Ухвала
від 29.07.2014 по справі 757/20946/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20946/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

29.07.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_4 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні - старшим прокурором Першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про надання тимчасового доступу до документів та їх вилучення.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що ГСУ МВС України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12014000000000134 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20.03.2014 за фактами розтрати та привласнення державного майна ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) за попередньою змовою з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем під час видобутку та реалізації вуглеводнів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У клопотанні слідчий зазначає наступне.

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » діючи за попередньою змовою із службовими особами, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » створили схему розкрадання коштів з продажу природного газу, яка діє за наступним алгоритмом:

Службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » уклали договір про спільну діяльність № 429 та додаткові угоди до нього, що надало їм можливість щомісячно видобувати природний газ держави у об`ємі понад 8 млн. куб.м. Відповідно до вказаного договору прибуток від продажу природного газу розподіляється між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в розмірі 50%, 25% та 25% відповідно.

Службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » діючи за попередньою змовою з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за рахунок вищезазначених псевдорозрахункових операцій, а також за рахунок незаконно отриманого природного газу по заниженим цінам, та незаконно сформованого податкового кредиту з ПДВ, який фактично «купують» у фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності незаконно, зловживаючи своїм службовим становищем привласнюють державні кошти.

Внаслідок діяльності вищезазначеної злочинної схеми, державні кошти які повинні спрямовуватися до бюджету Держави, в дійсності незаконно переводяться в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування України, та присвоюються службовими особами зазначених підприємств.

Як вбачається із змісту п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України 2012 року, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 року слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України 2012 року, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 39, 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , слідчому слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_4 тимчасовий доступ до речей та документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) (юридична адреса: АДРЕСА_1 ), що можуть містити охоронювану законом таємницю, з можливістю їхнього вилучення, а саме:

- оригіналів, а у разі їх відсутності копій первинних документів фінансово-господарської діяльності, бухгалтерського та податкового обліку та інших документів (складених як у паперовому, так і у електронному вигляді), які відображають фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), НАК « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), НГВУ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_8 ), ДОГОВІР ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ № 4024, (код НОМЕР_9 ), ДОГОВІР ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ № 3 (код НОМЕР_10 ), ДОГОВІР ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ № 999/97 (код НОМЕР_11 ), ДОГОВІР ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ № 429 (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 »« (код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_28 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_30 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_31 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_30 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_31 ) та іншими юридичними особами з ознаками фіктивності за період з 01.01.2011 по 29.07.2014, а саме:

- договорів з усіма змінами та доповненнями, специфікацій, актів прийому-передач, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів /надання послуг, виконання робіт/, реєстрів податкових накладних та інших фінансово-господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини цих юридичних осіб, в тому числі: листування (листів, телеграм, факсограм, окремих доручень, розпоряджень і доручень до них, та інших), договорів зберігання (закачування, зберігання, відбору) і транспортування природного газу, актів приймання-передачі природного газу в підземних сховищах газу, актів закачування газу, актів залишків газу, актів виконаних робіт (наданих послуг) із закачування, зберігання, відбору, транспортування природного газу, податкових накладних, платіжних документів (платіжних доручень, виписок банку), актів звірок взаєморозрахунків, актів взаємозаліків, листування з питань взаємовідносин із зазначеними підприємствами; документів претензійної роботи, позовні заяви, рішення судів, аналітичного бухгалтерського та податкового обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (журнали-ордери, оборотно-сальдові відомості, оригінали податкових звітів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »);

- оригіналів, а у разі їх відсутності копій договорів про спільну діяльність із змінами та доповненнями, додаткові угоди і зміни до них в період 2011-2014 р., звіти операторів спільної діяльності щодо реалізації природного газу за вказаними договорами про спільну діяльність;

- копій свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », довідки з ЄДРПОУ, статуту підприємства, ліцензій, довідки форми 4-ОПП, свідоцтва платника ПДВ; договору про визнання електронних документів (податкових звітів), документів що підтверджують право власності або оренди приміщення офісу, складів, виробничих приміщень, структури підприємства за період з 01.01.2011 по 29.07.2014;

- копій ліцензій, дозвільних документів на видобуток природного газу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »;

- копій документів, якими були призначені на посади (звільнені, переведені) службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які були відповідальні за фінансово-господарську діяльність підприємства в період з 01.01.2011 по 29.07.2014: голова правління, перший заступник, заступники, керівники структурних підрозділів (філій, департаментів,управлінь, відділів та інших); копії їх посадових інструкцій або документів, якими розподілені обов`язки; копії штатного розкладу та положень про структурні підрозділи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »;

- копій довіреностей, виданих керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на право укладання фінансово-господарських документів, дійсних в період з 01.01.2011 по 29.07.2014.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження № 757/20946/14-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54946267
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/20946/14-к

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні