Ухвала
від 11.03.2014 по справі 757/4787/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4787/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 32013110060000417 від 11.12.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч 3 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене із старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, які містять охоронювану законом таємницю, та зберігаються у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В зв`язку з наявністю реальної загрози зміни або знищення документів, що запитуються, в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України, представник особи, у володінні якої перебувають запитувані документи, в судове засідання не викликався.

Сторона кримінального провадження - слідчий СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Клопотання обґрунтовує тим, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32013110060000417 від 11.12.2013 року за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України.

Так, 10.12.2013 року до слідчого управління фінансових розcлідувань ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшов акт №617/26-55-22-01 від 07.11.2013 року про результати позапланової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з якого встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 01.07.2010 по 31.12.2012 року ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах на загальну суму 2618836 грн., в результаті заниження податку на прибуток підприємств.

В ході проведення податкової перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що вищезазначене підприємство мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), також встановлено, що станом на 31.12.2012 року у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » обчислюється кредиторська заборгованість по контрагенту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на суму 11235875 грн по простим векселям виданим за надані послуги та за договорами про відступлення права вимоги.

В ході досудового розслідування встановлено, що згідно постанови господарського суду Харківської області №922/2515/13 від 29.07.2013 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » визнано банкрутом.

Таким чином до директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був направлений запит в порядку ст. 93 КПК України, про надання завірених належним чином копій документів фінансово-господарської діяльності по взаєморозрахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на що службові особи відмовили листом у наданні документально підтвердження щодо взаємовідносин з вищезазначеним підприємством.

При розслідуванні даного кримінального правопорушення виникла необхідність у встановленні та перевірці факту реального здійснення фінансово-господарських взаємовідносин підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою встановлення можливих фактів вчинення безтоварних операцій, здійснення незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та зборів службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідно до ст. 8 п. 1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.199 № 996-ХV, бухгалтерський облік на підприємстві ведеться безпосередньо з дня реєстрації підприємства до його ліквідації.

Таким чином, в розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », знаходяться первинні документи бухгалтерського обліку стосовно суб`єкта господарювання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » які мають значення для встановлення повноти обчислення та сплати податків, наявності взаємин між суб`єктами підприємницької діяльності, відомості, зазначені в документах можуть бути використані як докази, у зв`язку з тим, що вказують на факти та обставини, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Крім цього, для кримінального провадження необхідно вилучення цих документів у зв`язку з необхідністю дослідження дати, часу, міста складання, підписів, почерку та відбитку печатки та штампів « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відображених у цих документах.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, враховуючи обставини вчинення злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів, фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського і податкового обліків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які мають значення для справи.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3 дозвіл дозвіл на вилучення оригіналів документів фінансово-господарської діяльності та бухгалтерського і податкового обліків у службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за весь період діяльності, а саме:

-договори, податкові накладні, накладні, рахунки - фактури, платіжні дорученя, векселя, акти прийому-передачі векселів, листи, дорученя, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, засвідчених копій книги придбання та продажу товарів, робіт та послуг, товаро - транспортних накладних, залізничних квитанцій, сертифікатів якості та технічної документації на реалізовані (придбані) ТМЦ, всіх документів, щодо операцій з цінними паперами та інших документів бухгалтерського і податкового обліків де відображаються операції проведені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В разі відсутності оригіналів вищевказаних документів надати належним чином завірені копії.

Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зберігати інформацію в незмінному вигляді.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/4787/14-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали - видано слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54929316
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 32013110060000417 від 11.12.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —757/4787/14-к

Ухвала від 11.03.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

Ухвала від 11.03.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні