Ухвала
від 13.01.2016 по справі 552/132/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/132/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2016 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у приміщеннях за фактичним місцезнаходженням ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код за ЄДРПОУ 33378294) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3.

Посилався на те, що в провадженні СВ Київського відділення Октябрського відділу ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження за № 12015170010000335 від 02.10.2015 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364-1 КК України. В межах провадження встановлено, що до правоохоронних органів УМВС України в Полтавській області надійшла письмова заява від директора ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод» ОСОБА_4 про те, що інженер з комплектування і постачання бюро матеріально-технічного постачання металів ВМТЗ ОСОБА_5 протягом 2014-2015 років використовував, всупереч інтересам ПАТ «ПТМЗ» свої повноваження з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств-постачальників заводу за просування останніх по тендерних торгах, в результаті чого, неправомірними діями ОСОБА_5 , які виразилися у порушенні чинного законодавства України, чинних на підприємстві АТ ПТМЗ внутрішніх нормативних актів, регламентів, процедур, порядків, посадових інструкцій, підприємству було завдано матеріальний збиток на загальну суму 3703347,88 гривень.

Слідчий зазначав, що в ході досудового розслідування було встановлено, що постачальником товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод» в 2014-2015 роках було ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» ( код ЄДРПОУ 33378294, юридична адреса: м. Запоріжжя, вул. Бетховена, будинок 18, фактична адреса: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, будинок 3, директором якого був ОСОБА_6 .

Тому з повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, просив надати дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях за фактичним місцезнаходженням ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код за ЄДРПОУ 33378294) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3.

Розглянувши матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

З наданих матеріалів вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення.

В той же час, наданими до слідчого судді матеріалами клопотання жодним чином не доведено, що приміщення за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3, знаходяться саме у володінні ТОВ «Еком-Плюс», тому відсутні правові підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя /підпис/ ОСОБА_1

Слідчий суддя ОСОБА_1

13.01.2016

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення13.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу54956476
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/132/16-к

Ухвала від 13.01.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні