Ухвала
від 11.03.2013 по справі 757/4993/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4993/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Мельник А.В., при секретарі Борисенко А.В., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Никоненко В.С. , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Никоненко В.С., про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

11 березня 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Мельника А.В. надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить про надання тимчасового доступу та можливості вилучення документів, а саме юридичної справи та податкової звітності ТОВ ЮНА-ТРЕЙД ЄДРПОУ 38256535, які знаходяться у володінні ДПІ у Вишгородському районні Київська області за адресою: Київська область, м. Вишгород, пл. Шевченка, 1-а.

В обґрунтування клопотання зазначає, що невстановлені слідством особи, маючи на меті здійснювати незаконну діяльність під прикриттям, яка полягатиме в сприянні ухилення від сплати податків, конвертації безготівкових коштів у готівку, здійснили 07.06.2012 реєстрацію в Вишгородській районній державній адміністрації Київської області ТОВ Юна-Трейд ЄДРПОУ 38256535. В подальшому 07.07.2012 невстановлені особи зареєстрували ТОВ Юна-Трейд ЄДРПОУ 38256535 в ДПІ у Вишгородському районі Київської області ДПС як платника ПДВ та 10.07.2012 отримали свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ. В період часу з 04.09.2012 по 06.09.2012 невстановлені особи на підставі фіктивних фінансово-господарських документів, здійснили конвертацію безготівкових коштів у готівку в сумі 3 810 700 гривень, які були перераховані з рахунку ТОВ Творець ЄДРПОУ 32426729 на рахунок ТОВ Юна-Трейд .

Зазначені обставини, які свідчать про вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, самостійно виявлені слідчим у ході розслідування кримінального провадження № 12012110000000331 за підозрою ОСОБА_2 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України.

Враховуючи обставини учиненого злочину у слідства є достатньо підстав вважати, що ТОВ Юна-Трейд ЄДРПОУ 38256535 та його печатка використовується невідомими особами для складання фіктивних фінансово-господарських, бухгалтерських, податкових документів та мінімізації податкових зобов'язань різних суб'єктів підприємницької діяльності.

З метою установлення всіх обставин вчиненого злочину та причетних до нього осіб, а також перевірки діяльності ТОВ Юна-Трейд , необхідно отримати відомості щодо виду діяльності товариства, реквізитів, керівників та засновників, встановити його контрагентів, яку податкову звітність подавало товариство, чи здійснювались податкові перевірки, чи накладались штрафні санкцій, чи звільнялось ТОВ Юна-Трейд від оподаткування, чи отримували відшкодування ПДВ за весь період діяльності.

Вказані відомості містяться в юридичній справі та документах податкової звітності ТОВ ЮНА-ТРЕЙД ЄДРПОУ 38256535, яке згідно свідоцтва № 200056552 про реєстрацію платника податку на додану вартість взято на облік в ДПІ у Вишгородському районі Київської області ДПС України, що розташоване за адресою: Київська область, м. Вишгород, пл. Шевченка, 1-а.

Документи, що містяться в юридичній справі та документи податкової звітності ТОВ ЮНА-ТРЕЙД ЄДРПОУ 38256535, можуть бути доказами у даному кримінальному провадженні, містити відомості щодо винних осіб та свідчити про вчинення ряду інших злочинів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, які на даний час перебувають у володінні ДПІ у Вишгородському районі Київської області ДПС України за адресою: Київська область, м. Вишгород, пл. Шевченка, 1-а, можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та бути використані як докази, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів юридичної справи, документів податкової звітності та перевірок ТОВ ЮНА-ТРЕЙД ЄДРПОУ 38256535 та можливість їх вилучити.

Вилучення зазначених документів необхідне для проведення їх огляду, почеркознавчого та технічного дослідження. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається встановити за допомогою цих документів.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, дослідивши додані до клопотання матеріали дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання з викладених в ньому підстав, оскільки наявні достатні підстави вважати, що документи про доступ до яких та вилучення яких заявлене клопотання, мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні та мають доказове значення, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів, з можливістю їх подальшого вилучення.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України , слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Никоненко В.С. на тимчасовий доступ та вилучення юридичної справи та податкової звітності ТОВ ЮНА-ТРЕЙД ЄДРПОУ 38256535, які знаходяться у володінні ДПІ у Вишгородському районні Київська області за адресою: Київська область, м. Вишгород, пл. Шевченка, 1-а.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя А.В.Мельник

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.03.2013
Оприлюднено16.01.2016
Номер документу54991467
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/4993/13-к

Ухвала від 11.03.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні