Ухвала
від 19.11.2015 по справі 686/22974/15-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/22974/15-к

УХВАЛА

19 листопада 2015 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Хмельницького ВП ГУНП України в Хмельницькій області ОСОБА_2 про отримання дозволу на тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №12013240250000294,

встановив:

19 листопада 2015 року слідчий СВ Хмельницького ВП ГУНП України в Хмельницькій області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором прокуратури м.Хмельницького ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ та вилучення документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ( АДРЕСА_1 ).

Як зазначено в клопотанні, невстановлені слідством особи підробили заяву від 21.12.2009 р., про звільнення ОСОБА_4 з посади столяра-тесляра ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Дане кримінальне правопорушення 11 квітня 2013 року було зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12013240250000294, правова кваліфікація правопорушення ч.1 ст.358 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що фактично діяльність підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », засновником та власником якого являється ОСОБА_5 , здійснюється за адресами: АДРЕСА_2 , та АДРЕСА_3 . 21.12.2009 р. ОСОБА_4 звільнено з посади столяра-тесляра ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " на підставі заяви, яку власноручно написав ОСОБА_4 . Під час допиту в якості потерпілого, останній повідомив, що дану заяву він не писав, оскільки перебував на лікуванні, також те, що даний підпис йому не належить. В процесі розслідування призначено почеркознавчу експертизу, на підставі якої повідомлено, що дана експертиза не може бути проведена, оскільки відсутній оригінал документу. В подальшому на адресу директора ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надіслано запит із проханням надати оригінали документів, а саме: заяв про прийняття на роботу та звільнення з посади ОСОБА_4 . На вказаний запит прийшла відповідь, що ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " не може надати оригінали документів зазначені в запиті, аргументуючи це тим, що дані документи знаходяться у представника ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ОСОБА_6 . При опитуванні, остання повідомила, що заява про прийняття на роботу та звільнення з посади ОСОБА_4 втрачена під час розгляду справи в порядку цивільного судочинства. При вилученні копій документів із цивільної справи встановлено, що оригінали документів заяв про прийняття на роботу та звільнення з посади ОСОБА_4 відсутні. Також, під час допиту в якості потерпілого ОСОБА_4 повідомив, що свою заяву на оформлення на роботу в ТзОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " він писав та підписував за адресою: АДРЕСА_3 . На підставі відповіді на запит встановлено, що згідно з відомостями ІНФОРМАЦІЯ_2 з ЄДР від 09.04.2015 р., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано зміну місцезнаходження з АДРЕСА_4 , на АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що документи, які знаходяться у власності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, можуть бути використані як докази, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо, слідчий просить надати доступ до вказаних документів.

Вивчивши надані матеріали, заслухавши слідчого, слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Так, відповідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників особи, у володінні якої знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

На підставі вищевикладеного, та керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України,

ухвалив:

Надати дозвіл слідчому СВ Хмельницького ВП ГУНП України в Хмельницькій області ОСОБА_2 на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) - а саме до: заяв про прийняття на роботу та звільнення з посади ОСОБА_4 .

Службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє до 18 грудня 2015 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення19.11.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу54936341
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу на тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №12013240250000294

Судовий реєстр по справі —686/22974/15-к

Ухвала від 19.11.2015

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 19.11.2015

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні