Ухвала
від 23.04.2013 по справі 757/8713/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8713/13-к

Примірник №___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Мельник А.В., при секретарі Нєстєровій О.В., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Рєзнік В.В., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Рєзнік В.В про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Мельника А.В. надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить:

Надати членам слідчої групи в кримінальному провадженні № 12013000000000310 від 12.04.2013 (Рєзніку Володимирову Володимировичу, Розколодьку Івану Володимировичу, Глазунову Едуарду Олександровичу, Ільїну Артему Леонідовичу) тимчасовий доступ до всіх документів реєстраційної справи ПП Валуйське (код ЄДРПОУ 35239669), тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) у Виконавчому комітеті Луганської міської ради за адресою: м. Луганськ, вулиця Коцюбинського, 14.

В обґрунтування клопотання зазначає:

12.04.2013 розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12013000000000310, внесеному до ЄРДР за ознаками ч. 2 ст.205 КК України, за фактом фіктивного підприємства з метою прикриття незаконної діяльності, що спричинило велику матеріальну шкоду державі.

В період з 2012 по березень 2013 року невстановлені особи здійснили державну реєстрацію і придбання зареєстрованих на території міста Києва ряду суб'єктів підприємницької діяльності, а саме: ТОВ "Тефіда інвест", ТОВ "Негоціянт", ТОВ "Торгцентр СВ", ТОВ "Юкса Компані", ТОВ "БАТ Трейд груп", ТОВ "Актіф ілеті Україна", ТОВ "Хронос інвест", ТОВ "Торгпромтрейд", ТОВ "ТК "Техно-Трейд", ТОВ "Утекс Україна",ТОВ "Девкалоін інвест", ТОВ "Меркурій - 2007", ТОВ Тілайн , ТОВ Дюполь Системс , ТОВ МВ Консалтінг , ТОВ Еліре , ТОВ Стейдпрод , ТОВ Нацпромторг , ТОВ Агротехпостач , ТОВ Віта Трейд Юніон , ТОВ БК Плацдарм , ПП Валуйське та інші. Зазначені суб'єкти підприємницької діяльності були створені і придбані з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності: ПП Трансбуд , ТОВ Трансбуд-2 , ЗАТ Трансбуд-3 , ДП ТБС , ТОВ ВКФ Колосс , ТОВ Дар-Ко , ТОВ ТБС-ХХІ , ТОВ ТБС інвест , ТПосліе чего ТОВ Колосс-ХХІ , ТОВ Колосс-інвест , Філія ТОВ ВКФ Колосс та Філія ТОВ Трансбуд-2 Добриня , для забезпечення формування суб'єктам підприємницької діяльності сумнівного податкового кредиту та здійснення діяльності щодо переведення безготівкових коштів у готівку, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі.

Відповідно до офіційного сайту Державного підприємства Інформаційно-ресурсний центр http://irc.gov.ua реєстраційна справа

ПП Валуйське (код ЄДРПОУ 35239669) знаходиться у Виконавчому комітеті Луганської міської ради.

Матеріали зазначеної реєстраційної справи мають значення для даного кримінального провадження. Так, вони містять відомості про засновників та керівників ПП Валуйське (код ЄДРПОУ 35239669), документи із вільними зразками підписів цих осіб, які необхідні для проведення відповідних експертиз, відомості щодо юридичного та фактичного розташування вказаного підприємства.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ПП Валуйське (код ЄДРПОУ 35239669), які перебувають в розпорядженні Виконавчого комітету Луганської міської ради. та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку), просить клопотання задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, дослідивши додані до клопотання матеріали, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання, оскільки наявні достатні підстави вважати, що речі і документи, про доступ до яких та вилучення яких заявлено клопотання, мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні та мають доказове значення, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів, з можливістю їх вилучення з підстав зазначених у клопотанні.

Оскільки стороною кримінального провадження не надано підтвердження участі Глазунову Едуарду Олександровичу, Ільїну Артему Леонідовичу у здійсненні кримінального провадження, клопотання підлягає частковому задоволенню в частині надання тимчасового доступу старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Рєзніку Володимирову Володимировичу, слідчому слідчого відділу Соломянського РУ ГУ МВС України в м. Києві Розколодьку Івану Володимировичу

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України , слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Рєзніку Володимирову Володимировичу, слідчому слідчого відділу Соломянського РУ ГУ МВС України в м. Києві Розколодьку Івану Володимировичу

тимчасовий доступ до всіх документів реєстраційної справи ПП Валуйське (код ЄДРПОУ 35239669), тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) у Виконавчому комітеті Луганської міської ради за адресою: м. Луганськ, вулиця Коцюбинського, 14.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва.

Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Апеляційне оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя А.В.Мельник

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах справи №757/8713/13-к.

Примірник №2 наданий старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Рєзніку

В.В.

Слідчий суддя А.В.Мельник

Дата ухвалення рішення23.04.2013
Оприлюднено18.01.2016
Номер документу54991535
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —757/8713/13-к

Ухвала від 23.04.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні