Ухвала
від 21.10.2014 по справі 757/29915/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29915/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

17.10.2014 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

У судовому засіданні старший слідчий в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 посилався на те, що іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, неможливо. Також просив розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться зазначені в клопотанні документи з огляду на те, що у слідства наявні підстави вважати, що існує загроза знищення чи зміни цих документів

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володіння якої знаходяться зазначені в клопотанні документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12014000000000212 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.05.2014 за фактами умисного ухилення від сплати податків і зборів, вчиненого службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за ч. 2 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж часу з листопада 2010 року по січень 2012 року на митну територію України з Туреччини та Китаю від імені іноземних фірм ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , 369, ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ) та ІНФОРМАЦІЯ_8 (Suite 1,78 АДРЕСА_2 ) на адресу підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надходили товари: тканина та текстильні вироби, які доставлялись на митний пост ІНФОРМАЦІЯ_11 . Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » з метою ухилення від сплати податків (мінімізації податкових зобов`язань) для здійснення митного оформлення надавали працівникам митниці підроблені офіційні документи: вантажні митні декларації з доданими до них пакувальними листами та рахунками-фактурами (Invoice), які містили неправдиві дані про ціну товару та код товару за Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності. В результаті цього при розмитненні товарів занижувались суми митних платежів, які підлягали сплаті до бюджету. Внаслідок цих дій службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не сплачено до бюджету ввізного мита та ПДВ на загальну суму 26 202 564 грн.

Як вбачається зі змісту ч. 1 ст. 159 КПК України 2012 р. тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.7 зазначеної статті слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення зазначеного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України 2012 року, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів з можливістю отримання належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме: документів, які стали підставою для митного оформлення вантажу, що надійде на адресу ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме: вантажно-митних декларацій з доданими до них пакувальними листами та рахунки-фактури (Invoice), товарно-супровідних документів, договорів купівлі-продажу товару, договорів поруки, технічної документації на вантаж, запитів щодо визначення митної вартості товарів, рішень, протоколів про визначення митної вартості товару, дорожних відомостей, квитанцій (актів) про прийняття вантажів, декларацій постачальника про відповідність, сертифікатів якості та походження товарів, актів про проведення митного огляду товарів, платіжних доручень, комерційних рахунків-фактур, висновків державних органів влади про відповідність товару вимогам чинних нормативно-правових актів України, інших документів до вантажно-митної декларації на вказаний товар тощо, а також комп`ютерної техніки, магнітних, електронних, лазерних та інших носів інформації (документів), які містять відомості щодо поставки (ввезення) та митного оформлення зазначеного вантажу, поставленого (ввезеного) на територію України з його митним оформленням у митних постах ІНФОРМАЦІЯ_1 в період часу з 20.10.2014 по 20.11.2014.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах провадження.

Примірник №2 наданий стороні кримінального провадження.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.10.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/29915/14-к

Ухвала від 21.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

Ухвала від 21.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні