Ухвала
від 23.04.2015 по справі 686/8126/15-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/8126/15-к

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до документів

23 квітня 2015 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1 розглянув винесене в кримінальному провадженні №32014240000000056 і погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Хмельницької області клопотання про тимчасовий доступ до документів та додані до клопотання матеріали,

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32014240000000056 від 16.10.2014 щодо ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), які використовуючи у своїй господарській діяльності «тіньові» схеми, вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.212 КК України.

За матеріалами кримінального провадження, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2012-2013 років, за рахунок проведення безтоварних операцій пов`язаних з орендою транспортних засобів із підприємствами, що мають ознаки «фіктивності», а саме: ПП « ОСОБА_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) ухилились від сплати податків на загальну суму 3,2 млн. грн.

Досудовим слідством встановлено, що вказані підприємства мають ознаки фіктивності, оскільки за місцем реєстрації не знаходяться, у них відсутні трудові ресурси, виробниче обладнання, транспортні засоби та торгівельні обладнання, відсутні необхідні умови для здійснення господарської діяльності в частині, купівлі, реалізації, зберігання та відвантаження товарно-матеріальних цінностей.

Проте, документально оформлені фінансово-господарські операції із вищевказаними підприємствами, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повністю відобразили по бухгалтерському та податковому обліках підприємства, витрати та податковий кредит по яких безпідставно включили при визначенні об`єкта оподаткування та відповідно відобразили в податковій звітності.

У ході розслідування кримінального провадження вилучено рух коштів контрагента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме приватного підприємства « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), яке має ознаки фіктивності та встановлено, що між даним підприємством та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) у період 2011-2013 років здійснювались фінансово-господарські операції, які полягали в придбанні останнім товарно-матеріальних цінностей (сировина піщано-глиниста), по завищеним цінам.

З метою повного та об`єктивного розслідування необхідно дослідити та перевірити фактичний та документальний рух товарно-матеріальних цінностей від підприємства що має ознаки фіктивності ПП « ОСОБА_4 » на ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

За вказаних обставин у кримінальному провадженні мають важливе доказове значення оригінали документів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » щодо проведення фінансово-господарських операцій з ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ) за період з 01.01.2011 по 31.12.2013.

Вказані документи знаходяться на ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) за адресою: АДРЕСА_2 .

Враховуючи вище викладене, та те, що для встановлення об`єктивної істини в даному кримінальному провадженні є наявність достатніх підстав вважати, що дані документи мають значення для встановлення важливих обставин та перебувають у володінні вищевказаного підприємства.

Так, відповідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності до ст. 163 КПК України клопотання розглянуте за відсутності представників ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », оскільки враховуючи, що усі обставини які мають значення для розслідування кримінального провадження на данийчасне встановленні, тому існує загроза знищення вказаних документів, а результати доступу до вказаних документів можуть негативно вплинути на інтереси осіб, що вчинили кримінальне правопорушення.

Слідчим наведено підстави передбачені ст.ст. 159, 160 КПК України з якою метою йому необхідні документи, а відповідно до вимог ст.ст. 162, 163 КПК України з метою з`ясування всіх обставин справи для повного, всебічного та об`єктивного розслідування кримінальної справи суд вважає, що є всі підстави для тимчасового доступу до документів і клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_5 задовольнити.

2. Дозволити старшому слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_5 та/або за його дорученням старшому оперуповноваженому оперативного управління ДПІ у м. Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_6 тимчасовий доступ до оригіналів документів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) щодо проведення фінансово-господарських операцій з « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ) за період з 01.01.2011 року по 31.12.2013 року, а саме: договорів, додаткових угод, додатків до них, специфікацій, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, подорожніх листів автомобілів, книг складського обліку, доручень на отримання товарно-матеріальних цінностей від вказаних постачальників, накази на відрядження та інші, які знаходяться ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » за адресою: АДРЕСА_2 , та можливість вилучити їх оригінали.

3. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

4. Ухвала підлягає до виконання в строк до 23 травня 2015 року.

5. Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя

Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54936136
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —686/8126/15-к

Ухвала від 23.04.2015

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Навроцький В. А.

Ухвала від 23.04.2015

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Навроцький В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні