Ухвала
від 03.11.2014 по справі 757/31865/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31865/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

03.11.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погодженого старшим прокурором першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей та документів, та їх вилучення. У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання. Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась. На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації. Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12014000000000224, внесеному до ЄРДР 02.06.2014 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » коштами в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) були придбані (створені) невстановленими на даний час особами, з метою прикриття незаконної діяльності, встановивши контроль над вище вказаними підприємствами (отримали у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток) отримали можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки; отримувати від даних суб`єктів безготівкові кошти в рахунок сплати за начебто реалізовані товари, виконані роботи, наданні послуги та переводити їх в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування.

З`ясовано також, що невстановленими особами від імені службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » відкрито в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) рахунки № НОМЕР_4 (українська гривня) та № НОМЕР_5 (українська гривня) відповідно, на які, згідно оперативної інформації, яка міститься в рапорті оперативного працівника ІНФОРМАЦІЯ_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перерахувало грошові кошти, отримані від нафтової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Однак, згідно листа АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в період з 20.05.2014 до 29.05.2014 включно, співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_7 на чолі зі слідчим ОСОБА_5 , проводився обшук у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». В ході обшуку в процесі втручання в роботу сервера банку працівниками ІНФОРМАЦІЯ_7 та копіювання з сервера інформації стався збій у файловій системі на сервері і, як наслідок, були пошкоджені бази даних. У зв`язку з цим, вся інформація з серверу банку наявна лише в слідчого ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_5 .

Як вбачається із змісту п. 4, 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, та відомості, які можуть становити банківську таємницю. Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання. Керуючись ст. ст. 39, 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити. Надати дозвіл слідчому слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 та членам слідчої групи на тимчасовий доступ до документів, а саме: ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), адреса установи згідно офіційного сайту: АДРЕСА_2 , відносно клієнтів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) до оригіналів, а в разі їх відсутності завірених копій, документів, які свідчать про відкриття та функціонування рахунків № НОМЕР_4 (українська гривня), який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) і № НОМЕР_5 (українська гривня), який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- установчих документів; карток із відбитками печатки та зразками підпису службових осіб підприємства; наказів про призначення осіб, які мають право підпису банківських документів; довіреностей; офіційного листування; ксерокопій паспортів директора, головного бухгалтера та засновників підприємства на підставі яких було відкрито (закрито) вищезазначені рахунки, заяви про відкриття та закриття вказаного рахунку, додатки до них; договори на відкриття та здійснення розрахунково-касового обслуговування; документи, що свідчать про видачу готівкових коштів (чеки та доручення на отримання готівки); документи, які свідчать про купівлю іноземної валюти клієнтами;

- інформації про рух коштів по рахункам № НОМЕР_4 (українська гривня), який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) і № НОМЕР_5 (українська гривня), який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період часу з 01.01.2011 по 16.06.2014 (в друкованому та електронному вигляді в форматі Excel (із зазначенням призначення платежу; повних даних платника та отримувача з зазначенням коду, номеру рахунку та МФО банківської установи; конкретного часу та дати платежу; номеру платіжного документу).

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник 1 матеріали судового провадження № 757/31865/14-к; примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54929532
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/31865/14-к

Ухвала від 03.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 03.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні