15.12.2015 року з ФГ « ОСОБА_6 » ЄДРПОУ № НОМЕР_5 , зняття вказаних коштів чи переведення їх з вказаного рахунку на інший рахунок, а також про фізичну чи юридичну особу, яка здійснила зняття вказаних коштів або їх перевід з зазначенням дати та місця виконання даної операції, а також надання даних про місце знаття коштів з вказаного рахунку.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Копію ухвали направити слідчому, прокурору.

СуддяОСОБА_1

СудЗіньківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення13.02.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54860496
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —530/236/15-к

Ухвала від 13.02.2015

Кримінальне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Водолага А. В.

Ухвала від 13.02.2015

Кримінальне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Водолага А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні