Ухвала
від 29.07.2014 по справі 757/20960/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20960/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській обл. ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого СВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській обл. ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, що містять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

29 липня 2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській обл. ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів.

Клопотання обґрунтовується тим, що у провадженні слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального провадження №22014101110000041, внесеного 10.04.2014 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 205 та ч.2 ст. 364-1 КК України,

Слідчим у клопотанні зазначається, що досудовим слідством було встановлено, що 08.08.2011 громадянка України ОСОБА_5 , яка була директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою з ОСОБА_6 , який був засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », створили суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Як вказується слідчим у клопотанні, під час слідства встановлено, що підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » купувало у операторів мобільного зв`язку ПРАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПРАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » скетч-картки поповнення рахунку відповідних номерів мобільних телефонів. В подальшому вказані скетч-картки незаконно реалізовувалися за готівкові кошти в громадських місцях, зокрема, біля виходів зі станцій метрополітену у м. Києві. Вказані фінансово-господарські операції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснювало з порушенням норм законодавства України, без відображення їх у податковій звітності.

Слідчим повідомив суд, що 11.07.2014 до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження №22014101110000108, за ознаками кримінального правопорушення ч. 1 ст. 205 КК України.

Слідчий зазначив, що 03.06.2014 у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_2 ) було здійснено тимчасовий доступ до роздруківки руху коштів по рахунку № НОМЕР_3 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

При цьому, слідчий зазначив, що згідно наявних у даному кримінальному провадженні даних, було встановлено, що невстановлені досудовим слідством особи, які використовували для своєї незаконної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), також використовували і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Слідчий у своєму клопотання вказав, що з метою перевірки фактів руху грошових коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) в період з 01.01.2011 р. по 15.07.2014 р. та дослідження документів юридичної справи клієнта ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (МФО НОМЕР_7 ) виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які містять відомості, що становлять банківську таємницю по відкритих банківських рахунках даного підприємства.

Згідно ст. 1 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», платіжна картка електронний платіжний засіб у вигляді емітованої в установленому законодавством порядку пластикової чи іншого виду картки, що використовується для ініціювання переказу коштів з рахунка платника або з відповідного рахунка банку з метою оплати вартості товарів і послуг, перерахування коштів зі своїх рахунків на рахунки інших осіб, отримання коштів у готівковій формі в касах банків через банківські автомати, а також здійснення інших операцій, передбачених відповідним договором.

Документи, які містяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », містять банківську таємницю, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із змісту п. 4, 5 ч. 1 ст. 162 КПК України 2012 року, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, та відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 року слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України 2012 року, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 39, 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять відомості про клієнта ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_2 ) підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та рахунку даного підприємства № НОМЕР_9 , а також інших рахунків, які були використані для перерахування в період з 01.01.2011 по 15.07.2014 грошових коштів даного підприємства, та про проведення у приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_2 ) вилучення копій наступних документів:

-виписки руху коштів по рахунку № НОМЕР_9 , а також інших рахунків в національній та іноземних валютах, з обов`язковим зазначенням дат, часу, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, у період з 01.01.2011 по 15.07.2014 (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з наданням інформації в електронному вигляді;

-копію юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), в тому числі документів, на підставі яких були відкриті, закриті та обслуговувались розрахункові рахунки вказаного підприємства, документів які надавались в ході обслуговування рахунку;

-копій документів як в печатному так і електронному вигляді, що містять інформацію про укладення між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_2 ) договору про банківське обслуговування в режимі віддаленого доступу «клієнт-банк», а також документів які містять дані про комп`ютер клієнта та контрагентів (з зазначенням ІР-адрес комп`ютерів клієнта та контрагентів, та всієї наявної інформації з логфайлів), з якого здійснювалось управління проведенням відповідних розрахунків;

-копій документальних матеріалів щодо ідентифікації клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) в системі клієнт-банк ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_2 ).

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 в матеріалах судового провадження № 757/20960/14-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому слідчому СВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській обл. ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/20960/14-к

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні