Ухвала
від 29.10.2014 по справі 757/30051/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30051/14-к

Примірник №___

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , представників особи у володінні якої знаходяться документи - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення,

ВСТАНОВИВ:

20.10.2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене з старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва радником юстиції ОСОБА_6 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

В судовому засіданні представники особи у володінні якої знаходяться документи заперечували проти задоволення клопотпання посилаючись на те, що складенні такого клопотання сілдчим є протиправним, а у клопотанні не зазначено конкретні докіменти до яких слід надатьи досуп.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області знаходиться кримінальне провадження № 22012000000000061, внесене 11.12.2012 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 та ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлена особа на ім`я ОСОБА_7 у складі організованої ним групи, до складу якої входили громадянин України ОСОБА_8 та ОСОБА_1 , протягом 2006-2007 років у м. Києві повторно придбала з метою прикриття незаконної діяльності суб`єкти підприємницької діяльності ПП « ОСОБА_9 », ПП « ОСОБА_10 », ПП « ОСОБА_11 » та ПП « ОСОБА_12 », а також в період з 14.09.2006 р. по 09.02.2007 р., у м. Києві, з метою протиправного переведення грошових коштів у готівку, неодноразово й повторно підробила документи на переказ грошових коштів заяви на видачу готівки від імені фізичних осіб.

Крім того, під час розслідування даного провадження встановлено, що вищевказані особи причетні до створення та діяльності «конвертаційного центру» до складу якого входить, зокрема, підприємство з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Оглядом банківських виписок по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » № НОМЕР_3 , відкритому у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код МФО НОМЕР_4 ), встановлено, що кошти у сумі 6121743,00 грн. на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перераховувалися з рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_5 , відкритому в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код МФО НОМЕР_6 ).

23.07.2014 р. за вих. № 51/12-436-437 слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області направлено запит у порядку ст. 93 КПК України до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо надання копій документів, які підтверджують фінансово-господарські відносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та копій актів, рішень чергових, позачергових податкових перевірок.

Однак, директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_13 , безпідставно відмовлено у наданні копій запитуваних документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення у копіях, оскільки, матеріалами клопотання не обґрунтовано та в судовому засіданні не встановлено обставин, які б свідчили про необхідність вилучення документів у оригіналах, а відтак слідчий суддя не вбачає підстав для надання дозволу на вилучення оригіналів документів.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_14 тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення у копіях, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- документів бухгалтерського та податкових обліків наявних операцій, які було створено під час спільної фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), у тому числі: договорів купівлі-продажу, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей; інших документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій; документів, що підтверджують транспортування продукції, надання робіт (послуг); розрахункових документів; реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг;

- посадових інструкцій працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які підписували документи стосовно спільної фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- відповідних кадрових наказів (про призначення, звільнення або переміщення на інші посади тощо) стосовно працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які підписували документи стосовно спільної фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/30051/14-к

Примірник № 2 наданий старшому слідчому слідчого відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54929495
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/30051/14-к

Ухвала від 29.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

Ухвала від 29.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні