Ухвала
від 24.05.2013 по справі 757/10901/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10901/13-к

Примірник №___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 травня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Мельник А.В., при секретарі Борисенко А.В., за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України Кобзаренко М.Ю.. розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України Кінаша О.Л. про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Мельника А.В. надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить:

Надати тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ Ріторно (код ЄДРПОУ 37265858) по відносинам з ТОВ Оптукрпром-ВР (код ЄДРПОУ 36517589), ТОВ Метсобстар-ХК (код ЄДРПОУ 37250616) та ПП ЛОА ТОРГ (код ЄДРПОУ 38063266), з можливістю її вилучення, які знаходиться у володінні даного підприємства, а саме:

Оригіналів договорів ТОВ Ріторно з ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК та ПП ЛОА ТОРГ , з додатками та перепискою по ним;

Оригіналів документів ТОВ Ріторно , які підтверджують придбання товарів та послуг у ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК та ПП ЛОА ТОРГ ;

Оригіналів документів ТОВ Ріторно по придбанню, продуктів харчування та які засвідчують їх якість, безпеку, дату та місце виготовлення;

Оригіналів документів фінансової та податкової звітності ТОВ Ріторно ;

Актів приймання-передачі товарів (наданих послуг);

Оригіналів документів про працевлаштування та виплати заробітної плати працівникам ТОВ Ріторно ;

Журналів реєстрації вхідної, вихідної кореспонденції, наказів та довідок ТОВ Ріторно ;

Наказів та довідок та інших документів ТОВ Ріторно , які матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Виконання вказаної ухвали доручити старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Кінашу О.Л., слідчим слідчої групи ГСУ МВС України Уколову А.П. і Кобзаренку М.Ю. та старшому оперуповноваженому в ОВС Департаменту ДСБЕЗ МВС України Ільїну А.Л. і головному оперуповноваженому інспектору Департаменту ДСБЕЗ МВС України Пустовіту І.М.

Розглянути у відповідності до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України дане клопотання без виклику представника ТОВ Ріторно , у зв'язку із тим, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних документів товариства.

В обґрунтування клопотання зазначає:

Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12013000000000246 від 26.02.2013 за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

20.02.2013 до Міністерства внутрішніх справ України із заявою про вчинення злочину звернулась громадська організація Комітет з питань корупції , яка повідомила про завишення вартості послуг харчування особового складу військових частин Збройних Сил України підприємствами ТОВ Оптукрпром-ВР (код ЄДРПОУ 36517589), ТОВ Метсобстар-ХК (код ЄДРПОУ 37250616), ТОВ Провідна продовольча компанія ЗС (код ЄДРПОУ 36470517), що потягло за собою спричинення Міністерству оборони України матеріальних збитків.

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку 2012 року Міністерством оборони України проведено процедуру закупівлі послуг громадського харчування (харчування, забезпечення продуктами харчування особового складу військових частин та військових навчальних закладів Збройних Сил України, інших осіб, які згідно з законодавством мають право на забезпечення харчуванням у стаціонарних та польових умовах та годування штатних тварин) на 2012 рік.

При цьому ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК , ТОВ Провідна продовольча компанія ЗС у порушенні пункту 2.3 договорів укладених з Міністерством оборони України у 2012 році про закупівлю послуг громадського харчування (харчування, забезпечення продуктами харчування особового складу військових частин та військових навчальних закладів Збройних Сил України, інших осіб, які згідно з законодавством мають право на забезпечення харчуванням у стаціонарних та польових умовах та годування штатних тварин), здійснювали заміну продуктів харчування та використовували при приготуванні страв продукти харчування не вітчизняного виробництва, чим спричинили державі матеріальні збитки. Указане підтверджується показами свідків та іншими матеріалами кримінального провадження.

Одним з основних постачальників товарів (послуг) ТОВ Оптукрпром-ВР та ТОВ Метсобстар-ХК було ТОВ Ріторно (код ЄДРПОУ 37265858). В свою чергу одним з основних постачальників товарів (послуг) ТОВ Ріторно було ПП ЛОА ТОРГ (код ЄДРПОУ 38063266).

ТОВ Ріторно (код ЄДРПОУ 37265858) зареєстровано 26 серпня 2010 року за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, Жовтневий район, вул. 40 років Радянської України, 45-Б.

Також було встановлено, що у володінні ТОВ Ріторно знаходяться фінансово-господарські документи, по відносинам з ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК та ПП ЛОА ТОРГ .

Виходячи з наведеного, беручи до уваги, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ Ріторно , з подальшою можливістю її вилучення, просить клопотання задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, дослідивши додані до клопотання матеріали, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання, оскільки наявні достатні підстави вважати, що документи, про доступ до яких та вилучення яких заявлено клопотання, мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні та мають доказове значення, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів, з можливістю їх вилучення з підстав зазначених у клопотанні.

Оскільки слідчим не надано даних про те, що старший оперуповноважений в ОВС Департаменту ДСБЕЗ МВС України Ільїн А.Л. і головний оперуповноважений інспектор Департаменту ДСБЕЗ МВС України Пустовіт І.М., включені до складу слідчої групи яка розслідує вказане кримінальне провадження зазначеним особам не може бути надано доступ до документів, а тому клопотання підлягає частковому задоволенню

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України , слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Кінашу Олександру Леонідовичу, слідчим слідчої групи ГСУ МВС України Уколову Антону Павловичу і Кобзаренку Максиму Юрійовичу

тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ Ріторно (код ЄДРПОУ 37265858) по відносинам з ТОВ Оптукрпром-ВР (код ЄДРПОУ 36517589), ТОВ Метсобстар-ХК (код ЄДРПОУ 37250616) та ПП ЛОА ТОРГ (код ЄДРПОУ 38063266), з можливістю її вилучення, які знаходиться у володінні даного підприємства, а саме:

Оригіналів договорів ТОВ Ріторно з ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК та ПП ЛОА ТОРГ , з додатками та перепискою по ним;

Оригіналів документів ТОВ Ріторно , які підтверджують придбання товарів та послуг у ТОВ Оптукрпром-ВР , ТОВ Метсобстар-ХК та ПП ЛОА ТОРГ ;

Оригіналів документів ТОВ Ріторно по придбанню, продуктів харчування та які засвідчують їх якість, безпеку, дату та місце виготовлення;

Оригіналів документів фінансової та податкової звітності ТОВ Ріторно ;

Актів приймання-передачі товарів (наданих послуг);

Оригіналів документів про працевлаштування та виплати заробітної плати працівникам ТОВ Ріторно ;

Журналів реєстрації вхідної, вихідної кореспонденції, наказів та довідок ТОВ Ріторно ;

Наказів та довідок та інших документів ТОВ Ріторно , які матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя А.В.Мельник

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах справи №757/10901/13-к.

Примірник №2 наданий слідчому слідчої групи ГСУ МВС України Кобзаренко М.Ю.

Слідчий суддя А.В.Мельник

Дата ухвалення рішення24.05.2013
Оприлюднено18.01.2016
Номер документу54991554
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —757/10901/13-к

Ухвала від 24.05.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні