Ухвала
від 12.01.2016 по справі 695/3480/15-а
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

12 січня 2016 року справа № 695/3480/15-а

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилюка В.О.,

суддів Коваленка В.І., Мишенка В.В.,

секретар судового засідання Будченко А.Ю.,

за участю:

позивача не з`явився,

представника відповідача Сосни О.М.,

представника третьої особи Торопенка М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору, на стороні відповідача ІНФОРМАЦІЯ_1 , про визнання неправомірними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

встановив:

ОСОБА_1 подав позов, в якому просить:

- визнати дії Міністерства оборони України щодо не призначення та не виплати одноразової грошової допомоги у зв`язку із встановленням 2-ї групи інвалідності, що настала внаслідок поранення та контузії неправомірними;

- зобов`язати Міністерство оборони України здійснити нарахування та виплату ОСОБА_1 одноразової грошової допомоги у зв`язку із встановленням 2-ї групи інвалідності, що настала внаслідок поранення та контузії в розмірі 243,6 (двісті сорок три тисячі шістсот) грн., перерахувавши її на картковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий в установі Ощадбанку ТВБВ № 10023/0272 філії Черкаського ОУ АТ Ощадбанк МФО 354507, код ЄДРПОУ 02147061, № транзитного рахунку за операціями з платіжними картками 29092102286211.

Позивач в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином.

В судовому засіданні суд поставив на обговорення питання про залишення позовної заяви без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям в судове засідання позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду.

Представники відповідача та третьої особи проти залишення позовної заяви без розгляду не заперечували.

Вирішуючи питання про можливість залишення позовної заяви без розгляду, суд виходить з такого.

В судове засідання, призначене на 23 грудня 2015 року о 10 год. 30 хв. позивач не з`явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином, про причини неприбуття в судове засідання не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі не подав.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 23 грудня 2015 року, занесеною у журнал судового засідання, розгляд справи відкладено до 10 год. 00 хв. 12 січня 2015 року.

В судове засідання, призначене на вказану дату позивач не з`явився повторно, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином, про причини неприбуття в судове засідання не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі не подав.

Відповідно до частини 3 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повторного неприбуття позивача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Будь-які докази поважності причин неприбуття в судове засідання позивача в матеріалах справи відсутні, заява про розгляд справи без участі не подана.

Згідно пункту 4 частини 1 статті 155 вказаного Кодексу суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач повторно не прибув у попереднє судове засідання чи у судове засідання без поважних причин, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Суд також бере до уваги, що згідно частини 3 цієї статті особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Зважаючи на те, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє позивача права повторного звернення з тотожним адміністративним позовом у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав до адміністративного суду в загальному порядку, встановленому законом, суд вважає за можливе залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 128, 155, 158, 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє вимог на предмет спору, на стороні відповідача ІНФОРМАЦІЯ_1 , про визнання неправомірними дій та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Апеляційна скарга може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий В.О. Гаврилюк

Судді В.І. Коваленко

В.В. Мишенко

Ухвала складена в повному обсязі 13.01.2016.

Дата ухвалення рішення12.01.2016
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу54941848
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —695/3480/15-а

Ухвала від 12.01.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

Ухвала від 11.11.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

Ухвала від 11.11.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Орел С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні