Ухвала
від 12.06.2014 по справі 757/14710/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14710/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

04.06.2014 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - банківських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з подальшим їх вилученням у Київській ФПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1

В судовому засіданні слідчий СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 посилався на те, що отримані відомості, що містяться у документах, до яких планується тимчасовий доступ, слідством будуть використані як докази у кримінальному провадженні для повного, всебічного й об`єктивного дослідження.

ФПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 , у володінні якого знаходиться інформація, про розгляд клопотання судом повідомлялося, про причини неприбуття суд не повідомило, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України його неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що в провадженні Генеральної прокуратури України знаходяться матеріали досудового розслідування за №42014000000000258 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.04.2014, за фактом розкрадання службовими особами ДП НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, чим спричинили збитки державі на суму понад 250 млн. гривень, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, внаслідок впливу вищих посадових осіб Держави та їх оточення, протягом 2010-2014 років керівниками ДП НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » спільно з керівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ПАТ КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ДП « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » вчинено розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у вказаних підконтрольних підприємств ДП НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за значно завищеними цінами.

Також, усупереч вимог зазначеного закону та нормативно-правових актів ДП НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в тому числі вимог документації з конкурсних торгів, службовими особами, зокрема тими на кого покладена організація проведення процедур закупівлі та оцінки пропозицій всіх учасників, у тому числі і у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), на відповідність кваліфікаційним вимогам замовника не проводилась. Одночасно з цим не перевірено наявність обладнання та матеріально-технічної бази вказаного підприємства, необхідної для виконання умов постачання, наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, наявність фінансової спроможності учасників тощо. Зазначене підтверджується в тому числі участю в конкурсах на закупівлю різнорідних груп товарів, робіт та послуг групою підприємств, які штучно створюють конкуренцію один одному.

Внаслідок зазначених порушень з боку службових осіб ДП НЕК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та її дочірніми підприємствами, стало можливим укладання договорів поставок з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за цінами, які значно вище ринкових.

Згідно листа Міністерства доходів і зборів України від 08.05.2014 встановлено, що відповідно до інформації Єдиного банку даних про платників податків юридичних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має розрахункові рахунки № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 у Київській ФПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_2 , що відкриті ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) 27.02.2012, 21.02.2013, 22.03.2013.

Відповідно до п.5 ст.162 Кримінального процесуального кодексу України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, разом з тим вважає, що на даній стадії кримінального провадження вилучення оригіналів документів є передчасним.

На підставі викладеного і керуючись Законом України «Про банки та банківську діяльність», ст.ст. 159, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України 2012 року, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів, тобто можливість ознайомитись та отримати належним чином завірені копії документів, які містять охоронювану законом таємницю - банківських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з подальшим їх вилученням у Київській ФПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

-копій паспортів засновників та службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які надані працівникам банку при відкритті рахунку;

-карток із зразками підписів керівників та відбитком печатки компанії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

-листів, заяв та інших документів наданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для відкриття рахунку;

-листів, заяв, доручень та інших документів, наданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку, платіжних доручень про перерахування коштів, тощо;

-виписок про рух грошових коштів по рахунках № НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 та іншим наявним рахункам, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з інформацією про точний час надходження, включаючи години, хвилини і секунди та перерахування грошових коштів по вказаним рахункам за період з часу відкриття рахунку по 12.06.2014 року; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), їх реєстраційних кодів за вказаний вище період;

-банківських виписок про видачу готівки та чеків за період з часу відкриття рахунків по 12.06.2014 року;

-договорів на встановлення системи «Банк-Клієнт»;

-виписок з номерами телефонів, з яких проходило з`єднання системи «Банк-Клієнт» з комп`ютера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з банком та датами проведення вказаних з`єднань, включаючи години та хвилини за вказаний період;

-договорів, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з часу відкриття рахунків по 12.06.2014 року;

-договорів, укладених на користь чи за дорученням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з часу відкриття рахунків по 12.06.2014 року, в тому числі договорів укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів;

-кредитних угод, тощо, що перебувають у Київській ФПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_2 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах провадження.

Примірник №2 наданий стороні кримінального провадження.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54958508
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/14710/14-к

Ухвала від 12.06.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 12.06.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні