Ухвала
від 30.10.2014 по справі 757/31494/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31494/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

30.10.2014 слідчий ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, погодженим процесуальним керівником прокурором 2-відділу процесуального керівництва Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку нежитлових приміщеннях Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі (ідентифікаційний код 38467053), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Янтарна, 12.

За змістом та матеріалами клопотання, четвертим слідчим відділом управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження №12013110000001049 за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, привласнення та розтрати чужого майна в особливо великих розмірах, підроблення документів, використання підроблених документів та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 1, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України.

Встановлено, що посадові особи Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської обласної державної адміністрації, Києво-Святошинської районної Державної адміністрації Київської області, Державного агентства земельних ресурсів України, державного підприємства «Науково-дослідний виробничий агрокомбінат Пуща-Водиця», ТОВ «СВ.Землі» зловживаючи владою та службовим становищем,умисно, з корисливих мотивів, в своїх інтересах та інтересах третіх осіб, в порушення чинного законодавства у період з 2010 по 2013 роки вилучили з постійного користування ДП «НДВА Пуща-Водиця» земельні ділянки приблизною площею 950 га, більшу частину з яких передали у приватну власність «підставним» особам, а у подальшому розпорядились зазначеними земельними ділянками за власним розсудом.

Таким чином, слідчий вказує, що в нежитлових приміщеннях Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі, які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Янтарна, 12 знаходяться речі та документи, які необхідно відшукати та вилучити з метою використання їх як доказ у кримінальному провадженні, а саме: посадові обов`язки службових осіб Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі (керівника, його заступників) за період з 2013 року по теперішній час; проекти землеустрою щодо відведення у власність фізичним та юридичним особам земельних ділянок які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та вибули із державної власності; накази Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, їх затвердження та передачу земельних ділянок, які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця», у власність фізичним особам та користування юридичним особам, внаслідок припинення права постійного користування земельними ділянками ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; заяви, паспорти (копії паспортів), ідентифікаційні коди осіб, яким були передані у власність земельні ділянки які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та були відчужені із державної власності у період з 2013 року по теперішній час, або підлягають відчуженню; схеми (копії схем) виділення земельних ділянок ДП «НДВА «Пуща-Водиця» у власність особам у період з 2006 року по теперішній час; клопотання про затвердження проектів землеустрою; реєстраційно-контрольні картки; поземельні книги на земельні ділянки, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; чорнові записи, журнали та нотатки, на яких зафіксовані докази злочинної діяльності щодо виділення у власність земельних ділянок, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, мобільні телефони, sim-картки, на яких зберігаються докази злочинної діяльності щодо незаконного виділення у власність земельних ділянок, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця» у період з 2006 року по теперішній час.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, з викладених в ньому підстав, просив клопотання задовольнити.

Вислухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, яким обґрунтовується клопотання, вважаю наявними підстави для задоволення клопотання.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зі змісту та матеріалів клопотання, метою зазначеного обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення ймовірного злочину, відшукання знарядь кримінальних правопорушень та майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

За матеріалами клопотання, підставою для звернення з клопотанням стали докази, отримані під час розслідування кримінального провадження.

Таким чином, оцінюючи вищевказані обставини та матеріали клопотання в їх сукупності, вважаю наявними у поданих матеріалах достатні підстави, передбачені ч.5 ст. 234 КПК України, для проведення обшуку.

Вважаю виправданим обмеження прав власника житла чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

За матеріалами клопотання, встановлено, що Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі, які розташоване за адресою: м. Київ, вул. Янтарна, 12

Керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в особливо важливих справах четвертого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 на проведення обшуку внежитлових приміщеннях Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі (ідентифікаційний код 38467053), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Янтарна, 12, з метою відшукати та вилучити: посадові обов`язки службових осіб Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі (керівника, його заступників) за період з 2013 року по теперішній час; проекти землеустрою щодо відведення у власність фізичним та юридичним особам земельних ділянок які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та вибули із державної власності; накази Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, їх затвердження та передачу земельних ділянок, які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця», у власність фізичним особам та користування юридичним особам, внаслідок припинення права постійного користування земельними ділянками ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; заяви, паспорти (копії паспортів), ідентифікаційні коди осіб, яким були передані у власність земельні ділянки які перебували у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та були відчужені із державної власності у період з 2013 року по 30.10.2014, або підлягають відчуженню; схеми (копії схем) виділення земельних ділянок ДП «НДВА «Пуща-Водиця» у власність особам у період з 2006 року по 30.10.2014; клопотання про затвердження проектів землеустрою; реєстраційно-контрольні картки; поземельні книги на земельні ділянки, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; чорнові записи, журнали та нотатки, на яких зафіксовані докази злочинної діяльності щодо виділення у власність земельних ділянок, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця»; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, мобільні телефони, sim-картки, на яких зберігаються докази злочинної діяльності щодо незаконного виділення у власність земельних ділянок, які належали ДП «НДВА «Пуща-Водиця» у період з 2006 року по 30.10.2014.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дняпостановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник 1 в матеріалах судового провадження №757/31494/14-к

Примірник 2 слідчому в особливо важливих справах четвертого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54976827
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/31494/14-к

Ухвала від 30.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні