Ухвала
від 31.12.2015 по справі 127/28841/15-ц
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/28841/15-ц

Провадження № 2-н/127/1295/15

УХВАЛА

31 грудня 2015 року м. Вінниця

Cуддя Вінницького міського суду Вінницької області Сичук М.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати з Державного підприємства Центр державного земельного кадастру в особі Виробничої філії "Вінницька картографічна фабрика", -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з стягнення з Державного підприємства Центр державного земельного кадастру в особі Виробничої філії Вінницька картографічна фабрика нарахованої, але не виплаченої заробітної плати в розмірі 2145 гривень 74 копійки, зобов'язання розрахувати та виплатити суму компенсації за затримку заробітної плати на залишок невиплаченого боргу в сумі 2145 гривень 74 копійки.

Відповідно до ст. 96 ч. 1 п. 3 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати.

Згідно ч.3ст.100 ЦПК України, суддя відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу у разі, якщо заявлено вимогу, не передбачену ст. 96 ЦПК України (п. 1), якщо із заяви і поданих документів вбачається спір про право (п. 2 ч. 3 ст. 100ЦПКУ).

Згідно ч. 5 ст. 100 ЦПК України, уразі якщо в заяві про видачу судового наказу містяться вимоги, частина з яких не підлягає розгляду в порядку наказного провадження, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу лише в частині цих вимог. У разі якщо заявлені вимоги між собою взаємопов'язані і окремий їх розгляд неможливий, то суд відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу.

Крім того, відповідно до п. 12 Постанови №14 пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23.12.2011 року, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати (пункт 1 частини першої статті 96 ЦПК), судовий наказ може бути видано не лише на суму заборгованості із заробітної плати, а й на суму компенсації за порушення строків її виплати, оскільки вона входить до структури заробітної плати (Закон України від 24 березня 1995 року N 108/95-ВР "Про оплату праці",Закон України від 19 жовтня 2000 року N 2050-III "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати"). До заяви має бути додано докази перебування заявника у трудових відносинах із боржником, а підтвердженням суми, яка стягується, може бути будь-який належно оформлений документ, що вказує на розмір нарахованої заробітної плати та компенсації за порушення строків її виплати, зокрема, довідка бухгалтерії боржника, розрахунковий лист чи копія платіжної відомості тощо. Не допускається розгляд вимог про стягнення заробітної плати у разі наявності спору щодо розміру заборгованості чи права на її отримання.

Так, заявником на підтвердження безспірності вимог щодо стягнення компенсацію за час затримки нарахованої, але не виплаченої заробітної плати не надано належно оформленого документу, що вказує на розмір нарахованої заробітної плати, зокрема, довідки бухгалтерії боржника, розрахунковий лист чи копії платіжної відомості за зазначений заявником період, тощо.

Тому суд вбачає в цій частині спір про право та вважає, що немає підстав для видачі судового наказу, що не порушує прав заявника і не позбавляє його права на пред'явлення позову до суду в порядку позовного провадження.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне відмовити у прийнятті заяви про видачу судового наказу.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 96, 100 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити наказне провадження у справі № 127/28841/15-ц за заявою ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати з Державного підприємства Центр державного земельного кадастру в особі Виробничої філії "Вінницька картографічна фабрика".

Відмовити у прийнятті заяви ОСОБА_1 в частині вимоги про зобов'язання Державного підприємства Центр державного земельного кадастру в особі Виробничої філії Вінницька картографічна фабрика нарахувати і виплатити компенсацію за час затримки нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Роз'яснити заявнику, що він може звернутись з позовом про стягнення компенсації за час затримки нарахованої, але не виплаченої заробітної плати в загальному порядку відповідно до ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали через Вінницький міський суд Вінницької області до апеляційного суду Вінницької області.

Суддя

Дата ухвалення рішення31.12.2015
Оприлюднено19.01.2016
Номер документу54969264
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/28841/15-ц

Ухвала від 10.11.2016

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 30.09.2016

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Судовий наказ від 31.12.2015

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 31.12.2015

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні