Ухвала
від 24.09.2014 по справі 757/27077/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27077/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 вересня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, та надання можливості їхнього вилучення,

В С Т А Н О В И В :

24.09.2014 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором Першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю їхнього вилучення.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12013110070001250, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.02.2013 СВ Подільського РУ ГУМВС України в м. Києві за фактом створення суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

У клопотанні слідчий зазначає наступне. Під час розслідування вище вказаного провадження встановлено, що 13.04.2012 невстановлені особи зареєстрували в ІНФОРМАЦІЯ_2 , на ім`я ОСОБА_5 , а в подальшому ОСОБА_6 суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

18.03.2014 ДПІ у Подільському районі м. Києва складено повідомлення про відсутність юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за місцем знаходження, за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно висновку № 410/26-56-22-01-16 від 26.03.2014 за результатами зустрічної звірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено відсутність фактів реалізації та придбання товарів (робіт, послуг) за період з 01.01.2013 по 31.01.2014. Крім того, 27.03.2014 прийнято рішення № 61/26-56-15-01-35 про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Одним з контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке з метою зменшення податкових зобов`язань здійснювало перерахування на вказане фіктивне підприємство на підставі безтоварних фінансово-господарських операцій. Отримані від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » кошти були перераховані з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунки фізичних та юридичних осіб звідки зняті готівкою.

У наслідок вище вказаних протиправних дій невстановлених осіб, які діяли від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » державі завдано збитки у вигляді ненадходжень до бюджету обов`язкових податків, платежів та зборів.

Зазначені документи потрібно вилучити у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_2 ), оскільки вони необхідні для використання під час проведення ревізій та перевірок з питань дотримання податкового та митного законодавства, а також експертних досліджень.

Документи, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », можуть містити конфіденційну інформацію, в тому числі комерційну, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із змісту п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання. Керуючись ст. ст. 39, 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 та за його дорученням іншим працівникам міліції тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , що свідчать про взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2012 по 01.09.2014, тобто можливість ознайомитись та вилучити їх, а саме:

- оригінали первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів: договори, додаткові угоди, акти прийому-передачі, рахунки, товарно-транспортні накладні (автомобільні, залізничні), довіреності, податкові накладні, реєстри виданих та отриманих накладних, митні декларції, документи обліку готової продукції, специфікації, акти взаєморозрахунків, платіжні документи, сертифікати (паспорта) якості на продукцію, листування тощо;

- оригінали первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів, що свідчать про подальшу реалізацію та передачу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) придбаної продукції;

- завірені копії статуту, свідоцтва про державну реєстрацію, довідки з ЄДРПОУ, протоколів зборів учасників, наказів про призначення та посадових інструкцій директора, його заступників, головного бухгалтера, бухгалтерів, штатного розпису (з зазначенням повних анкетних даних працівників).

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник 1 у матеріалах судового провадження № 757/27077/14-к; примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54929408
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, та надання можливості їхнього вилучення

Судовий реєстр по справі —757/27077/14-к

Ухвала від 24.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 24.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні