Ухвала
від 29.04.2014 по справі 757/10571/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10571/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 квітня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

29.04.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку автозаправної станції «WOG», що знаходиться у фактичному володінні паливно-промислової групи «Континіум», до якої в тому числі входить ТОВ «Золотий Екватор» (код ЄДРПОУ 37425075), за адресою: м. Київ, вул. Заводська, 72, з метою відшукання та вилучення спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, електронних носіїв інформації (комп`ютерної техніки, ноутбуків, флешок, мобільних телефонів, дисків і т.п.), документів, записних книжок, нотатків, на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення, грошей та цінностей здобутих злочинним шляхом та документації щодо обліку палива на автозаправній станції, а також інших речей і документів на яких містяться дані щодо вчинення вказаного правопорушення.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22013111110000148 від 09.12.2013 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 359 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає наступне.

Невстановлені особи за попередньою змовою групою осіб за участю службових осіб ТОВ «Золотий Екватор» (код ЄДРПОУ 37425075), що входить до паливно-промислової групи «Континіум» (торгова марка «WOG»), незаконно використовують спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації на заправних станціях торгової марки «WOG».

Так, відповідно до матеріалів досудового розслідування, на території м. Києва та Київської області функціонують автозаправні станції торгової марки «WOG» на колонках яких невстановлені особи розмістили спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, які використовуються співробітниками ТОВ «Золотий Екватор» (код ЄДРПОУ 37425075), що входить до паливно-промислової групи «Континіум» (торгова марка « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), з метою недоливу палива кінцевому споживачу (власникам автотранспортних засобів).

Вказані спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації розміщені в колонках згаданих заправних станцій, через які подається паливо з резервуарів до бака автомобіля, та становлять собою плату з відповідним програмним забезпеченням, яке негласно отримує інформацію з системи наливу щодо об`ємів палива та регулює процес наливу палива, здійснюючи його недолив у розмірах відповідно: бензину 3%, дизельного палива 2% від оплаченого об`єму. Таким чином, в резервуарах автозаправних станцій накопичується залишок пального. З метою продажу отриманого надлишку та отримання нефіксованого (отриманого за рахунок недоливу кінцевому покупцю) прибутку до серверу, через, який здійснюється керування обладнанням автозаправних станцій (каси та заправні колонки) підключено блок з відповідним програмним забезпеченням та «WI-FI» пристроєм, через який здійснюється управління колонками в обхід касового апарату для продажу надлишкового пального.

Згідно відповіді оперативного підрозділу № 51/34-18 такі спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації встановлені та незаконно використовуються на автозаправній станції «WOG», за адресою: м. Київ, вул. Заводська, 72.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 17432284 від 06.02.14 р. відомості щодо об`єкту нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул. Заводська, 72, земельна ділянка 8000000000:85:288:0009, цільове призначення: для експлуатації та обслуговування автозаправного комплексу.

На підставі викладеного, беручи до уваги, що за місцем знаходження автозаправної станції «WOG», що знаходиться у фактичному володінні паливно-промислової групи «Континіум», до якої в тому числі входить ТОВ «Золотий Екватор», за адресою: м. Київ, вул. Заводська, 72, можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні№ 22013111110000148.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України 2012 р., слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 на проведення обшуку автозаправної станції «WOG», що знаходиться у фактичному володінні паливно-промислової групи «Континіум», до якої в тому числі входить ТОВ «Золотий Екватор» (код ЄДРПОУ 37425075), за адресою: м. Київ, вул. Заводська, 72, з метою відшукання та вилучення спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, електронних носіїв інформації (комп`ютерної техніки, ноутбуків, флешок, мобільних телефонів, дисків і т.п.), документів, записних книжок, нотатків, на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали до 28.05.2014 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження № 757/10571/14-к

Примірник 2 старший слідчий СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.04.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54922611
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/10571/14-к

Ухвала від 29.04.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні