Ухвала
від 12.01.2016 по справі 908/3862/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/46/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

12.01.2016 Справа № 908/3862/14

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М., за участю секретаря Ракович С.І., представники:

від кредитора ПАТ АКБ «Львів» : ОСОБА_1, довіреність № 11/15 від 16.02.2015;

ліквідатор: арбітражний керуючий ОСОБА_2 (на підставі постанови суду від 14.05.2015).

від інших кредиторів: не з'явились.

розглянувши поданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс у справі № 908/3862/14 та матеріали справи,

Кредитори:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛКО Україна» (01135, м. Київ, вул. Андрущенка, 4-г; ідент. код - 32856918; скорочено - ТОВ «ТЕЛКО Україна» );

2. Публічне акціонерне товариство Акціонерно-комерційний банк «ЛЬВІВ» (79008, м. Львів, вул. Сербська, 1; ідент. код - 09801546; скорочено - ПАТ АКБ «ЛЬВІВ» );

3. Товариство з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ДРІМ ФІНАНС» (49020, м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 1; ідент. код - 38113275);

4. Публічне акціонерне товариство Банк «КОНТРАКТ» (04071, м. Київ, вул.. Воздвиженська, буд. 58, ідент. Код - 19361746);

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОДІНТОРГ» (83000, м. Донецьк, вул. Артема, 138; ідент. код - 30265427; скорочено - ТОВ «ПРОДІНТОРГ» );

про визнання банкрутом,

ліквідатор - арбітражний керуючий ОСОБА_2,

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 14.05.2015 у справі № 908/3862/15 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОДІНТОРГ» , відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2; зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру, за результатами проведеної роботи подати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

15.05.2015 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оприлюднене повідомлення № 18024 про визнання ТОВ «ПРОДІНТОРГ» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

21.12.2015 ліквідатором подано на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 23.12.2015 призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора на 12.01.2016.

В судовому засіданні 12.01.2016 ліквідатор доповів про проведену роботу в ліквідаційній процедурі, просить затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, банкрута ліквідувати, провадження у справі припинити.

До судового засідання від кредитора ТОВ „ТЕЛКО Україна» до господарського суду Запорізької області надійшло клопотання, в якому кредитор вказує про неможливість прибуття представника в судове засідання 12.01.2016, та просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута без участі представника кредитора.

Заява ТОВ „ТЕЛКО Україна» приймається та задовольняється судом.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора ПАТ АКБ «Львів» не заперечив проти затвердження звіту ліквідатора.

Розглянувши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з огляду на таке.

Відповідно до частини четвертої статті 40 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі - Закон про банкрутство) у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) учасників ліквідаційної процедури та здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Статтею 41 Закону про банкрутство передбачено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Виходячи з приписів статей 42-44 Закону про банкрутство після проведення інвентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор формує ліквідаційну масу та розпочинає продаж майна банкрута через аукціон або продаж безпосередньо юридичній або фізичній особі.

Отже, ліквідатор в ліквідаційній процедурі вживає заходів щодо виявлення майна (активів) банкрута та формування ліквідаційної маси, організовує продаж майна та вчиняє інші дії відповідно до Закону про банкрутство.

Згідно із частиною першою статті 46 Закону про банкрутство після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Про час і місце судового засідання, у якому має розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та членів комітету кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Відповідно до частини другої статті 46 Закону про банкрутство якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Разом з тим, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна (ч. 3 ст. 46 Закону про банкрутство).

Як свідчать матеріали справи, за час розгляду справи про банкрутство боржника за заявою ініціюючого кредитора - ТОВ «ТЕЛКО Україна» , з вимогами до боржника також звернулись Публічне акціонерне товариство Акціонерно-комерційний банк «ЛЬВІВ» (скорочено - ПАТ АКБ «ЛЬВІВ» ), Товариство з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ДРІМ ФІНАНС» (скорочено - ТОВ „ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ДРІМ ФІНАНС» ) та Публічне акціонерне товариство Банк «КОНТРАКТ» (скорочено - ПАТ Банк „КОНТРАКТ» ).

Ліквідатором до реєстру вимог кредиторів станом на 17.12.2015 включено вимоги ініціюючого кредитора ТОВ «ТЕЛКО Україна» в загальній сумі 3 422 024,17 грн., з яких: 3 023 765,70 грн. - ІV черга задоволення, 398 258,47 грн. - VІ черга задоволення; вимоги ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» в загальній сумі ( разом із вимогами, забезпеченими заставою майна) - 27 534 054,16 грн., з яких: 1218,00 грн. - І черга задоволення, 4 576 166,43 грн. - ІV черга задоволення, 433 296,80 грн. - VІ черга задоволення, окремо внесені до реєстру вимоги, забезпечені заставою майна боржника - у сумі 22523372,93грн.; вимоги ПАТ Банк „КОНТРАКТ» в загальній сумі 5255980,00грнн. - VІ черга задоволення, та вимоги ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ ДФС у Донецькій області в загальній сумі 1251,15 грн. - VІ черга задоволення.

Кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ДРІМ ФІНАНС» господарським судом не визнані (постанова Донецького апеляційного господарського суду від 30.06.2015 у даній справі).

З метою погашення вимог кредитора, забезпечених заставою, ліквідатором було проведено незалежну оцінку майна боржника (обладнання), що перебуває в заставі у ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» ; за результатами оцінки 29.07.2015 складено звіт про його незалежну оцінку. За результатами проведеної незалежної оцінки обладнання, вартість заставного майна боржника була визначена у розмірі 20 874 316,00 грн.

Вказаний розмір вартості обладнання суд вважає розумним, не заниженим, об'єктивно визначеним.

Кредитор ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» проти визначення такого розміру вартості заставного обладнання боржника не заперечив, із визначеною в результаті незалежної оцінки вартістю заставного обладнання погодився.

18.09.2015 між кредитором ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» (заставодержателем по договору) та боржником в особі ліквідатора (заставодавця по договору) був укладений договір задоволення вимог заставодержателя, посвідчений приватним нотаріусом ОСОБА_3 за реєстровим номером 2369 (надалі - договір).

За умовами п. 2.2 договору вартість заставного майна становить 20 874 316,00 грн. без ПДВ,

Згідно з п. 3.1 договору, право власності на заставне майно виникає у заставодержателя в день підписання договору.

В п. 3.2 договору сторони передбачили, що підписанням цього договору сторони домовляються, що набуття заставодержателем права власності на заставне майно відбувається в рахунок погашення наявної заборгованості за генеральним договором кредитної лінії № 80 від 09.11.2011 року та додатків до нього у розмірі 20 874 316,00 грн. без ПДВ.

Отже, вимоги заставного кредитора ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» в ліквідаційній процедури частково погашені, а саме, у розмірі 20 874 316,00 грн., шляхом передачі у власність заставного кредитора заставного майна відповідно до договору застави.

Внаслідок часткового погашення вимог вказаного кредитора непогашеними залишились вимоги ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» у сумі 5659738,16, в тому числі вимоги, забезпечені заставою, у розмірі 1 649 056,93 грн.

Вимоги інших кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, залишились непогашеними у зв'язку із відсутністю майна боржника.

В процесі ліквідації банкрута інших майнових активів боржника (крім майна, що перебувало у заставі ПАТ АКБ „ЛЬВІВ» ), за рахунок яких можливе погашення кредиторських вимог, ліквідатором не виявлено.

Відсутність у банкрута майна підтверджується відповідними довідками органів реєстрації речових прав на майно, які містяться в матеріалах справи, та ліквідаційним балансом банкрута, доданим до звіту.

Зокрема, згідно з довідками органів реєстрації речових прав на майно за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів, повітряних суден, водних суден, сільськогосподарської техніки, технологічних транспортних засобів тощо), ані нерухомого майна (земельних ділянок, приміщень, будівель тощо).

Згідно з довідками ПАТ «КРЕДОБАНК» (вих. № 133-27259 від 10.08.2015), ПАТ „АСТРА БАНК» (вих. 01/1-11443 від 17.08.2015), ПАТ „Всеукраїнський акціонерний банк» (вих. № 13/2-798-Бт від 12.10.2015), ПАТ Банк „Контракт» (вих. № 63/ГОУ/12-3504 від 12.08.2015) рахунки банкрута закриті.

Отже, за результатами пошуку ліквідатором майна у банкрута не виявлено майнових активів та грошових коштів, за рахунок яких можливо погасити кредиторську заборгованість.

Всі здійснені ліквідатором запити, отримані відповіді та інші документи, що стосуються ліквідаційної процедури, досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Звіт ліквідатора за підсумками ліквідаційної процедури схвалений комітетом кредиторів, про що свідчить протокол зборів комітету кредиторів № 9 від 17.12.2015.

Слід зазначити, що за підсумками ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, внаслідок вжитих ліквідатором заходів доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом шостим частини першої статті 83 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до частини п'ятої статті 45 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 7, 40, 45, 46, 83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. ст. 4 1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута у справі №908/3862/14 затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОДІНТОРГ» (83000, м. Донецьк, вул. Артема, 138; ідент. код - 30265427; скорочено - ТОВ «ПРОДІНТОРГ» ) ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Копії ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); кредиторам; Управлінню державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (84313, Донецька область, м. Краматорськ, бульвар Машинобудівників, буд. 32); Головному управлінню статистики у Донецькій області (84500, Донецька область, м. Артемівськ, вул. 60 років утворення СРСР, буд. 7); Головному територіальному управлінню юстиції у Донецькій області (державному органу з питань банкрутства: 84313, Донецька область, м. Краматорськ, бульвар Машинобудівників, буд. 32).

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення12.01.2016
Оприлюднено19.01.2016
Номер документу54982217
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/3862/14

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 23.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 15.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 21.01.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 16.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 28.11.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні