Ухвала
від 13.01.2016 по справі 552/134/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/134/16-к

Провадження № 1-кс/552/27/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.01.2016 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області майор поліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання обґрунтовує тим, що в провадженні СВ Київського відділення Октябрського відділу ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12015170010000335 від 02.10.2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.177 КК України.

В клопотанні вказувала на те, що до правоохоронних органів УМВС України в Полтавській області надійшла письмова заява від директора ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод» ОСОБА_4 про те, шо інженер з комплектування і постачання бюро матеріально-технічного постачання металів ВМТЗ ОСОБА_5 протягом 2014-2015 років використовував, всупереч інтересам ПАТ «ПТМЗ» свої повноваження з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств-постачальників заводу за просування останніх по тендендерних торгах. В результаті чого, підприємству було завдано матеріальний збиток на загальну суму 3703347,88 гривень.

Крім того, було встановлено, що в серпні-вересні на підприємстві АТ «Полтавський турбомеханічний завод» здійснювалася комплексна перевірка бізнес одиниці енергозапчастини за період з 2014 по перше півріччя 2015 року.

Так, 06.08.2015 року був укладений договір № 06-08/2015 з Полтавським бюро судово-економічної експертизи та аудиту. За результатами якого процес проведення закупівлі товарно-матеріальних цінностей по бізнес-одиниці ЕЗЧ за період з 01.01.2014 по 31.12.2014 року не відповідає вимогам чинного законодавства України та діючих на підприємстві АТ «Полтавський турбомеханічний завод» внутрішніх нормативних актів (регламентів, процедур, порядків). До кола осіб причетних до порушень чинного законодавства України та діючих на підприємстві АТ «Полтавський турбомеханічний завод» внутрішніх нормативних актів (регламентів, процедур, порядків) в тому числі пунктів посадових інструкцій відносяться інженер ВМТЗ ОСОБА_5 , начальник бюро ЗЕД ВМТЗ ОСОБА_6 , інженер ВМТЗ ОСОБА_7 , інженер ВМТЗ ОСОБА_8 , інженер ВМТЗ ОСОБА_9 , інженер ВМТЗ ОСОБА_10 , начальник ВМТЗ ОСОБА_11 , економіст по цінам ЕЧЗ ОСОБА_12 .. Розмір матеріальної шкоди була встановлена в загальній сумі 3878783,05 гривень, у тому числі по матеріально-відповідальним особам: ОСОБА_8 -460,00 гривень, ОСОБА_13 -12251,71 гривень, ОСОБА_6 -160235,64 гривень, ОСОБА_9 -2487,82 гривень, ОСОБА_5 -3703347,88 гривень, діями всіх інших осіб: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 матеріальних збитків підприємству не завдано.

Крім того, ОСОБА_5 впродовж 2014-2015 років від імені директора ПАТ «ПТМЗ» формував договори поставки ТМЦ на завод з тими постачальниками, які йому були вигідними, при цьому до вказаних договорів без відома керівництва та його погодження, за допомогою комп`ютерної робочої техніки, яка за ним була закріплена та за якою він працював під час виконання своїх посадових обов`язків, вносив дані контрагентів, які за його допомогою були визначені як переможці у тендерних процедурах, зазначав завищені ціни на продукцію, яка закуповувалася у вказаних представників підприємств-постачальників, і в подальшому, за допомогою комп`ютерної програми у договорах підробляв підпис від імені директора та вказані договори, як було вище зазначено, без відома керівництва використовував в подальшій фінансово-господарській діяльності. Після чого, з метою прикриття своїх злочинних дій, ОСОБА_5 за допомогою тієї ж комп`ютерної техніки виготовляв на своє ім`я довіреності на отримання постачаємої продукції від контрагентів та також їх використвував для втілення своїх злочинних намірів, направлявши на адресу постачальників. Вказані дій ОСОБА_5 були вигідні, оскільки він попередньо штучно завищував за домовленістю з постачальниками ціну на продукцію, а після того як вказаний товар поставлявся на завод, то відсоток у грошовому еквіваленті від даної угоди він отримував собі, як плату за надання таких послуг ( за просування контрагентів та продаж їхнього товару).

В ході досудового розслідування було встановлено, що постачальником товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод» в 2014-2015 роках було ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» ( код ЄДРПОУ 33378294, юридична адреса: м. Запоріжжя, вул. Бетховена, будинок 18, фактична адреса: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, будинок 3), директором якого був ОСОБА_14 .

Тому з метою повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, проведення технічної експертизи документів виникла необхідність здійснити вилучення оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та які в собі можуть містити ознаки підробки (печатки підприємства АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та підпису від імені директора), документів, що підтверджують взаємовідносини посадових осіб ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_15 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_15 та ОСОБА_14 , документів, що підтверджують перераховування ОСОБА_14 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» грошових коштів ОСОБА_5 , ОСОБА_15 , АТ «Полтавський турбомеханічний завод», зокрема: договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання передачі, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення, поставку товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод», податкові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморозрахунків, за період часу з 01.01.2014 по теперішній час, а також інші документи, в тому числі на електронних носіях, речі предмети, які можливо використати як докази та які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення у кримінальному провадженні і без цих документів неможливо іншим способом встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 просила клопотання задовольнити в повному обсязі.

Заслухавши слідчу ОСОБА_3 , дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

При цьому нормою ст.234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. 107,234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення проведення обшуку у приміщеннях за адресою: м. Запоріжжя, вул. Бетховена, будинок 18 за місцезнаходженням юридичної особи ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код за ЄДРПОУ 33378294), з метою відшукання і вилучення оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та які в собі можуть містити ознаки підробки (печатки підприємства АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та підпису від імені директора), документів, що підтверджують взаємовідносини посадових осіб ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_15 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_15 та ОСОБА_14 , документів, що підтверджують перераховування ОСОБА_14 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» грошових коштів ОСОБА_5 , ОСОБА_15 , АТ «Полтавський турбомеханічний завод», зокрема: договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання передачі, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення, поставку товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод», податкові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморозрахунків, за період часу з 01.01.2014 по теперішній час, а також інші документи, в тому числі на електронних носіях, речі предмети, які можливо використати як докази та які мають доказове значення в кримінальному провадженні.

Виконання ухвали доручити: старшому слідчому СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області майора поліції ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з моменту її винесення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу54956493
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/134/16-к

Ухвала від 13.01.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні