Ухвала
від 20.10.2015 по справі 757/37553/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37553/15-к

У Х В А Л А

20.10.2015 Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Києва клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

12 жовтня 2015 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до копій документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), що знаходяться в банківській установі ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що у провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 06липня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №32015100060000165, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212 КК України.

Як зазначає слідчий у клопотанні, згідно акту ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві №76/26-55-22-01/38825398 від 02.06.2015 року «Про результати виїзної позапланової документальної перевірки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код НОМЕР_6 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово господарських взаємовідносин з контрагентами за період вересень листопад 2014, за яким донараховано податку на прибуток на суму 722 917,0 грн. та податку на додану вартість на суму 803 241,0 грн., що свідчить про факти ухилення від сплати податків посадовим особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ) при здійсненні безтоварних фінансово господарських операцій з придбання товарів, робіт, послуг від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), що спричинило до не надходження коштів до бюджету.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 1, ст. 212 КК України.

Так, в ході досудового розслідування, було встановлено, що реально діючими суб`єктами господарювання перераховувалися грошові кошти на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_10 ), що являється «транзитним» та в подальшому перераховувалися на розрахункові рахунки суб`єктів господарювання з ознаками «фіктивності», без фактичного відображення в податковій звітності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ).

Крім того, органу досудового розслідування необхідно встановити та підтвердити чи спростувати факт вчинення безтоварних операцій, що підтверджує незаконну діяльність службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), що призводить до ухилення від сплати податків та зборів.

Згідно баз даних ГУ ДФС ТОВ «« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) має відритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_12 , в установі банку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) має відритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_13 в установі банку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) має відритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_14 в установі банку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) має відритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_15 в установі банку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

Відкриття та використання банківських рахунків здійснюється згідно документів, відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 № 2121-III, інструкції «Про порядок відкриття, використовування і закриття рахунків в національній і іноземних валютах», затвердженої ухвалою правління НБУ від 12.11.2003 №492, та повинні знаходитись у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

Таким чином, в розпорядженні вказаного закладу банківської установи, знаходяться фінансово-банківські документи стосовно суб`єкта господарювання - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), які мають значення для встановлення повноти обчислення та сплати податків осіб, що розпоряджаються коштами на рахунку вказаного суб`єкта підприємницької діяльності, кількості, дати, перерахованих сум і призначення платежів, наявності взаємин між суб`єктами підприємницької діяльності. Відомості щодо руху грошових коштів по рахункам, осіб які використовували зазначені рахунки, суб`єктів підприємницької діяльності (контрагентів) та інші відомості, зазначені в документах можуть бути використані як докази, у зв`язку з тим, що вказують на факти та обставини, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Іншими способами встановити вищевказані відомості та довести обставини, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні неможливо у зв`язку з тим, що вони відображені в документах, які в свою чергу знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

Тимчасовий доступ необхідно отримати до документів банківської справи та руху грошових коштів по розрахунковим рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), що відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 ).

Посилаючись на те, що відомості, які містяться в документах юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) та копіях документів, оригінали яких знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують надходження та списання грошових коштів, будуть використовуватись як докази у кримінальному провадженні №32015100060000165 та свідчитимуть про фактичне перерахування коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), на адресу ряду контрагентів, з подальшим встановленням перерахування або обготівковування отриманих грошових коштів, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

Належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи судом представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, у судове засідання не з`явився, поважності причин неявки в судове засідання не надав, неприбуття якого в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Судовим розглядом встановлено, що у провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 06липня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №32015100060000165, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим у судовому засіданні доведено, що відомості, які містяться в документах, доступ до яких він просить надати, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Керуючись ст.ст. 160, 162, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та за дорученням (оперативним співробітникам) тимчасовий доступ до копій документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), що знаходяться в банківській установі ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 , а саме вилучити:

банківські виписки (роздруківку руху коштів) по розрахунковому рахунку ТОВ «« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) № НОМЕР_12 за період з 17.04.15. по 12.10.15, (в друкованому та електронному вигляді) із зазначенням вхідного та вихідного залишку коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції);

банківські виписки (роздруківку руху коштів) по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) № НОМЕР_13 за період з 09.04.15. по 07.10.15, (в друкованому та електронному вигляді) із зазначенням вхідного та вихідного залишку коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції).

банківські виписки (роздруківку руху коштів) по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) № НОМЕР_14 за період з 09.04.15. по 07.10.15, (в друкованому та електронному вигляді) із зазначенням вхідного та вихідного залишку коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції).

банківські виписки (роздруківку руху коштів) по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) № НОМЕР_15 за період з 05.03.15. по 07.10.15, (в друкованому та електронному вигляді) із зазначенням вхідного та вихідного залишку коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції).

та відбитку печатки, копій паспортів, доручень, заяв, договорів, інших документів, які надавались банку та були складені і підписані сторонами при відкритті, обслуговуванні (подальшої зміни поточних даних), закритті рахунку;

анкети клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 );

договори щодо розрахунково-касового обслуговування та надання послуг «клієнт банк» з зазначенням місця встановлення, заявки на надання зазначеної послуги та документів, щодо встановлення (перевірки) зазначеної послуги співробітниками ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (МФО НОМЕР_16 ), а також IP-адрес з яких здійснювався доступ до зазначених рахунків, що належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ) за допомогою послуги «клієнт банк».

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/37553/15-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/37553/15-к

Ухвала від 20.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

Ухвала від 20.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні